fantacola nispeten haklı...çok basitisiz arkadaşlar çoookk..çamurdan heykellerle uğraşıyoz,aynı çamuru bozuyoz yıkıyoz tekrar yapıyoz...o kadar ki resmen önüne koyan kemikle oyalandırılan köpekten bi farkımız yok...ama kahretmesin ki oyalanmak için başka çaremiz ya da aç kalmayı göze alcak irademiz yok...
haklısınız terör kötü bişey ama böyle faşist söylemlerle lanet okuyarak bu sorun çözülmez.türkiyedeki terör yıllardır uygulanan yanlış devlet politikasının bir sonucu...o insanlar neden durup dururken dağa çıkıyorlar(bilinçli olarak çıkanları kastediyorum,kandırılanları değil) bunu sorgulamak lazım...cevap çok basit:dışlandıkları için...bir de onların tarafından bakın,terör bölgelerine devlet yatırım mı yapıyor arkadaşlar?mücadeleleri kendilerince haklı gibi görünüyor biraz empati yapınca anlayabilirsiniz.
fazla demokratik bir türk oldugum için üzgünüm...

bizim zatn şöyle bi sorunumuz var anlayamıyoz birbirimizi..bu yüzden korkuyoz..içimize atıyoz ve tek çıkar yol küfredip rahatlamak oluyo..bak sn bile tepkilerden korktuğndan dolayı diyosun ki fazla demokratik bi türk oldgmdan dolayı üzgnm..türklük yere batsın bee bundan yüz yıl önce denmemiş mi nev-i beşer milletim küre-i arz vatanm diye..bz terör için diyoruz ki devleti yedi bitirdi..ya devlet terörü istiyosa..1960lardan itibaren diyarbakıra güneydoğuya bi ağaç dikmemiş devlet..1800lü yıllarn sonunda diyarbakır istanbulla yarışırmış ama şmdi noldu..güneydoğuda okul açamamış devlet,fabrka kurmamış,dışalamış..anadan doğma kürt olan adama denmiş ki türkçe konuşçaksn..kürt olan adamın evinin üstüne ne mutlu türküm diyene yazmışsın..abuk sabuk nedenlerden dolayı binlerce köyü yakmışsın bu adamlarn gidecek yeri kalmamış,ya hırsız olmuş ya dağa kaçmış..adamın köyü yakılmış aç aç..aç adam hırsızlık yapar..hz ömerin bi sözü var diyo ki:kendisi aç olduyğu halde topluma kılıç çekmiyenin aklına şaşarım..ama biz hala ne mutlu türküm diyene diyoruz sorunu bi türlü arştırmıyoz ve kabullenmiyoz...bi ayıp var ve bu ayıpta dağdaki adamın suçu çok az dostlarm..
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-09-04 17:31:59
devletin bu terörü istediği konusunda benim de derin şüphelerim var

çünkü bizzat askerden dönenlerin anlattığına göre tam teröristlerin etrafı sarılmışken ve cephane vs gerekli her türlü malzeme mevcutken yani saldırmamak için hiçbir sebep yokken gelen bir ''emirle''geri çekilmek zorunda kaldıklarını çok duydum...
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-09-04 21:57:07
o asker hikayelerrini bnde çok duydum ama bnce zaten herşey ortada..yıllarca devlet politikasıyla dışlanmış hatta asimile edilmeye çalışılmış bi millet var ortada..baksanıza terörden yargılanan nerdeyse pkkyla bağı olduğu iddia edilen adamlara şu anda bile muhterem genel kurmay başkanımız resmi ziyaretçi gönderiyo..ulan harbi harbi bu adamlar milleti salak sanıyo galiba..hatta harbi harbi insan salak olduğuna inanmaya başlıyo yavaş yavaş..yani hiç değilse bn...
WANTED ,ÜTOPİST SİZLERİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM...GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN...
ütopist demiş ki:
haklısınız terör kötü bişey ama böyle faşist söylemlerle lanet okuyarak bu sorun çözülmez.türkiyedeki terör yıllardır uygulanan yanlış devlet politikasının bir sonucu...o insanlar neden durup dururken dağa çıkıyorlar(bilinçli olarak çıkanları kastediyorum,kandırılanları değil) bunu sorgulamak lazım...cevap çok basit:dışlandıkları için...bir de onların tarafından bakın,terör bölgelerine devlet yatırım mı yapıyor arkadaşlar?mücadeleleri kendilerince haklı gibi görünüyor biraz empati yapınca anlayabilirsiniz.
fazla demokratik bir türk oldugum için üzgünüm...

bu demokrasi mi yani? arkadaşım ben urfada 6yıl kaldım. sorunum kürtler değil korur ve severim onları ama terörist olanlar onlar mı? hayır içlerinden kimler çıkıyor? sorun dışlanma değil bölmek. ne eksikleri var nereye alınmıyorlar. doğu sandığımız gibi değil. konyada dahi çok rezil köyler var... dikkat iyi araştırmak gerek. 20lik delikanlıları suçsuzları öldürmenin savunması yoook
batmandan erzurumdan ne şehitler çıkıyor kimlerle savaşıyorlar. insan az da düşünecek zahmet edip. ben kürtlerin arasında çok dışlandım türküm diye ama kızmadım anladım onları. karşıtlık bi önyargı ver. hep şu önyargı kalksın diye tartışmalar yapıyorum. kürtleri savunurum ama terörü asla... amaçları rahat etmek değil esarette değiller. ekmeksiz veya susuz değiller. sorabilir miyim istekleri ne neeeeeee????? insanları öldürerek mi ayrımı yıkacaklar ayrımı devlet değil insanlar yapıyor. birileri ölünce, dul, yetim kalınca terör ne kazanacak hiç mi düşünmüyorlar. amaç kürt devleti kurmak değil mi? soruyorum. ulan ülkesini beğenmeyen defolur beğendiği yere gider. zamanında insanlara kanadını açan ülkenin çanağına pislemenin mantığı yok. sizi de anlıyorum arkadaşlar ama ben içiçeyim bu durumlarla. çeçen olduğum için laf duyduğum da oldu ama ne olursa olsun
TERÖRE HAYIR
IRKÇILIĞA HAYIR
NE SEBEPLE OLURSA OLSUN SUÇSUZU ÖLDÜRMEYE HAYIR
anlamak için kardeşimizi mi yitirelim askerde?
arkadaşlar artık birileri bu bir avuç vatan düşmanına dur desin.hergün duydugumuz şehit haberleriyle içimiz yanıyor.bu vatan hainleri kendilerini ne zanndiyolar.artık bu vatan düşmanlarına karşı birleşmeli ve bu şerefsizlere dur demeliyiz.
diyo ki arkadaş kimse ekmeksiz susuz değil,sorun kürtler değilmiş severlermiş kürtleri..sorunun ne peki..bu adamların ekmekleri var,yemekleri var,evleri barkları var,rahatları yerinde ama rahat batıyo bu kürtlere dağa çıkıyolar jırsızlık yapıyolar hee...sadece empati kur düşün varın yoğun köydeki evin ve hayvanların,bildiğin tek dil kürtçe..bi anda askerler geliyo,evini yakıyolar,hayvanlarını yakıyolar,köyünün tamamını yakıyolar..bi anda sıfırlanıyosun şehre göç etmek zorunda kalıyosun..bilmediğin bi yer,bilmediğin bi dil,harbiden açsın işte..tek suçlu devlet ve bu adamı sen nasıl devlete karşı barıştırırsın..ekmeksiz susuz degil kmse hee..ulan ekmeği suyu sokaktaki köpekler bile buluyo zaten amaç kimseyi açlıktan öldürmemekse..diyoruz ki bi ağaç dikilmemiş bi okul kurulmamaış..deniz gezmişin arkadaşlrı 69da zap suyuna devrimci gençlik köprüsü yapmaya gittignde hakkarililer demiş ki atadan sonra padişah kimdir..arkadaş hala diyoki türk olduğm için dışlandm..sorun burda zaten türklükte kürtlükte yerin dibine batsın..ulan biz insan değilmiyiz..türklerden ölenler türk ulusunun şehitleri oluyo,dağdakilerden ölenlerde kürt ulusunun şehitleri oluyo..bzden ölenlerde milleti için,ordan ölenlerde milleti için ölüyo peki kim şehit oluyo..cvp bnce hiçbiri..büyük düşünemiyoruz..üniter devlet kurulduğndan beri kürtleri asimile çalışmaları var..arkadaşım yüzyıllardır birlikte yaşadgmız milletle küstürmeye çalışıyolar bizi olay bu,çünkü birilrinin işine yarıcak..bakın kuzey afrikaya yne kabile savaşları..ulan bi kabilenin rengi diğerinden daha koyu diye o... çocukları kavga çıkrtıyo binlerce insa ölüyo,komik deme ama bunu kim ne için yapıyo..böl,parçala,yönet..bz de hala fasa fisolarla uğraşıyoz bi farkımız yok..ağzımıza tıkmışlar kemiği oyalanıyoz onunla,birileride peşinde koşturtuyo işte..yerin dibine batsın türklükte kürtlükte bu kavgayı çıkaranlarda...
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-09-05 18:46:43