AciL yardım pLs..:(
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
AciL yardım pLs..:( 2008-08-18 (17:16)
Hüseyin Değirmen (Darkxion)
Hüseyin Değirmen (Darkxion)
mrß ArkadasLar ben hukuk okumak ıstıyorum ama burdakı en dusuk unıversıtenın puanı bıle 10 puan yukseldıgı ıcın bu bı hayal oldu benım ıcın bende yurt dısında okunabılır dıye duydum ve bılgı edınmek ıcın sızlere soruyorum..avusturaLyada okusam tr ye geLınce avukat olabılırmıyım denklık varmı ? yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurLer..
2008-10-13 (20:21)
E-Danışman Bilgi (e-danışman)
E-Danışman Bilgi (e-danışman)
Denkilik sorunu olabilir onun için dekliği olan bir üniveristeyi tercih etmelisin ama devlet adına çalışacaksan ya da askerlik tecili için sorun yaratır veya türkiyede yüksek lisan yapacaksan sorun olur.Türkiyede çalışabilmek için fark deslerini vermen gerekir. Bir de iki ülke arasında mevzuat farkı var. Yani konun değişikşiği var ve uygulama farkı var. Sen oarda farklı bir hukuk sitemi öğreneceksin ve türkiye'ye geldiğinde farklı bir sistem olcak ve sen ona yabancı olacaksın . Bunu da kişisel çalışma ile aşabilirsin. Bne sana Almanya ya da İsviçreyi tavsiye ederim çünklü türk hukuk sisteminin kaynağı bu ülkelerdir.

e--danisman@hotmail.com
2008-10-14 (03:51)
Hakan Bu (DreamWoRK)
Hakan Bu (DreamWoRK)
Darkxion demiş ki:
mrß ArkadasLar ben hukuk okumak ıstıyorum ama burdakı en dusuk unıversıtenın puanı bıle 10 puan yukseldıgı ıcın bu bı hayal oldu benım ıcın bende yurt dısında okunabılır dıye duydum ve bılgı edınmek ıcın sızlere soruyorum..avusturaLyada okusam tr ye geLınce avukat olabılırmıyım denklık varmı ? yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurLer..

Avusturalya'da hukuk okursan zaten uluslararasi hukuk disinda avusturalya kanunlarini göreceksin bu yüzden türkiyede denklik olarak pek fazla bir karsilik bulamazsin.. Bu biraz zor olur senin icin.. tabiki yök'ün tanidigi üniversitelerden birine gidersen bu olay farkli boyut kazanir denklik alabilirsin.. Bunun disinda herseye ragmen farkli icerik yüzünden ek ders vermenide isteme durumlarida var bunun nedenide ülkeler arasindaki hukuk yani anayasa farkli heryerinki ayni degil dogal olarak... bende hukuk okuyorum ama okumamaya karar verdim Gülümsüyor bu kadar ülke arasi hukuk beynimi durdurdu yetti bana.. Çok mutlu