siyonizm düşmanı demiş ki:
ittihatçılar doksan bin cenyaveri aptalca heba ederler ayakta alkışlarsınız sonra ermenilere kin kusarsınız doksan bin askerin hesabını kim versin evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
sana burada sarıkamış olayını açıklayacak değilim. ama TTK'nın sitesinde yazan bir paragrafı koyuyorum.
Alıntı:
Sarıkamış Savaşı Sonucu
Büyük ümitlerle girişilen Sarıkamış çevirme saldırısı üç hafta kadar sürmüş ve büyük kayıplarla sonuçlanmıştır. Enver Paşa, lakonik bir sözle bu olayı şöyle anlatmıştır: "Gittik, gördük, saldırdık, geri döndük". Doğru, fakat ne bahasına! 3. Ordu'nun kahramanlıkları, Ruslardan çok yüksekti. Fakat kara kışın karşısında mevcudunun yarısını (70-80 bin kişi), toplarıyla silah ve taşıt araçlarının da yarısından fazlasını kaybetmişti. IX. Kolordu Komutanı ve karargâhı esir düşmüştü. Ordu Komutanı Hafız Hakkı Paşa tifüse yakalanmış, sonra da ölmüştü. Enver Paşa'ya gelince, geri çekilme sırasında bir aralık büyük bir bunalım geçirmiş, Türk ulusundan özür dileyen vasiyetnamesini yazarak intihar etmeye karar vermişti. Talat Paşa'nın etkisiyle ve zorlukla bu fikrinden vazgeçirilmişti. Ordunun nesnel ve moral kayıplarına, savaşılan bölgenin Türk ve Müslüman halkının kayıplarını da eklemek gerekir: Birçok köy savaş kuralları gereği yakılmış veya harap edilmiştir. Halk Rusların ve en çok Ermenilerin zulmünden korkarak varını yoğunu bırakıp, Erzurum doğrultusunda göç etmeye koyulmuştur.
http://www.ttk.org.tr/index.php?Page=Sayfa&No=155
sarıkamış üzerinden ermeni savunuculuğu yapacağınıza alıntıdaki ermenilerle ilgili cümleyi bir daha okuyun. adı soykırımsa soykırım, etcritse tecrit. ne yapılmışsa iyi yapılmış..
gerçi şimdi siz TTK ya da güvenmezsiniz. Halaçoğlunun uydurmasıdır bunlar ne inanacaksınız. boşuna mı görevden alındı di mi..?