Türkiye mi Almanyami
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 5
12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

Türkiye mi Almanyami 2008-07-25 (11:58)
Hülya Yesil (Hülya68)
Hülya Yesil (Hülya68)
Sizce Türkiyedemi okumaliyim Almanyadami
sunu göz önünde tutmanizi isterim
Almanyada hayat yok kosullari sartlari cok zor sonunda rahat edeceksin ama yine birsey anlamiyacaksin almanlarin icinde almanlarla... ne kadar anlassan bile kültür farki arada sogukluk din farki. ekmekte domuz yagi var yiyeme sekerde domuz var yiyeme .... herseyde domuz var aslinda... ramazani bayrami ne kadar güzel olsa bile trdeki gibi degil
Türkiye ise vatanim en güzel günler üniversite günleri günlerimi dolu dolu yasamayi isterim sonucta bu günler bi daha gelmez... üstelik ilerde Türkiyede is bulamasam bile geri gönder almanyada üniversiteyi bitiririm bu benim icin sorun olmaz...
ama ben kendime güveniyorum aslinda simdiye kadar istedigim herseyi basardim Türkiyede Üniyi okuyup bitirsem mutlaka is bulurum
tabi Allah izin verirse

ama ne olur yinede akil verin bana

fikrimi degistirdim tecrübelilerde tecrübeli olmayanda yazsin:D yazilar süper oluo Çok mutlu
2008-07-25 (14:41)
Alinya Yapkac (alinya)
Alinya Yapkac (alinya)
merhaba,
almanyayi bende iyi bilirim
hele hele dinine kendi kültürüne baglimkisiler icin zor olabiliyor burasi.
fakat tr gidip " ben almanyada okudum" deyip de orda ise girmek daha
egtimlimis gibi bir görüntü veriyor.

zaten burda ki üniler beachlor dedikleri sekle dönüsecekozaman
tek en fazla 5 sene okumana gerek kalacak
ondan sonrada temelli bir dönüs yapip kurtulursun:)

bu tek bir fikir di ,
sen bilirsin elbette
slm alinya
2008-07-25 (15:44)
Yesim Demirel (yesim487)
Yesim Demirel (yesim487)
meraba..Gülümsüyor

ben almanyada dogdum büyüdüm..19 yasina kadar burda kaldim..burda abitur yaptim..arkadaslarim hep almandi (bilemiyorum anlatabildim mi Gülümsüyor)
2 sene önce türkiyeye ankaraya gittim..üni icin..ve bende korkarak gittim ama her zaman almanyaya acik bir kapim vardi..sonucta ordaki okul ortami yasam vb. hosuma gitmeseydi ve ben uyum saglayamsaydim geri dönebilirdim..ama türkiyeye, insanlarina herseyine cok cabuk alistim..okula sevrek gidiyorum..arkadasliklar, ordaki insanlar o kadar iyi ki ben kendim türk oldugum icin ve milletimizin bu kadar iyi oldugu icin gurur duyuyorum..
bence eger gercekten istiyorsan git..orada yapamasan bile geri dönersin ve türkiye macerasini bir tecrübe olarak sayarsin Gülümsüyor

gruß, yesim Gülümsüyor
2008-07-26 (13:58)
Sibel Sah (sibelceline)
Sibel Sah (sibelceline)
Alıntı:
meraba..

ben almanyada dogdum büyüdüm..19 yasina kadar burda kaldim..burda abitur yaptim..arkadaslarim hep almandi (bilemiyorum anlatabildim mi )
2 sene önce türkiyeye ankaraya gittim..üni icin..ve bende korkarak gittim ama her zaman almanyaya acik bir kapim vardi..sonucta ordaki okul ortami yasam vb. hosuma gitmeseydi ve ben uyum saglayamsaydim geri dönebilirdim..ama türkiyeye, insanlarina herseyine cok cabuk alistim..okula sevrek gidiyorum..arkadasliklar, ordaki insanlar o kadar iyi ki ben kendim türk oldugum icin ve milletimizin bu kadar iyi oldugu icin gurur duyuyorum..
bence eger gercekten istiyorsan git..orada yapamasan bile geri dönersin ve türkiye macerasini bir tecrübe olarak sayarsin

gruß, yesim

yesim'e tamamen katiliyorum, gercekten istiyorsan denemeye deger egerki vasgecersen cesitli nedenlerden ilerde o hep icinde kalir "ah keske" dersin ama cok gec olmus olur sana tavsiyem yurekten istiyorsan denemekten hic birsey kaybetmezsin aksine senin icin bir deneyim tecrube olur yesimin dedigi gibi Göz kırpıyor bende fransada okuyorum ycs'ye girdim insallah sonuclar bekledigim gibi olur ve tr'de okurum , hayirlisi neyse o olsun diyorum Gülümsüyor
slm 2008-07-27 (10:49)
Hülya Yesil (Hülya68)
Hülya Yesil (Hülya68)
Allah hepinizden razi olsun
icime su serptiniz bende öyle düsünüyorum
ve artik kararliyim insallah türkiyede okuyacagim
insallah sende ycseyi kazanmisindir istedigin bölüme girersin
2008-07-27 (19:18)
Yok Yok (hobaaa)
Yok Yok (hobaaa)
türkiyedekiler yurtdışında okumak için uğraşıyor, yurtdışındakiler de türkiyede... ilginç bir ironi Gülümsüyor
2008-07-29 (15:33)
Aysegül Toprak (Elif000)
Aysegül Toprak (Elif000)
hobaaa demiş ki:
türkiyedekiler yurtdışında okumak için uğraşıyor, yurtdışındakiler de türkiyede... ilginç bir ironi Gülümsüyor

kendimi begenmis gibi olmasin ama.....bizim herzaman yurtdisina acik bi kapimiz olacak.....ondan türkiyede okumak biz yurtdisindakiler icin bi tecrübe olacak. iyi veya kötü.
delü 2008-07-29 (16:44)
Hülya Yesil (Hülya68)
Hülya Yesil (Hülya68)
valla dogru yazdin kiz.... kendini begenmis gibi oldu ama hakikat bu Çok mutlu
heyt be yürün be bizi kim tutar
Allahdan baskasi Çok mutlu
2008-07-30 (14:58)
Aysegül Toprak (Elif000)
Aysegül Toprak (Elif000)
Hülya68 demiş ki:
valla dogru yazdin kiz.... kendini begenmis gibi oldu ama hakikat bu Çok mutlu
heyt be yürün be bizi kim tutar
Allahdan baskasi Çok mutlu

yani sekerim.....birakinda biraz kendimizi begenelim demi ama.....türkiyedekilerde biz izine gittigimiz zaman kendilerini begeniyorlar......tztztz....
haha 2008-07-30 (16:30)
Hülya Yesil (Hülya68)
Hülya Yesil (Hülya68)
aynen sekerim aynen
icten hisslerimle sana katiliorum
yok almanciyizda yok salagizda yok biseyden anlamayizda bla bla bla
burda yabanci orda almanci
bizde türkiyede yasiyalim bakalim bu sefer ne dicekler
Sayfa / 5
12345 Sonraki SayfaSon Sayfa