KÖKÜ DIŞARDA BAŞI İÇERRDEE; NEDİR BU CEMAATLARR
Yeni Konu Aç
Sayfa / 19
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 7891011 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-09-03 (00:18)
Musa Akdere (musaakdere)
Musa Akdere (musaakdere)
cemaatte hiç kalmadım kalmamda kalanıda yadırgamam...
cemaat kendine sürekli insanları çekmeye çalışan bi topluluk gibi,her türlüsünü gördüm cemaat evlerinde kalanların iyiside var kötüsüde,mantığı aynen şu ne olursan ol gel..!
belkide bundandır cemaate olan yaklaşımların kötü olması..
yardıım ediyoalrmış evet doru ama nasıl yardım? ve kimlere yardım?
paralr nerden geliyo?
nerde geldiği belli ne amaöla topladıklrı belli...
???? 2008-09-07 (09:32)
Heora Heora (heora)
Heora Heora (heora)
tamam beyler sıze laf anlatılmaz ... at gozlugu ıle hayata dewam edın sız ..... cemaatcı deılım ama ıkı tarafdan da bakma işinize gelmıor sizin......

yok fetoş yok abd ajanı pehhhhh hepsi saçmalık ...... cemmate kotu ınsan da gırıo iyi insan da gırıo o dogru ... içinde kalan da war kalmayanda war.. kendı secmınız....

ama bılmeden boyle palavralar ınsanların canını gercekten sıkıor....o adam lar ülkeleri için dua edıo sen hiç dua ettın mı ülken için.... yoksa örnek wereyım doguda kı terörde şehitlerimiz için arabana binip korna basarak bulundugun şehrin sokaklarında töröre lanet anarak bagıranlardan mısın.. yoksa cemmattekı ınsanlar gıbı doguya o ates cemberının ıcıne gırıpde dagdan genclerımızı kendı topraklarına kendı watanına kazandıranlardan mısın.. iş ortada laf degıl falıyet
2008-09-07 (12:38)
Levent İkiyüz (levent200)
Levent İkiyüz (levent200)
ben askeri yurtta kalıyorum..ben bu yurda girerken 30 maddelik sözleşme imzaladım..maddelerden bir tanesi irticai, siyasi, ideolojik toplantılara ve faaliyetlere katılmayacağıma dairdi:D ..

mesela süleymancı cemaatini pek sevmem açıkça söylüyorum..devletin imamının arkasında namaz kılmıyorlar..en garipsediğim yönleri de bu.. bir arkadaş dedi ki, bizim yurda gel cuma namazı kılalım, sonra da yemek yeriz yurtta..kıramadık çocuğu gittik yurtlarına, namazımızı kıldık, yemeğimizi yedik, yemekten önce ve sonra toplu dua ettiler, biz de ellerini bitişik tutarak dua eden süleymancılarla birlikte dua ettik..sonra arkadaş dedi ki gel bizim yurtta kal..ben de şakayla karışık hasittir lan dedim gülüştük falan..ama ben birgün olsun süleymancılar hakkındaki olumsuz görüşlerimi süleymancı birinin suratına çarpmadım nezaket gereği..

yine nur cemaatinden de gel bizim evlerde kal talebi geldi ama nazik bir şekilde reddettim..ama gönül almasını bilerek yaptım bunu..

kardeşim biryeri sevmeyebilirsiniz ama saygı duymayı öğrenin..saygı duymayı bilmiyorsanız kendinizi rezil edersiniz burada..hüüüü sen niye şurda kalıyon, niye orada kalıyon ne kadar banal olaylarına girmeyin..burada herkes kendi kararlarını verecek yaştadır..

şu cemaatlerin iyi yönleri vardır muhakkak ama o kadar çok eksik yönleri de var ki, biz bunları rahatça tartışamıyoruz..tartışamadığımız için kimse kendisine çekidüzen veremiyor..en basitinden bu başlığa yazılan mesajları okuyun...bunları adam akıllı tartışabilmek için önce birbirimize saygı duymayı öğrenmeliyiz..salaklık yapmanın alemi yok bu şekilde hiçbir sorun çözülmez..ancak kendi vahşi egolarınızı tatmin edersiniz o kadar..
2008-09-07 (13:21)
Kamaş Ul (KAMAŞULAH31)
Kamaş Ul (KAMAŞULAH31)
BEN CEMAATLERDE KALMAM Çok kızmış
2008-09-07 (15:09)
Best Of Mb (MB69)
Best Of Mb (MB69)
KAMAŞULAH31 demiş ki:
BEN CEMAATLERDE KALMAM Çok kızmış

sen su çıkarırsın ancak Gülüyor
****??? 2008-09-07 (17:08)
Heora Heora (heora)
Heora Heora (heora)
arkdasım sana katılıorum gercekten lewennt.... bende bu konuya dıkakt cekmek ıstedım dıger mesajlara bakarsan ama hıc bırı bunu anlamıo herkes kafasına gore yazıo kendı bıldıklerının dogru oldugunu sanarak yanı dıger goruslere hıc acık deıllıer yanı tarafsız bı tartısma yok burada neyseya....
2008-09-07 (23:52)
Gürkan Yalçın (01physiker)
Gürkan Yalçın (01physiker)
kim nerde kalirsa kalsin o benim ilgilendirmez.. sahislar dini kendi icinde yasamalidir.. din, insanin kendi icindeki bireysel bi zenginligidir.... türkiyenin %99 u müslüman.. kimi az inancli, kimi cok.. buna da saygi duyarim .. arkadas secerken ideolojik görüsüne göre arkadas secmem.. grup kurmam... en yakin arkadaslarimdan birisi gecen sene hacca gitmisti ordanda filistine gecti hizbullahla beraber israil e karsi savasiyor.. yadirgamam kendi görüsüdür... ama kim ki, benim inanclarim üzerinden siyaset yapar, benim kuranimi , dinimi pazarlayip kendi capinda kendi gibi düsünen insanlardan grup kurar veya kendi gibi düsünmeyenleri kendileri gibi düsündürmeye zorlar, iste orda tepkisiz kalamam.. bunlar, Allah in yolladigi dini bile kendilerine özgü degistiriyorlar.. herkes dini farkli yorumluyor..

tek bi tarikat yetmezmis gibi, rant rekabetinin yasandigi farkli tarikatlar türemis bide Çok mutlu yok süleymanci, nurcu, sahink. ci falan.. Gülüyor bunlarin amaci, bireysel olarak ceplerini doldurmaktir.. grup olarak ise, türkiye deki laik sistemi cökertmektir.. tabiki bunu disardan destek alamadan yapamazlar.. ülke bütünlügünü bozmak isteyen, al yildizli bayragimi kaldirip pis araplara ait yesil bayragi getirmeye, her yerde kadrolasma ile belli mevkilerde göreve gelip, bu ülkeyi karistirmaya calisana ben de bireysel olarak tepkimi gösteririm.. siz de buna saygili olun.. Göz kırpıyor
??? 2008-09-08 (00:49)
Heora Heora (heora)
Heora Heora (heora)
arkdasşım kımse kımseyı zorlamıo kı... bunu nerden cıkardın .... asl olan sadece bı teklıf.....

adamlar ulkelerı ıcın calısıo..
2008-09-08 (00:55)
Laik Laika (savarona84)
Laik Laika (savarona84)
bakın kuran okuyan arkadaşlar mümin suresi ayet 79...8 ayrı anlam çıkıyor burdan bağlantısız...Allahüllezı ceale lekümül en'ame li terkebu minha ve minha te'külun
allah odur kii, kimine binmeniz, kimini yemeniz için bu yumuşak başlıları yarattı
genel anlam buymuş neye göre...hadi mealden bana anlam çıkartın...madem kesin çizgilere dayalı...bende çok okudum kuran sizde...
2008-09-08 (01:01)
Laik Laika (savarona84)
Laik Laika (savarona84)
bakın kurandaki ayetleri kesin çizgilere dayatır...ve ona göre yaşarsanız oruç dahil diyorum...hata yaparsınız...o zaman günümüze göre yorumlaması çeşitlenebiliyor...
ebu talip inanamayabilirmiş...onun da ayeti nur suresinde...hatta kadınlarla alakalı ayette yoruma açık bir şekilde yazılmış...4:34 kadınlar dövülebilir değildir...darabe dövmek değidir...arap dili uzmanları bunu dahi hala daha yorumlayamıyorlar...okumadan kesin çizgilerle dini yaşayamazsınız...bakın ayetler dahi yoruma açıktır...kesin kanıtlanamamıştır hala...
Sayfa / 19
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 7891011 … Sonraki SayfaSon Sayfa