cerberos demiş ki:
dostum hülya isimli arkadaş belli ki senden daha çok yaşamış almanyada birşeyler biliyor ,hoşuna gitmemiş buraya gelmeyi düşünüyor sen orayı onun kadar bilmiyorsun belli bişey bu,senin orda bulunma amacın onunkiyle aynı değil yorum yaparken işin manevi boyutuyla pek ilgilenmiyorsun bu yüzden o kız ilgileniyor belli ki,ben de olayın bu yönlerine değindim sen almanyada pazar gecesi sokağa çıkıp deli gibi eğlenebiliyorum ben diyebiliyorsan hepimiz gelelim orda yaşayalım o zaman bu kadar basit hayatından beklediğin tek şey para ve getirileriyse sen orda kal gelme senin bileceğin iş ama maneviyata önem veriyorsan o işi olayı burdadır kimse inkar edemez ayrıca üniversite okumak istiyorum demiş üniversitelerin burda ne kadar eğlenceli ve rahat ortamlar olduğundan bahsettim önceki mesajlarımda kimseyle kavga etmeye niyetim yok ben yorum yaparım alan alır alamayan almaz o beni bağlayan bişey değil,kaç yıl kaldı falana gelince yaşayıp göreceksin onu da sen
senden cok yasamis almanyada dion ne sacma, ben almanyada doguyup büyüdüm ne fazla yasamasi
üstelik aklim ereli türkiyeye tek bi kere gittim;) o derece Almanyadayim anlatabiliyorum mu
neden konulari baska yön lere cekiyorsunuz ne kadar gereksiz insanlarsiniz siz ya
physiker die biri var cok gülünc olmus valla herkez güler ya
senden ne istedikte sen ne yazion bana ne senin sevip sevmediginden bana ne senin yaptigindan bana ne özel hayatindan ne kadar gereksizsin ya
ben bu konuyu nasil kapatabilirim haberiniz varmi bunlari okutukca igreniom valla milletin derdi bambaska
cerberos demiş ki:
tek cümle söyleyecem bu senin başlatıtığın gereksiz ve aptalca oyunu da sana bırakacam...seni bulacam arkadaş bu kadar kork veya korkma seni bulacam
bi de bi ara bana "askeri" ücretin ne olduğunu anlatır mısın ya bi zahmet ordu falan mı veriyor bu ücreti:D
SENİ BULUCAM hımmm
gürkan sen ne pis adamsın la herkes sana hayran seni bulmaya çalışıyor.. olma zböyle abi ..bizde istiyoz.. bizide bulun

Türkiye yi bir alman pasaportuna silenlerin,
Türkiye yi yerlere vurup, Almanya yi göklere cikartanlarin,
Türklügü ve Türkiyeyi elalemin agzina sakiz yapanlarin,
...........................
arkadaslar öyle baslik acilmiski bazen takip ediyorum bu basligi gereksiz laflar söylenmis hep. sürekli tehtidler kisiler kavgalar var. bu olay bir türlü bitmedi.
türkiyemi almanyami; lafi biraz göreceli bir laf. almanlara göre sorarsan almanya türklere göre sorarsan türkiye tabiki. almanyadaki tüklere sorarsan bence her ikiside degil. ben kac kisiyle konustuysam sürekli almanyanin yasalari yabanci düsmanligindan bahsedildi.söz konusu türkiye olunca bunlari yazmaya gerek yok busefer türkiyenin sorunlarindan bahsedildi hep. yani benim onlardan aldigim izlenime göre iki tarftanda memnun degil. tabi bunlar benim tanidigim kisilerle ilgili izlenimler.
benim fikrime gelecek olursak; almanya gercekten maddi olarak zengin bir ülke. bunu sokaga ciktiginizda hemen farkediyorsunuz. tabi direk zenginlige baglamamak lazim. gercekten cok caliskan islerinde namuslu kisiler. almanya teknolojik anlamda bizden önde bunu kabül etmek lazim.
tükiyeyle kiyaslanamicak bir cok yeride var tabi. denizleri yok tarihi yeleri az, kültürleri bozulmus.
ama bence burda türklere yada türkiyeye haksizlik yapilmis. zamaninda osmanli süper güctü 1800 lü yillardaingiltere oldu simdiyse amerika. bu güc dengeleri tarih icerisinde sürekli degisiyor.
Bence almanyadan bir cok akil vermek yerine türkiyeye gelip yüzlerce yanlis seymi var en azindan birini düzeltmeye calismak, bu kadar dil dökmekten iyidir.maalesef biz türk milleti olarak oturdugumuz yerden ülke kurtarmayi cok seviyoruz.
lütfen bu yazdiklarimi gereksiz tartisma konularin alet etmeyin. kimseye cevap vermek yada kimseyle tartisma konusu olusturmak icin yazmadim.
iyi günler
mevolvi demiş ki:
Türkiye yi bir alman pasaportuna silenlerin,
Türkiye yi yerlere vurup, Almanya yi göklere cikartanlarin,
Türklügü ve Türkiyeyi elalemin agzina sakiz yapanlarin,
...........................
Iste özeti budur, aynen katiliyorum Mevolvi...
@ plotonique
tamam bilader hakli oldugun konular varda , isin bokunu cikarmaya da gerek yok yani, milletin akrabasi var, arkadasi var, üstteki mesaj icin söylüyorum.
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-08-07 23:51:45
--------
2 defa değiştirildi
En Son: 2008-08-08 02:12:32
plotonique ve 01physiker arkadaslarimiz gelen bir uyari mesaji sonrasi bu konudaki mesajlari incelenmis ve kisisel hakaret tesbit edildigi icin 1 günlük ban cezasi verilmistir.
Bu iki arkadasima da bu tarz muhabbetleri bana msn den yapmalarini rica ediyorum bundan sonra. Bu arada beni sürekli arkadaslarimi banlatma zorunlulugu veren modluktan istifa ettim Eylül den sonra en gec modlugu birakiyorum arkadaslar...