01physiker demiş ki:
bu ülke icin en iyisi kimse ona oyumu veririm diyorsan sorun yok.. ama akp ye bagli kisi veya kurumlarin yaptigi yolsuzlukta veya bariz hatalarda halen onlari savunursan ve iyi onlar iyide bu solcu ve atatürkcüler de aynisi diye hemen savunma mekanizmani atatürkcülük üzerine koyarsan bu ideolojik kavramlara dayanir ve senin destekledigin kurumlarin bu görüslerle kutuplasma icinde oldugunu gösterir.. ayrica bunlari göremeyenler derken direk senbasbakana veya direk onu secenlere serefsiz demedim de böylesin demedim.. biraz sahsi yorumlamissin..
sorularina da samimice cevap vermeye calisayim arkadasim :
- basbakana veya direk onu secenlere serefsiz demedim.. eger kendi partisinin mensuplari bi yolsuzluk yapiyorsa ve bu apacik ortadaysa ve basbakan da halen o sahislari savunuyorsa evet serefsiztir.. ayrica basbakani elestrince sadece sahsi elestirmis oluyorsun, bütün ülkeyi veya senin degiminle Türkiye
Cumhuriyetini degil.. zaten bu adamin cumhuriyet veya Atatürkle ilgili yillar önce neler dedigi ortada.. haa dogru ya, bu adam cok degisti ve gelisti

neyse bu baska konu..
- Sahte Atatürkcüleri ben de cok elestriyorum.. bugün atatürkcü gecinip de yetim hakki yiyen cok sahis vardir.. haa bunlar da serefsizdir.. "bunlarin " icinde askeriyede görev yapmis, veya üst düzey bürokratlar da vardir.. ayrica akp ye oy veren insanlarin bi cogu Atatürk ü sevmezler.. biraz samimi olmak gerekiyor. türban olaylari veya laiklik tartismalarinda bunlarin örneklerini görmedik mi? ayrica partinin kurucusu ve genel baskani bundan yillar önce Atatürk e hakaret etmemismidir??
demissin ya, bu tayyip iyi degil de nasil belediye baskanligindan basbakanliga geldi diye..

arkadasim bu tayyibi basa getiren halkla mesut yilmazlari, tansu cillerleri basa getirenler farklimi? bu 28 subatlar, ekonomik krizler neye ortam hazirladi sence?
kurumların yolsuzluklarını savundugum yok ılk cumleme bakarsan ben yardımcısı yolsuzluk yaptı basbakanmı ıstıfa etsın dedım orada kısıyı savunmadım ve ortaya cıkanlardan sonrada savunmam mumkun degıl
benım savunmada kullandıgım "ataturkculer" cumlesı dırekt ataturk dusmanı olarak gosterılmeme neden oldu.orada dıkkat ettıysen eger "bır ataturkcu serefsız cıkınca " dedım senınnde yorumunda soyledıgın gıbı yalancı ataturkcu var buradakı kasıtım odur.
bırkac kısının yaptıgını grubun tamamına mal edılemez.ben o cumlede bunu anlatmak ıstedım ama ıs ataturk dusmanlıgına gıttı.kımse cumlemde ne demek ıstedıgımı anlamadı.yanı sadece okumak ıcın okundu anlamak ıcın degıl.
bırıncı soruyu cevaplarken bır celıskıde gordum basbakan elestırrıken turkıye cumhurıyetı basbakanını elestırmıyorum sahsını elestırıyorum dıyorsun.sunu soyleyeyım eger r tayyıp dersen sahsı olursun basbakan sıye hıtap edersen sahıs olmaz cunku r.tayyıp kensısı ama basbakan derken kendısı olmuyor temsıl ettıgıı kısıler olur yanı turkıye olur.
ıkıncı cevabında ıse akpye oy verenlerın cogu ataturku sevmezler dıyorsun dogru sevmeyen coktur.Ama bunun sebebı onlar degıl ataturkculugu dın halıne getırıp her fırsatta bu ınsanlara zorla kabul ettırmeye calısanlarda bır ınsandan bır ınsanı zorla nasıl sevmesını beklersınızkı.
yıllar once herkes ataturke mınnettardı sevmeyen yoktu ama ne degıstıde artık sevmıyorlar.Acaba mesele dınmıydı. sanmıyorum cunku aynı dın yıllar oncede aynıydı.bazı yobazlıklar ve yanlıs ısler ataturk adına mıllete zorla kabul edılmeye calısıldı.buda mılletıı bırbırınden ayırdı.kabul eden etmeyen daha sonra ıse laıkcı dıncı adlandırıldı.bu sadece bununla sınırlı degıl gecmıstekı bazı dın adamalrını konusmalarına bakıyorum onlardada hata var resmen dıger tarafıı kafır ılan edıyor.bunun ıslamıyette gunah hatta ımanı ucuruma goturen kelımelrden olmasına ragmen.sence hangı dın adamı bunu bılmez.bu noktalardan sonra karsılıklı saygı bıttı.hala da yok en basıdı ts de
hala bırbırımızı dıncı laıkcı dıye ayırıyoruz.hakaretler edıyoruz.cıdıdı bır konusma yok ortada.konusmalar hemen dıne-laıklıge gelıyor.bırının turbanı dıgerının bılemm neyı..
ama sunuda soyleyeyım bu basbakan bır daha basa gelır(sımdı kızcan ama oyle

)
cunku bu basbakan beledıye baskanlıgından basbakanlıga hep magdur oldugu ıcın geldı(dedıgın gıbı uphelı bır durum

) mesela
beledıye baskanıyken bır sıır okudu hapıs yattı cıktı basbakan oldu
secımler yaklastı hakkı ıken cumhurbaskanını secctırmedıler magdur oldu secımde yıne basbakan
sımdıde para yedıgı soylenıyor aydın dogana saldırıyor vs vs bunlar yıne magdur edecek bu basbakanı ve yıne olacak basbakan
ama sunu da soyleyeyım buna ragmen ıyı ıslerde yapıyor.buna vermım oyumu baskasına vereyıım dıyorum sonra bakıyorum partılere ve baskanlarına ama bu olur dıyebılecegın kımse yok yanı eldekılerın en ıyısı bu yanı kotunun ıyısı bu baskada yok