soykırım
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 6
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-09-08 (01:14)
Laik Laika (savarona84)
Laik Laika (savarona84)
böyle bir bakış açısı olmaz yaptıkta nolmuş fransada yaptı sorgularsak vatan haini oluyormuşuz...hangi katliam resmi kaynak varmı peki var peki ermenilerin katliam yaptığına dair resmi kaynak varmı...bakın tarih iyi araştırılırsa...fransanın soykırım dediği olay tehcirden ibarettir...1915 değildir...yeni cumhuriyetle birlikte...tehcir yasası geçirildi meclisten...biz bunu yaptık evet...peki biz uluslararası anlaşmalara müzakerelerde bakılsın...türkiye cumhuriyeti tehcir edilirken onları vatandaş olarak atıycaz veya gidecekleri ülkelere biz kendi elimizle götürcez gibi bir nüsha yoktur...bakın burası çok önemli tehcir edilcekmi evet peki bu insanların soğukta veya yollarda olabilecek ölümlerde sorumluluğu alınmışmı hayır...o zaman burda soykırım varsa en az fransa ve abd de bizim kadar sorumludur...iş bu noktaya kadar varır...o yüzden resmi kaynaksız belgelere dayanmayan bir şekilde atıp tutmak kolay...kanıt getirirsin soykırım yapılmış şu kadar insana onlar hiç bir şey yapmadan otopsiler bu kadar yıl sonra yapılabilirse yapılır olay çözümlenir...ama fransa olayı fotoğraflarıyla kaynaklarıyla belgeleri yani kanıtlarıyla aydınlanmış bekletilen bir davadır...sapla samanı birbirine karıştırmayalım...
2008-09-08 (01:59)
Yüksel Argın (llSaUroNll)
Yüksel Argın (llSaUroNll)
senin yaptığıı ermeni bile yapmaz derler ya aynen oyle...biz adanada ermeni lafını küfür olarak kullanırız Mr. Green ... ne soykırım ya benin dedem ninem zor kurtulmuş ermenilerin elinden şimdi bana iki satır duygusal sözle masal anlatma Göz kırpıyor .
2008-09-08 (06:05)
Paranoya Şizofreni (şizofren)
Paranoya Şizofreni (şizofren)
llSaUroNll demiş ki:
senin yaptığıı ermeni bile yapmaz derler ya aynen oyle...biz adanada ermeni lafını küfür olarak kullanırız Mr. Green ... ne soykırım ya benin dedem ninem zor kurtulmuş ermenilerin elinden şimdi bana iki satır duygusal sözle masal anlatma Göz kırpıyor .

++++++1 ii en azından onlar kurtulmuş çünkü çoğu Türk kurtulamadı katliamlardan

bi arkdaş sorgulanabilir olmalı demiş tabi sorgulanabilir işte avrupadan farkımız burda mesela avrupada sorgulayamazsın çünkü hapis cezası var biliyosunu... !
2008-09-08 (10:32)
Ufuk Cıngıl (fekame)
Ufuk Cıngıl (fekame)
Wikipedi demiş ki:

İttihat ve Terakki liderlerinin Sonu

* Enver, Talat ve Cemal Paşalar, 1 Kasım 1918'ten 2 Kasım'a bağlayan gece Alman torpidobotu 'R-1' ile İstanbul'u terkederek 3 Kasım 1918'de Sıvastopol'a ulaştı.[4]
* Talat Paşa, 15 Mart 1921'de Berlin'de Charlottenburg semti Hardenberg sok. (bugünkü Kurfürstendamm sok.) no.4'taki ikametgahından dışarı çıktığında Ermeni Salomon Tehleryan tarafından öldürülmüştü.[5]
* Cemal Paşa, 22 Temmuz 1922'de Tiflis'te uğradığı suikast sonucu öldürülmüştü.[6]
* Enver Paşa, 4 Ağustos 1922'de bugünkü Tacikistan'nın Balh-i Cevan'nın 15 kilometre doğusunda bulunan Çegan tepe'de Kızıl Ordu ile çatışmaya girmiş ve öldürülmüştü.[7]

bizim oralarda da vurun abalıya diye bir söz vardır. Gözlerini yuvarlıyor
2008-09-08 (10:44)
Levent İkiyüz (levent200)
ittihatçılar şunu yaptı bunu yaptı sarıkamışta donarak ölen 90 bin türk askerinin akibetini kimse sormuyor..bu soykırım değil midir?ben enver paşanın 90 bin türk askerini bilerek ve isteyerek ölmesine sebep olduğunu neden düşünmeyim...sizce normal mi 90 bin kişinin savaşmadan ölmesi?memlekete tek bir yararları olmuş mu bu ittihatçıların..ucuz kahramanlıklar peşinde koşmak çok basit..ben de koşarım..öldürülen ilk gazeteci hasan fehmi de ittihatçılar tarafından öldürülmüştü..hrant dinki, hablemitoğlunu, uğur mumcuyu da kesin ittihatçıların torunları öldürmüştür..
2008-09-08 (11:08)
Ufuk Cıngıl (fekame)
Ufuk Cıngıl (fekame)
levent200 demiş ki:
ittihatçılar şunu yaptı bunu yaptı sarıkamışta donarak ölen 90 bin türk askerinin akibetini kimse sormuyor..bu soykırım değil midir?ben enver paşanın 90 bin türk askerini bilerek ve isteyerek ölmesine sebep olduğunu neden düşünmeyim...sizce normal mi 90 bin kişinin savaşmadan ölmesi?memlekete tek bir yararları olmuş mu bu ittihatçıların..ucuz kahramanlıklar peşinde koşmak çok basit..ben de koşarım..öldürülen ilk gazeteci hasan fehmi de ittihatçılar tarafından öldürülmüştü..hrant dinki, hablemitoğlunu, uğur mumcuyu da kesin ittihatçıların torunları öldürmüştür..

sen bir yerlerde askeriye yurdunda kalıyorum die bi laf etmiştin. ne yaptılar orda sana öyle de bu şekilde zırvalayıveriyorsun (bkz. "beyin mıncıklaması yaşayan bireyin halleri") Gülüyor

aslında ben türk askerinden ve asker adaylarından şüphe etmem ama buraya yazdığın düşünceleri farkettiklerinde sana ne yapmış olacaklarına dair garanti veremiyorum. Gülüyor

geyik bi tarafa da bu zırva çorbasının ergenekonu biraz az olmuş. ondan da kat bir sonraki mesajında...
2008-09-08 (11:12)
fakeme sen mümkünse kız tavla bu işlere bulaşma bence konuştukça batıyorsun..zaten tip de yok sende onu da yapamazsın da neyse..
2008-09-08 (11:15)
Ufuk Cıngıl (fekame)
Ufuk Cıngıl (fekame)
levent200 demiş ki:
fakeme sen mümkünse kız tavla bu işlere bulaşma bence konuştukça batıyorsun..zaten tip de yok sende onu da yapamazsın da neyse..

fekame olacaktı. Göz kırpıyor
2008-09-08 (14:28)
Siyon Karar (siyonizm düşmanı)
Siyon Karar (siyonizm düşmanı)
ittihatçılar doksan bin cenyaveri aptalca heba ederler ayakta alkışlarsınız sonra ermenilere kin kusarsınız doksan bin askerin hesabını kim versin evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
2008-09-08 (14:58)
Ufuk Cıngıl (fekame)
Ufuk Cıngıl (fekame)
siyonizm düşmanı demiş ki:
ittihatçılar doksan bin cenyaveri aptalca heba ederler ayakta alkışlarsınız sonra ermenilere kin kusarsınız doksan bin askerin hesabını kim versin evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.

sana burada sarıkamış olayını açıklayacak değilim. ama TTK'nın sitesinde yazan bir paragrafı koyuyorum.
Alıntı:
Sarıkamış Savaşı Sonucu

Büyük ümitlerle girişilen Sarıkamış çevirme saldırısı üç hafta kadar sürmüş ve büyük kayıplarla sonuçlanmıştır. Enver Paşa, lakonik bir sözle bu olayı şöyle anlatmıştır: "Gittik, gördük, saldırdık, geri döndük". Doğru, fakat ne bahasına! 3. Ordu'nun kahramanlıkları, Ruslardan çok yüksekti. Fakat kara kışın karşısında mevcudunun yarısını (70-80 bin kişi), toplarıyla silah ve taşıt araçlarının da yarısından fazlasını kaybetmişti. IX. Kolordu Komutanı ve karargâhı esir düşmüştü. Ordu Komutanı Hafız Hakkı Paşa tifüse yakalanmış, sonra da ölmüştü. Enver Paşa'ya gelince, geri çekilme sırasında bir aralık büyük bir bunalım geçirmiş, Türk ulusundan özür dileyen vasiyetnamesini yazarak intihar etmeye karar vermişti. Talat Paşa'nın etkisiyle ve zorlukla bu fikrinden vazgeçirilmişti. Ordunun nesnel ve moral kayıplarına, savaşılan bölgenin Türk ve Müslüman halkının kayıplarını da eklemek gerekir: Birçok köy savaş kuralları gereği yakılmış veya harap edilmiştir. Halk Rusların ve en çok Ermenilerin zulmünden korkarak varını yoğunu bırakıp, Erzurum doğrultusunda göç etmeye koyulmuştur.

http://www.ttk.org.tr/index.php?Page=Sayfa&No=155

sarıkamış üzerinden ermeni savunuculuğu yapacağınıza alıntıdaki ermenilerle ilgili cümleyi bir daha okuyun. adı soykırımsa soykırım, etcritse tecrit. ne yapılmışsa iyi yapılmış..

gerçi şimdi siz TTK ya da güvenmezsiniz. Halaçoğlunun uydurmasıdır bunlar ne inanacaksınız. boşuna mı görevden alındı di mi..?
Sayfa / 6
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa