Türkiye mi Almanyami
Yeni Konu Aç
Sayfa / 13
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-08-06 (02:28)
Gürkan Yalçın (01physiker)
cerberos demiş ki:
iki tartışmada olayı pkkcısın,şefersizsine ne bileyim milliyetçi değilsinlere çekebiliyorsanız bence kim nerdeyse şu anda orda kalsın kimse yerini değiştirmesin, almanya ekonomi,sosyal devlet anlayışı hukuk sistemi,sağlık sistemi vs vs daha gider bu bir devleti devlet yapan temel taşları diyebileceğimiz bütün bu maddelerde türkiyeye kıyasla çok daha üstündür ama (ki bu çok önemli bir "ama") eğer işin varsa,geçim sıkıntın yoksa sağlık sorunun olduğunda geceliği 500-600 ytl lik özel hastaneye yatarım arkadaş bana koymaz diyebiliyorsan,ya yerim trafiğini sahilyolundan basar giderim altımda 250-300 PS var benim diyebiliyorsan ve en önemlisi de ben saf değilim kolay kolay faka basmam kolpaya gelmem diyebiliyorsan dünyada bir türkiye iki brezilya derim (yaşam şekilleri benzerdir bu ülkelerde sahil turizmiyle ,tarihi dokunun bütünlüğü ve aynı anda tarıma elverişli coğrafik yapı vs ,tabi kültür farkı var onu saymıyorum) bu ülkelerde yaşanır arkadaş bildiğin yaşanır sadece nefes almak değil yaşanır,eğitim sistemiymiş okulmuş bunlar kağıttır markadır etikettir ancak,istediğin kadar iyi okul bitir kafan işe basmıyorsa, işi bilmiyorsan feriştahı olsan aç kalma ihtimalin var, almanyaya gelecek olursak açık konuşmak gerekirse gider 1-1,5 sene kasarım hollandaca öğrenir oraya yerleşirim almanyadansa,bilmiyorum ben sevemedim almanyayı soğukluk falan da değil benim denk geldiğim almanlarım büyük çoğunluğu çok sıcakkanlıydı kimseye bir sorunum olmadı ama yaşam tarzı çok ters bana,neyin ne zaman olacağını ne zaman biteceğini,dakikası dakikasına bilmek,her olasılığın ihtimalleri hakkında çok büyük fikre sahip olmak... bunlar benim hiç hoşlanmadığım şeyler.8 yıldır istanbuldayım daha otobüs saatini bi kenara yazmışlığım yoktur insanlar da içten içe bilir burda,istanbulda biz bunu seviyoruz bu piyangocu zhniyeti,bu olasılıkları çok fazla bilemeden tabir-i caizse allaha emanet yaşamayı seviyoruz,akşam işten çıkınca hiç hesapta yokken gidip nevizadede 2 bira atmayı,ordan kokoreç çakıp midyeyle cilasını yapmayı,simit çayl kahvaltı yapmayı..biz bunları seviyoruz ve buna alışan adam o robotik mekanize hayattan tad alamaz,imkanı yok.senin sorun yani almanya mı türkiye mi sorusu aynı şuna benzer antalyaya tatile gideceksin karar veremedin ama..5 yıldızlı otelde herşey dahil tatil mi? yoksa olimposta veya adrasan civarında çadırda akşamları denize karşı rakı balıklı tatil mi? karar senin.. ayrıca yaşlarınızı falan pek bilmiyorum gerçekten ama tartışamalara bakınca siz cidden ufaksınız heralde.

sana yorum yazmayim dedim ama dayanamiycam arkadasim, kusura bakma ama yazdiklarinin kelime kelimesine hepsi cok sacma.. Göz kırpıyor
2008-08-06 (02:32)
benim yaşıma gelip neyin ne olduğunu öğrenince saçma gelmez merak etme o yazdıklarım

samandağlı mısın sen? böcek möcek yazıyor profilde,almanyadan önce nerdeydin arkadaş onu söyle,çankırıdan ,pozantıdan çıkmaysan yorum yapma şehir hayatı hakkında
2008-08-06 (02:32)
cerberos demiş ki:
benim yaşıma gelip neyin ne olduğunu öğrenince saçma gelmez merak etme o yazdıklarım

kac senem var daha merak ettim? Çok mutlu
2008-08-06 (02:40)
dostum hülya isimli arkadaş belli ki senden daha çok yaşamış almanyada birşeyler biliyor ,hoşuna gitmemiş buraya gelmeyi düşünüyor sen orayı onun kadar bilmiyorsun belli bişey bu,senin orda bulunma amacın onunkiyle aynı değil yorum yaparken işin manevi boyutuyla pek ilgilenmiyorsun bu yüzden o kız ilgileniyor belli ki,ben de olayın bu yönlerine değindim sen almanyada pazar gecesi sokağa çıkıp deli gibi eğlenebiliyorum ben diyebiliyorsan hepimiz gelelim orda yaşayalım o zaman bu kadar basit hayatından beklediğin tek şey para ve getirileriyse sen orda kal gelme senin bileceğin iş ama maneviyata önem veriyorsan o işi olayı burdadır kimse inkar edemez ayrıca üniversite okumak istiyorum demiş üniversitelerin burda ne kadar eğlenceli ve rahat ortamlar olduğundan bahsettim önceki mesajlarımda kimseyle kavga etmeye niyetim yok ben yorum yaparım alan alır alamayan almaz o beni bağlayan bişey değil,kaç yıl kaldı falana gelince yaşayıp göreceksin onu da sen
2008-08-06 (02:50)
cerberos demiş ki:
varan 1 Çok mutlu (ki bu çok önemli bir "ama") eğer işin varsa,geçim sıkıntın yoksa sağlık sorunun olduğunda geceliği 500-600 ytl lik özel hastaneye yatarım arkadaş bana koymaz diyebiliyorsan,varan 2 Çok mutlu ya yerim trafiğini sahilyolundan basar giderim altımda 250-300 PS var benim diyebiliyorsan varan 3 Çok mutlu eğitim sistemiymiş okulmuş bunlar kağıttır markadır etikettir ancak,istediğin kadar iyi okul bitir kafan işe basmıyorsa, işi bilmiyorsan feriştahı olsan aç kalma ihtimalin var varan 4 Çok mutlu şuna benzer antalyaya tatile gideceksin karar veremedin ama..5 yıldızlı otelde herşey dahil tatil mi? yoksa olimposta varan kac oldu sayamadim Gülüyor veya adrasan civarında çadırda akşamları denize karşı rakı balıklı tatil mi? karar senin.. varan x- bu son cümle mezesi olmus sanirim Gülüyor ayrıca yaşlarınızı falan pek bilmiyorum gerçekten ama tartışamalara bakınca siz cidden ufaksınız heralde.

hem sen benim kac yildir almanya da oldugumu nerden biliyorsun Çok mutlu

Türkiye gibi yari nüfusu asgari ücretle gecinen bi ülke icin gercekten cok "manevi" bilgilerdi.. tesekkür ediyoruz size bizleri aydinlattiginiz icin Çok mutlu
2008-08-06 (02:55)
ipek böceklerine dön bilmediğin hayatlar hakkında yorum yapma aynı okulda okuma ihtimalimiz var ekime kadar bitireyim diye dua edersin sonra yorumunu yap bana değil başlığı açana anlayabildin mi başlığı açana okulla ilgili dediklerimi de unutma laf aramızda elim baya baya uzundur

rakı validenden mezeyi de ben getireyim demiştim sofra boş kalmasın varanlar(hayvan olan varanlar bilmem bilir misin onları9 onlar da izlsinler istedim alemi
2008-08-06 (02:56)
ahtapot gibi mübarek Gülüyor Gülüyor

tehdit mi ediyorsun.. ama ne yazikki okul ekim de bitmiyor.. Çok mutlu
2008-08-06 (02:58)
o zaman beraber çok eğlenecez desene
2008-08-06 (03:03)
neyse ben cok korktum , cikayim artik.. bi ara hatirlatta kaldigim yerin adresini koordinatlarini yollayim sana.. bu sitede tehdit edilme rekoru kirdim ama havlayan köpek isirmaz sözünün dogrulugunu en iyi sekilde ispatlayan da yine ben oldum sanirim Çok mutlu .. Çok mutlu Niyeti kötü
2008-08-06 (03:05)
tek cümle söyleyecem bu senin başlatıtığın gereksiz ve aptalca oyunu da sana bırakacam...seni bulacam arkadaş bu kadar kork veya korkma seni bulacam

bi de bi ara bana "askeri" ücretin ne olduğunu anlatır mısın ya bi zahmet ordu falan mı veriyor bu ücreti:D
Sayfa / 13
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa