Rusca egitimi ( universite hazirlik )
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Rusca egitimi ( universite hazirlik ) 2008-07-25 (16:20)
Barbaros Deniz (Rhodes88)
Arkadaslar merak edilen bazi sorulardan dolayi bu konuyu actim .

Rusca zor mu ? Sen kac ayda ogrendin gibi bazi sorulara cevap olarak sunu diyebilirim :

- Hazirlik sinifina duzenli devam gerekir cunku kacan derslerin sonradan anlasilmasi zor olabilir .

- Okulda ogrenilen ne varsa gramer olarak , kelime olarak , evde tekrar edilmesi gerekir .

- Ogrenilen ne varsa bunlari yerel insanlarla konusurken kullanmaya gayret edilir .

- Ingilizce , vs bilseniz bile mumkun oldugunca kisitli kullanin ki Ruscaniz belli bir yol katetsin .

Okul derslerine onem verdiginizde Ruscaniz her gecen gun gelisir ama yetersiz kalma ihtimaline karsi da saati 6-10 dolar arasina okuldaki hocalardan ozel ders alma sansiniz var . Bu , butunuyle yararli bir calisma olur cunku bire birde anlama ve ogrenim gruptan biraz daha kolay olur .

Ingilzcenizi ya da Almanca`nizi pek kullanmayin dedim . Ama sunu yapabilrsiniz :

- Ogrendiginiz kelime ve kurulan cumlelerin Rusca-Ingilzce calismasi uygun olur .

TR den gelirken pratik konusma kitabiniz olabilir . Bu size bir sure yardimci olabilir . Ama hazirlikta alcaginiz kitaplarla size ogretilecek bu dil . Hic bir sey bilmeseniz bile burda ilk adimdan alacaginiz temel rusca egitimi sayesinde Rusca`niz cok zaman almadan istenen seviyeye ulasabilir .
2008-07-25 (17:04)
Enis Er (eniser)
Enis Er (eniser)
Rusların Türkçeyi hızlı öğrenmesinden etkilenip gurur yaptım Gülümsüyor Yaklaşık 20 saat çalıştım ve şuan latin alfabesi kadar hızlı yazıp okuyorum.Gerçek zaman 1.yüklem gurubunu çekip çekiştiriyorum.150 kadar kelime haznem var.Bazı kelime kalıplarını da öğrendim.Bunların hepsini tek başıma kitaplardan az da olsa kız arkadaşımın katkısıyla öğrendim.
Elbette Rusça zor bir dil ama Türkçemiz de hiç kolay sayılmaz.Eğer Anadilimizi başkaları konuşabiliyorsa , bizde onlarınkini konuşabiliriz.
dostum 2008-07-25 (18:44)
Turkcemiz oyle bir dil ki onu konusan insanlar her dili rahatca konusur .
Bravo sana , valla , takdir edilir bi durum .
Hem fiilleri , hem de sifatlari calis onlarin karsiliklari ile Göz kırpıyor