yaa biz baska yerde yasiyoruz ya siz, neresi sosyal devlet, türkiyeyi hicbir yere degismem, rena ya da katiliyorum, bir cok alman arkadasim var, bakis acilarini degistirmek icin ebemiz agliyor, alman bir adam anlatiyor , almanci bir cocuk metro nun kapisini kirmis , tekmeleyerek, neden yaptin demis bu bizim arkadas, tak bicagi cikarmis, böyle olunca neden sevilmiyoruz, ayrica bir gerizekali mahlukatla burgerda karsilastim, soy adi ibrahimoglu, bende türkce siparisimi verdim, aldi neyse sonra basladi ben türk degilim, diye , aldigi bir pasaportla alman oldugunu zannediyor, suratlarina tükürseler alman tükürügü yarabbi sükür diyecekler, Türkiye her zaman onlara kucak acti, ama gidipte türkiye aleyhine konusmalar yaptilar.
ayrica insan gibi yasamak istiyorsan demis bir arkadas, gel gör bir buralari sonra konus, türkiye de insan olursan , zaten yeterince muamele görürsün. ayrica alman egitim sistemi ezbere dayali degilmis, cok kolaymis, gülüyorum sadece, sadece alman dili bile ezber üzerine, artikeller, proposit. ler , hersey ezber üzerine, ayrica ünide süründürürler adami burada, ne kolayi yanlis bilgiler verip yaniltmayin insanlari.
Renovatio demiş ki:
gecicen o isleri once bir gecmisine bakican, niye zamaninda turkler almanyaya geldi????
cehaletten, niye??cunku onlara kimse trde is vermedi...neden???cahil insani kim isverir ki??
bide senin turkcenle niye alay edim...bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip diyicem, sen diyicen ne alaka, ben diyicem atamiz demis,
benim dedemler köken olarak EŞME li yani eski mansalı. neyse sen demişsin ya hani burdan gidenelrin hepsi cahildi iş olmadığı için gitti. öyle değil işte o. mesela benim ailemin ayrısı burdan gitti çünkü GEDİZ DEPREMİ olduğund TÜRKİYE CUMHURiYETİ köylülere yardım yapmak yerine gidenlerin önceliklerini değiştirdi ve hep eşmeden adam yolladı. binlerce insna gitti, sırf devlet yardımdan kaçtığı için. bugün babamlarla eşmeye gittiğimizde hemen hemen herkesle almanca konuşabiliyor peder bey. bu insanalrın hepsi yazın turkıyey gelıyor turkıyede para harcıyor. hatta bielki bilmiyorsun ama türkiye cumhuriyetinin hazinesinde baya büyük miktarda gurbetçi dövizleri denilen paralar var. bu insanalr paralarını almanya yerine türkiye merkez banksının kontrolune bırakıyor. belkı almanyada haberlerde gazetede faaln okumussundur .almanya hukumetı sırf turkıyeye bu kadar para gıtmesını dolayısıyla almanyadan euro cıkmasını onelemek ıcın garıp garıp yonetemlere basvuruyor. mesela emeklılık sıstemınde degısıklıklere gıdıyor. bıldıgım kadarıyla alman emeklılık sustemınde çok yuksek mıktarda turk parası var aynı sekıdle bankalarda .almanya bunalrın turkıyey gıtmesını enegllemek ıstıyor.
sana basıt bır hesapla 2001 deki krizin bir gecede turkıyeden 5 mılyar doların cıkması yzuundne yasandıgını soylersem sanırım bu ınsanalrın turkıyey yaptıgı yatırımı destegı daha ıyı anlarsın kardes. lutfen elestırı olarak alama ama kendı ınsanımıza bu kadar acımasız olmayalım ..
http://www.takvim.com.tr/2005/07/25/eko119.html
http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=21873
bu arada 300 milyar mark 150 milyar euro yapar...
http://www.haberdem.com/news/3526/GURBETCI-PARA-GETIRMIYOR.html
3 defa değiştirildi
En Son: 2008-08-05 16:35:24
mevolvi demiş ki:
yaa biz baska yerde yasiyoruz ya siz, neresi sosyal devlet, türkiyeyi hicbir yere degismem, rena ya da katiliyorum, bir cok alman arkadasim var, bakis acilarini degistirmek icin ebemiz agliyor, alman bir adam anlatiyor , almanci bir cocuk metro nun kapisini kirmis , tekmeleyerek, neden yaptin demis bu bizim arkadas, tak bicagi cikarmis, böyle olunca neden sevilmiyoruz, ayrica bir gerizekali mahlukatla burgerda karsilastim, soy adi ibrahimoglu, bende türkce siparisimi verdim, aldi neyse sonra basladi ben türk degilim, diye , aldigi bir pasaportla alman oldugunu zannediyor, suratlarina tükürseler alman tükürügü yarabbi sükür diyecekler, Türkiye her zaman onlara kucak acti, ama gidipte türkiye aleyhine konusmalar yaptilar.
ayrica insan gibi yasamak istiyorsan demis bir arkadas, gel gör bir buralari sonra konus, türkiye de insan olursan , zaten yeterince muamele görürsün. ayrica alman egitim sistemi ezbere dayali degilmis, cok kolaymis, gülüyorum sadece, sadece alman dili bile ezber üzerine, artikeller, proposit. ler , hersey ezber üzerine, ayrica ünide süründürürler adami burada, ne kolayi yanlis bilgiler verip yaniltmayin insanlari.
ben Türkiyede dogdum Türkiyede büyüdüm 2.5 senedir Almanyada yasiyorum.Türkiye sosyal bir devlet mi sana göre?ac anayasaya bak hangi yasa uygulaniyormus?Türkiyede yasadim,biliyorum...Türkiyede yasalar uygulanmak icin konmaz.Adam kayirmaca heryerde vardir.Memur rüsvet alir,tanidik akraba iliskisiyle yürür hersey...Türkiyede kaza yapsan kac saatte hastaneye gidersin?burada 5 dakika icinde ambulans,itfaiye,polis ne istersen geliyor.Ayrica yasamla ölüm arasindaki cizgi Türkiyedeki kadar ince degil.Türkiyede rastlanti yasiyorsun kardesim bana neyi konusuyon sen daha.
Alman egitim sistemiyle dilinin alakasi ne?Adamlarin egitim sistemlerinde ezber yok.Bunu söyledik.Bunuda burda okursan anlarsin...ben sana ne desem bos..
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9588577.asp?gid=229&sz=41548
al haberi oku...Bunun gibi milyonlarca bulurum,Türkiyenin dört bi yanindan hemde...istanbuldan,hakkariye,sinoptan hataya...Türkiyede hersey düzensiz.Altyapisi düzgün tek bi sehir söyle bana Türkiyede.Almanyaya yagan yagmur ankaraya,istanbula yagsa Türkiye haritadan silinir.Adamlar issizine bile sahip cikiyor.Her acidan 40 gömlek ilerideler..nesini tartisiyorsak...
Türkiye güzel bisey diyen yokki.4 mevsimi yasiyorsun,günes görürsün,hersey yetisir topraklarinda ama bigün rastlanti bi kör kursuna kurban olabilirsin...trafik desen kimsenin kimseye saygisi yok...Türkiyedede burdada kornaya durduk yere basmak yasak...takan kim Türkiyede...afganistan gibi geliyor sonradan..
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-08-05 18:13:58
o kadar milliyetcisinde vatanini sevionda
sen almanlara hak verip türklere nasil söversin
türke nasil türk degilsin dersin
Pkkcimisin lan sen, duyanda vatani kurtaran sensin sanar bi savas ciksa ilk donuna yapan sen olursun kacacak yer ararsin:D sende bol hava var ama ici bos ettigin laflar sadece gösteris
nickinde cok milliyetci bakiom damarlarindaki kan gibi öyle degilmi;)
Milliyetci her yerde her sekilde topragindan olana sahip cikar...Türk olmak icin orda dogup büyümek orda yasamak gerekmez...Türk kani vardir Türk aski vardir Türk hasreti vardir. bunlari sen nerden bileceksin...Türkiye cumhuriyeti icin sen ne yaptin? Emin ol biz senden fazla seyler yaptik!!!!!!!!
Bilgin yoksa susup otur cok igrenc ve gülünc oluyorsun
SEn sadece assalik duyguya sahip bir insansin.. sEnin kimin kimsen yoktur zavallisindir sen tek basina... ondan böyle köpürüsün ondan baskalarina suc atisin ondan baskalarini kötüleyisin
baskalarini fazla kötüleyen kendinide o derece övermis die bosuna dememisler
herkez kötü sen iyisin dimi
tabi Almanci havali diyene bakin biraz daha havalansan göklere ucacaksin aman yavas
mika-kimi-heikki demiş ki:
al haberi oku...Bunun gibi milyonlarca bulurum,Türkiyenin dört bi yanindan hemde...istanbuldan,hakkariye,sinoptan hataya...Türkiyede hersey düzensiz.Altyapisi düzgün tek bi sehir söyle bana Türkiyede.Almanyaya yagan yagmur ankaraya,istanbula yagsa Türkiye haritadan silinir.Adamlar issizine bile sahip cikiyor.Her acidan 40 gömlek ilerideler..nesini tartisiyorsak...
Türkiye güzel bisey diyen yokki.4 mevsimi yasiyorsun,günes görürsün,hersey yetisir topraklarinda ama bigün rastlanti bi kör kursuna kurban olabilirsin...trafik desen kimsenin kimseye saygisi yok...Türkiyedede burdada kornaya durduk yere basmak yasak...takan kim Türkiyede...afganistan gibi geliyor sonradan..
iste diyorum ya siz cok bilgisizsiniz... kendi Türkiyenizi ya salakliginizdan alcaltiyorsunuz yada gercdekten Pkkcisiniz...
uzaktan öyle gözüküyor Almancilar issizlere yardim ediyormus he cok yardim ediyor... burda Hartz IV die birsey var fakirlik burdada artti ya calisacaksin ya ca lisacaksin... Almanlar bi ruslari besler müslümanlari beslemek die birsey yok... kursuna gelirsek burda öyle olaylar oluyoki burda öyle piskopatliklar oluyoki yok okulu kursunlamak yok internetten beni yiyen yokmu yazilari, cocugunu buz dolabinda öldürenler cocugunu aylardir acsiz birakipta öldürenler, hic haberiniz varmi bunlardan... Ama Almanya tutup kendini kötüleyip amerika gibi olsak demiyorki her sekilde Vatanindan gurur duyuyor bi iki kere söylenip üstünü kapatiyorlar cagre ariyolar, bizim millet söyle böyle demiyorlar. Almanlar usta Almanlar disziplinli, almanlar azimli bu yüzden hersey, yoksa hic birseyi bir özelligi yok, o kötülediginiz topraklarda Almanlar olsaydi dünyanin en zengin ülkesi olurdu Almanyanin hic birseyi yok cunkü inaninki almanlarin kendilerindede hic kabiliyet yok
siz böyle düsünüyonuz valla utanc vericisiniz biri almanyadaki türklere söver biri türkiyeye bbu konuyu acmasaydim diyorum
olayi almanci boyutuna indircek olursak;
almancilara laf söyleyenler bazi yönlerde haklilar,ancak hicbi topluluk dogustan tembel,dogustan kötü olamaz.Sartlar oraya sürüklüyor olabilir,kendi agzinla söylüyorsun cahiller gitti zamaninda diye.Madem cahiller gitti onlarin cocuklarindan nasil inanilmaz basarilar beklersin ki?Anne,baba ne ki cocuguna ne ögretse...gerci Türkiyedeki büyük kesim ayni durumda...ic anadoluya git bakayim burdaki almancilardan farkli birsey görecekmisin?bi Türkceleri iyidir diyecemde ic anadoludakine Türkce diyorsaniz...Türkiyenin yüzde 70 i cok farkli sankide...almancilara laf atsak
almanci akrabam falanda yok ayrica söyleyim

kimsenin savunulmaya ihtiyacida yok ayrica..Vatan sevgisine gelince..Vatani sevmek...cok soyut bi kavram.bunu somutlastirmak icin öncelikle her bireyin kendisi icin birseyler yapmasi gerekir ki vatanina hizmet edebilcek konumlara yükselsin...yoksa ülkücü genclik bu ülke icin cok sey yapar,bitek hizmet edemez

pardon polis oluyorlardi önceden

simdi akpnin kadrosu oldu o da

Hülya68 demiş ki:
mika-kimi-heikki demiş ki:
iste diyorum ya siz cok bilgisizsiniz... kendi Türkiyenizi ya salakliginizdan alcaltiyorsunuz yada gercdekten Pkkcisiniz...
uzaktan öyle gözüküyor Almancilar issizlere yardim ediyormus he cok yardim ediyor... burda Hartz IV die birsey var fakirlik burdada artti ya calisacaksin ya ca lisacaksin... Almanlar bi ruslari besler müslümanlari beslemek die birsey yok... kursuna gelirsek burda öyle olaylar oluyoki burda öyle piskopatliklar oluyoki yok okulu kursunlamak yok internetten beni yiyen yokmu yazilari, cocugunu buz dolabinda öldürenler cocugunu aylardir acsiz birakipta öldürenler, hic haberiniz varmi bunlardan... Ama Almanya tutup kendini kötüleyip amerika gibi olsak demiyorki her sekilde Vatanindan gurur duyuyor bi iki kere söylenip üstünü kapatiyorlar cagre ariyolar, bizim millet söyle böyle demiyorlar. Almanlar usta Almanlar disziplinli, almanlar azimli bu yüzden hersey, yoksa hic birseyi bir özelligi yok, o kötülediginiz topraklarda Almanlar olsaydi dünyanin en zengin ülkesi olurdu Almanyanin hic birseyi yok cunkü inaninki almanlarin kendilerindede hic kabiliyet yok
siz böyle düsünüyonuz valla utanc vericisiniz biri almanyadaki türklere söver biri türkiyeye bbu konuyu acmasaydim diyorum
bana bak kizsin diye agzimi bozmayacagim ama kimi neye göre nitelendirdigine dikkat et..haddini bil...sen kimsin bana pkkci desen?serefsizlik yapma!
ben olan seylerden bahsettim...
80 milyon nüfusumuz var almanlar 85 milyon...almanlar 1.5 trilyon euro ihracat yapiyor biz 120 milyar euro yapamiyoruz...bu kadar basit aradaki fark...
iki tartışmada olayı pkkcısın,şefersizsine ne bileyim milliyetçi değilsinlere çekebiliyorsanız bence kim nerdeyse şu anda orda kalsın kimse yerini değiştirmesin, almanya ekonomi,sosyal devlet anlayışı hukuk sistemi,sağlık sistemi vs vs daha gider bu bir devleti devlet yapan temel taşları diyebileceğimiz bütün bu maddelerde türkiyeye kıyasla çok daha üstündür ama (ki bu çok önemli bir "ama") eğer işin varsa,geçim sıkıntın yoksa sağlık sorunun olduğunda geceliği 500-600 ytl lik özel hastaneye yatarım arkadaş bana koymaz diyebiliyorsan,ya yerim trafiğini sahilyolundan basar giderim altımda 250-300 PS var benim diyebiliyorsan ve en önemlisi de ben saf değilim kolay kolay faka basmam kolpaya gelmem diyebiliyorsan dünyada bir türkiye iki brezilya derim (yaşam şekilleri benzerdir bu ülkelerde sahil turizmiyle ,tarihi dokunun bütünlüğü ve aynı anda tarıma elverişli coğrafik yapı vs ,tabi kültür farkı var onu saymıyorum) bu ülkelerde yaşanır arkadaş bildiğin yaşanır sadece nefes almak değil yaşanır,eğitim sistemiymiş okulmuş bunlar kağıttır markadır etikettir ancak,istediğin kadar iyi okul bitir kafan işe basmıyorsa, işi bilmiyorsan feriştahı olsan aç kalma ihtimalin var, almanyaya gelecek olursak açık konuşmak gerekirse gider 1-1,5 sene kasarım hollandaca öğrenir oraya yerleşirim almanyadansa,bilmiyorum ben sevemedim almanyayı soğukluk falan da değil benim denk geldiğim almanlarım büyük çoğunluğu çok sıcakkanlıydı kimseye bir sorunum olmadı ama yaşam tarzı çok ters bana,neyin ne zaman olacağını ne zaman biteceğini,dakikası dakikasına bilmek,her olasılığın ihtimalleri hakkında çok büyük fikre sahip olmak... bunlar benim hiç hoşlanmadığım şeyler.8 yıldır istanbuldayım daha otobüs saatini bi kenara yazmışlığım yoktur insanlar da içten içe bilir burda,istanbulda biz bunu seviyoruz bu piyangocu zhniyeti,bu olasılıkları çok fazla bilemeden tabir-i caizse allaha emanet yaşamayı seviyoruz,akşam işten çıkınca hiç hesapta yokken gidip nevizadede 2 bira atmayı,ordan kokoreç çakıp midyeyle cilasını yapmayı,simit çayl kahvaltı yapmayı..biz bunları seviyoruz ve buna alışan adam o robotik mekanize hayattan tad alamaz,imkanı yok.senin sorun yani almanya mı türkiye mi sorusu aynı şuna benzer antalyaya tatile gideceksin karar veremedin ama..5 yıldızlı otelde herşey dahil tatil mi? yoksa olimposta veya adrasan civarında çadırda akşamları denize karşı rakı balıklı tatil mi? karar senin.. ayrıca yaşlarınızı falan pek bilmiyorum gerçekten ama tartışamalara bakınca siz cidden ufaksınız heralde.
Tartisma iyice Almanya mi döver Türkiye mi kavgasina dönmüs...
Hülya hanim kusura bakma cogu konuda sana hak veriyorum ama burda dogup büyümüssün, belliki türkiye nin sosyal düzeni hakkinda pek bi bilgin yok o yüzden elestri yapan insanlari direk pkkci diye suclaman cok cirkin.. bi insana yapilabilecek en büyük hakaretlerden birisi bence..
"Almancilara"
gelince, ilk gelen kusagin bi kac yil icin buraya ziyaretci isci olarak geldigini hatirlayalim.. ilk gelen isciler belki cogu ilkokul mezunu hatta okuma yazma bilmeyen insanlardi.. ama sanki 1960 larda Almanya ya gelmeyip Türkiye de kalanlarin hepsi asiri zeki, üniversitede doktorami yapiyorlardi.. heryerde is vardi da sadece bu gelenlerimi almadilar??
ikinci kusak ise gayet sansliydi, Almanya nin en refah döneminde yasadilar ve kendini gelistirenlerin "3.Kusak" dedigimiz cocuklari da bugün gayet iyi yerlerde.. ama kendini gelistiremeyn ailelerin bugün 16-22 yas arasi cocuklarini sokaklarda görüyoruz.. hepsi ayni sac sekli, giyim tarzi cok bozuk bi almanca ve türkce ve ellerinde cep telefonu ismail yk. dinleyen tipler..
ama sanki almanlarin yeni gelen nesli cok mu iyi yani.. cogu hapci , 14 yasinda cocuk aldiran alkolik tipler.. üstelik aileleri "egitimli" olmasina ragmen
Ama yine de HÜLYA arkadasim, Almanlar bos insanlar söyleler böyleler diyorsun fakat sonuna da eklemissin, bizim topraklarimiz onlarda olsaydi , dünya da bi numara olurlardi diye
ordaki tezati tam olarak cözemedim ne yazikki..
iki dünya savasiyla yerle bir olmus bi ülkenin su anda dünya daki en önemli sanayi devlerinden biri olmasi veya eu nun lokomotif ülkesi olmasi dolayisiyla biraz " saygi " diyorum..
Almanlarin , Türklerin karakterini elestirmesi bana biraz aptalca geliyor.. tarihin en büyük soykirimini yapmis bi irkin, baska bir irk üzerine tek kelime söylemeden bi kac yüzyil utanip köseye cekilmesi gerekirdi bence