YENİ BASLAYANLAR ICIN ANKARA :))
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa

YENİ BASLAYANLAR ICIN ANKARA :)) 2008-09-11 (00:44)
Namea Demiroglu (Namea)
Namea Demiroglu (Namea)
Yeni başlayanlar için Ankara ((:

Madde 1. yeni baslayanlar için ankara aştidir. soğuğun içine işlediği anda basını kaldırıp etrafta denizi aramaz isen kolay alışırsın.

Madde 2: ankara da deniz yoktur. deniz kenarında bir kentte bir sekilde bulunmuşsan, denizi seviyorsan, ankara yı kısa vadede sevemeyeceksin, hiç kasma. yine de çeneni kapa,ankara iyi güzel de denizi yok abi bea kabilinden düşüncelerini kendine sakla, bu muhabbetleri defalarca kez duymuş olan ankaralılar pek sevencen davranmazlar, sıcak yaklaşmazlar. baygınlık verirsiniz. yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim.

Madde 3: ankara yı istanbul ile, izmir ile kıyaslamaya kalkmayın, bu da sevilmez, hele izmir karşılaştırması tiksinti yaratır. yok kordon vardı yok çiğdem vardı bilmemne... gölbaşı nda denize dökerler adamı allahama..

Madde 4: ankara da kış soğuk geçer. rüzgarı keser, ayazı süründürür. kalın giyinin, bere ve eldiven edinin; öğlen dışarı çıkıyorsanız ve geç saatlerde dışarda bulunmanız gerekecekse havaya aldanmayın. coğrafya dersinde karasal iklim için neler söylerdiniz onları hatırlayın. ya da en iyisi bir gece iliklerinize kadar üşüyün, sonra gece-gündüz sıcaklığı arasındaki büyük farkı anlayın.

Madde 5: çinçin mahallesi denilen yere gece gitmeyin. gündüz de gitmeyin. illa gidecem ben gezerim görürüm hoplarım zıplarım diyorsanız, en fiyakalı, en pahalı giysilerinizi giyin, telefonunuzu boynunuza asın öle gidin.

Madde 6: ankara da deniz yoktur. alışın..

Madde 7: elektronik malzeme, korsan cd falan arıyorsanız kızılay da vakit kaybetmeyin, teknosa arayıp kazık yemeyin, maltepe pazarı nı öğrenin. ben öğrenciyim abi sözünü motto bilin, her alışverişte işe yarar.

Madde 8: öğrenciyseniz, kendi evinizde kalacaksanız, bir şekilde itfaiye meydanına gidin,dibine kadar araştırın, az parayla süper ev nasıl döşenir görün. ya da beni çağırın göstereyim.

Madde 9: atakule de bir halt yok, boşuna meraklanmayın, çankaya ya sırf atakule için tırmanmayýn. ha eğer ben illa bozkır manzarası görecem edecem diyip de gidecekseniz,hemen aşağıdaki botanik parkına da uğrayın.

Madde 10: ankara da deniz yoktur. deniz aramayın.

Madde 11: metro ya girin, kaybolun, ama alışveriş yapmayın.

Madde 12: odtü, bilkent, hacettepe yahut başkent üniversitesi öğrencisi iseniz, araba almayın, otobüs ve servisi tercih edin. eskişehir yolunun her sabah yaşadığı tıkanıkta tuzunuz bulunmasın. sizin yüzünüzden sınava geç kalmayayım. lütfen.

Madde 13: banliyo trenleri güvenlidir, çekinmeyin kullanın. sincanlı ezik büzük gençlerle muhatap olmayın.

Madde 14: kaybolursanız kimseye asla ve kat a yol sormayın. sorduğunuz her yüz kişiden kırkı gitmemeniz gereken yönü, otuzu bambaşka bir tarafı gösterir, kalan otuz da bilmiyorum abi ben buraların yabancısıyım der. karanfil sokak ta sağlık bakanlığı nerede diye sorarsınız, adamı kocatepe camii ne çıkarırlar, yapmadıkları şey değildir. harita edinin.

Madde 15: odtü lü değilseniz, odtü kampüsüne girmeniz, alcatraz dan kaçmanız kadar meşakkatli bir meseledir, bunu bilin. Israrcı iseniz, risk alın ve güvenpark tan kalkan odtü minibüslerinden birine binin, kampüse girişte kimlik soran görevli minibüse girdiğinde, kendinizden emin bir şekilde adamın gözlerine sen benim kim olduğumu biliyor musun bakışı atın. işe yarayabilir. (ne yaparsanız yapın, gerekirse ormana dalın girin ama kimlik diye topkek ambalajı, kupa sekizlisi göstermeyin)

Madde 16: ankara da deniz yok. yok ulan işte, yok

Madde 17: ulus pek sevilen bir yer değildir. eski meclis binasının burada bulunması ulus u güzel kılmaz. zamanla göreceksiniz ki, ulus u hiçbir şey güzel kılmaz, kılamaz; olabilemez. ulus tan ve arka sokaklarından uzak durun.

Madde 18: en popüler buluşma mekanları olan kızılay gima yı ve dost kitabevini ni öğrenin.

Madde 19: tunalı hilmi caddesi demeyin. ankaralılar -muhtemelen hilmi nin güzel bir isim olmadığını düşünüyor olduklarından direkman tunalı dıye hıtap ederler.

vs vs vs vs ...

Sımdılık bunlar ı bılmenız ankarada hayatta kalcagınız anlamını tasır zaten gerısınıde sız er gec ogrenıceksınız sımdıden herkese kolay gelsın..
2008-09-11 (12:40)
Gökçe Deniz (gazili1)
Gökçe Deniz (gazili1)
slm ben bu sene ankarayı kazandım önerilrin çooooooook iyi oldu başka önerilerin varsa bekliyorum Çok mutlu
. 2008-09-11 (17:26)
Namea Demiroglu (Namea)
Namea Demiroglu (Namea)
sımdılık bunlar yeterlıydı ama ıstedınız bı kac daha sunalım ınfo

madde 21: Piyasanın kalbının attıgı yer Bahceliydi bi zamanlar bız lısedeyken (BAHCELİEVLER DENEME LİSESİ , ANK DAKI EN MESHUR LISEMIZ KENDI LISEM DIE DEMIYRM) yanı en azından ama gecen gıttım gene eskı ahengıne kavusmus mesaı saatınden sonra haftasonları okul cıkısları ıpını koparan ergenlıge adım atan ne kadar ınsan varsa bahcelı 7 cadde dedır kısaca cadde deyıp gecebılırsnz ..

madde 22 : Arjantın cad son yol yapım asamaları ıle bıtmıs bı hal almıstır ha benım cok param bı frabbe ye 12 ytl verırım yarında okula yururum dersenız hemen ıvy arjantını tercıh ederdım Çok mutlu

madde 23: Ank denız yok ıste Çok mutlu

madde 24 : eger gazılı ısenız tek ayrıcalıgınız okulun her bınasında tasında yazan ayrıcalık lafını ılk baslarda onemseyın sonra o ayrıcalıgı bı dusunun neoldugunu hatta sorun ıktısatta FETULLAH dıe bı prof olcak ona sorun neymıs ayrılcalıgınız 7 cadde ye yakın olmak sutten sayılcak ama Gülümsüyor sıyası olaylara karı kız davalarına alısın Teknık egıtım fakultesıne dıkkat edın Çok mutlu

madde 25 : Sehır dısından ılk kez gelcek ark EGO KARTINA alıssalar en kısa zamanda onlar ıcın hayırlı olur. saat 23:15 den sonra kızılaydan nadır saat 23:30 da en son otobus ulustan kalkar saat 24:00 da en son metro kalkar .Senlıklerın tatlıgına aldanmayın sonra bızım gıbı kalırsınız yollarda Çok mutlu
50 baslık altında ankara turu :) 2008-09-12 (02:58)
Namea Demiroglu (Namea)
Namea Demiroglu (Namea)
madde 25: ankaragücü taraftarı çirkef ve kalabalık, gençlerbirliği taraftarı az sayıda ve enteldir. kalabalık bir ankaragücü taraftar grubu görürseniz sakının. laf atarlarsa karşılık vermeyin. tek kişi bile olsa, iki dakika içersinde sürüyle adam toplayıp peşinizden koşturabilir, yakalarsa belanızı ****. büyükşehir belediyespor'un taraftarı yoktur, olduğunu iddia eden olursa gülün geçin. nanik yapın.

madde 26: "boş yere ağlama, kalbini bağlama, ankara kızlarına" şarkısını öğrenin, sık sık söyleyin.

madde 27: ankara'da en güzel mevsim sonbahardır. tadını çıkarın.

madde 28: trafikte taş düşemez ama milletvekili çıkabilir. kırmızı ışıkta sizi bekletebilir. hazırlıklı olun.

madde 29: gazi üniversitesi'nin iibf dışındaki bir fakültesine gidecekseniz temkinli olun, eli tespihli takım elbiseli tiplerle saçınız, sakalınız, küpeniz üzerine bir konuşma yapmaya hazır olun. adamlarla papaz olmayın.

madde 30: gece ondan on birden sonra sokaklarda kimseciklerin kalmaması normaldir, kimyasal bomba neyin atılmamış, insanlar sığınağa kaçarcasına bir anda ortalıktan kaybolmamışlardır, olağan bir durumdur bu. sakin olun, panik yapmayın.

madde 31: cadde ortasında düğün dernek görürsen şaşırma, bilmediğin ankara havalarında da oynama

madde 32:kavaklıdere, ayrancı mevkilerine belediye otobüslerine bindiğinizde fark edeceksiniz ki otobüsün yaş ortalaması 65-70 civarlarındadır. korkmayın takım elbiselerle otobüse binmenize gerek yok herkes öyle biniyor diye.

madde 33:hocam"a alışın, bu lafı duyunca kendinizi hoca gibi hissetmeyin. bir ankara klasiğidir, özellikle üniversite kampüslerinde güvenlik görevlileri öğrencilere, taksi şoförleri güvenliğe, büfeciler büfecilere, kısaca herkes herkese hocam der. ayrıca taksi şoförü üniversiteli olduğunuzu anladığı anda hocam diye hitap eder size. hoca değilsiniz, ankaralısınız.

madde 34:aoç belediye başkanının insafına bırakıldı ya da bırakılması kuvvetle muhtemel. bozulmadan son bir kez gidip görün. kokoreç yiyin. şençam köftesinden tırtıklayın. dondurma tüketin. çiçekçileri gezin.

madde 35:kızılay'da herhangi bir caddede karşınıza "abi ben türev integral biliyorum; bak bi soru sor, bilirsem bi selpak al, bilemezsem ben sana bi tane bedava vericem" diyen bir çocuk çıkabilir. kendisi türev integral bilen selpakçı çocuk'tur. süperdir o. bikaç soru sorun, bilse de bilemese de birkaç selpak alın. bi işe yarayın

madde 36:kaliteli konser izlemek istiyorsanız saklıkent'ten şaşmayın

madde 37:bilhassa kızılay'daki üst geçitleri kullanmak zaman kaybıdır. sürü psikolojisine uyarak sürü halinde normal yoldan karşıya geçmek daha iyidir.

madde 38:eski akköprü migros, yeni adıyla ankamall olan mekanın adıyla 'mal' esprisi yapmayın. yeterince yapıldı

madde 39:ankarada halen denız yok:D

madde 40:karnınız acıkırsa tabldotçularda yiyin. çok ucuza karınınızı doyurursunuz*. tavuk döner yemeyin martı etinden yapıyorlar diyenlere biraz gülün ama şunu da unutmayın her köşe başında midye satılıyorsa martı da bir yerden çıkabilir, hala araştırıyorum.

madde 41:anıtkabir in yerini öğrenin, öğrenmekle kalmayıp gidin bi zahmet. soranlara da basit tarifler verin: "buradan ankaray a bin, beşevler de in, burger king den sağa dön, ilerle gibi.

madde 42:kocatepe camii ne giderken bir alan var, hip hop çı gençlerin arada takıldıkları bir yer, granit kaplı. oradan uzak durun. durmazsanız da bana ne, inatçı satıcılarla boğuşun. alla alla. gitmeyin dedik, di mi?!

madde 43:akşamın bir vakti "kalk eryaman a gidem, zeynep i görem" deyip yollara dökülmek gibi bir saçmalık yapmayın. gidemezsiniz çünkü. (yani en azından bazı etaplarına.)

madde 44:metropol le megapol ü birbirine karıştırmayın. eğer armada, ankamall gibi alışveriş merkezlerinin sinemalarına gidemiyorsanız, ankapol ün balkonu star wars tarzı atraksiyonlu filmler için iyi bir alternatiftir.

madde 45:kızılay'daki boş binanın ne olduğunu, hangi amaçla yapıldığını, kime faydası olduğunu sormayın halen bende cozebılmıs degılım Çok mutlu

madde 46:ankarada denız yok a.q ıste

madde 47:deniz havası yakalamak istiyorsanız ulus'taki balık pazarına gidin; söylentiye göre samsun'dan buraya, balık nakliyatçılarıyla beraber martılar sık sık gelirmiş. (buraya kadar gidip de martı göremezseniz bana küfretmeyin. ben de mağdur durumdayım.)

madde 48:zaman zaman su gidip gelir, alışın, su depolayın.

madde 49:taksiler beş kişi almazlar genelde, dikkat edin

madde 50:adınız çiğdem ise ve minibüs kuyruğunda bekliyorken biri gelip "çiğdem mi?" diye sorarsa "eveeet, tanışıyor muyuz?" demeyin, ankara'nın çiğdem diye bir semti vardır, çiğdem minübüsünü soruyordur.Çok mutluÇok mutluÇok mutlu

özetin özeti, kıssadan hisse:

ANKARA GUZEL SEHIRDIR...

edition by Namea
Hay maşaallah... 2008-09-12 (03:23)
Burak Demirci (Sparhawk)
Burak Demirci (Sparhawk)
ortagam naptn sen ya kastn kendini yazık lan sana siyasalda okuyosn bırak yeter baskalarıurassın artık bunlarla Mr. Green
:D 2008-09-12 (03:28)
Namea Demiroglu (Namea)
Namea Demiroglu (Namea)
eheheh eyw kanksm Mr. Green
2008-09-12 (15:01)
Murat Pala (lonelyboy06)
Murat Pala (lonelyboy06)
-ankarada araba kullanacaksınız dikkat edin. taksici dolmuşçu ve otobüsçü hep sol şeridi kullanır ve durağa son 10 metre kala sağa geçiş yapar
-şenliklerde gezin görün eğlenin
-cemaat yurtları çoktur. ucuz diye bu yurtlara çıkacaksanız son giriş saat kaçtaymış öğrenin
75 madde altında yeni baslayanlar ıcın ANKARA :) 2008-09-14 (04:27)
Namea Demiroglu (Namea)
Namea Demiroglu (Namea)
madde 51 : Radyo odtü çok hoş bir kanaldır. frekansı 103.1'dir. haftaiçi sabahları modern sabahlar olur güzeldir

madde 52 : Harikalar diyarı, zart zurt gölü ankaranın tarihi yerleri değildir. aldanmayın

madde 53 : Odtüden bahçeliye giderkenki yolun ortasındaki gökkuşağı adlı yapının ne ayak olduğunu sormayın boşuna. bilene rastlamadım.

madde 54 : Metroda turnikeleri geçtikten sonra, önünüze çıkan ilk merdivenden aşağıya inmeyin. iki merdiven, farklı istikamette işleyen metrolara inmektedir; olur da kazara yanlış yere inerseniz; hele ki bunu gece yarısı, metronun son seferinde yaparsanız; kendinizi dikimevi yerine aşti'de bulabilirsiniz. çok feci bişi bu. . yine de panik yapmayınız, aşti taksicileriyle gece tarifesi açmamaları, hatta taksimetreyi hiç çalıştırmamaları üzerine bi pazarlık yapabilir; - 2008 fiyatlarıyla - hemen hemen aşti'den kızılay'a 15, dikimevi'ne 20 ytl karşılığında ulaşabilirsiniz. yaptıgınız pazarlık ıle artabılır yada azalabılır daha cok ısrar da bulunursanız hatta abı memleketten 20 ytl ye geldım sen nabtın dersenız taksıcı sızı gerı memleketınze donmenız ıcın fazla bı yol harcamadıgınızı ve astının yolunu tarıf edebılır yasanmıslık bı olay Çok mutluÇok mutluÇok mutlu

madde 56 : Ank denız halen ve halen yoktur ! bosuna aldanıp gonlunuzu kaptırmayın !!

madde 57 : Kızılay her zaman gezinmek için zevkli bir mekandır, hem bir kafe vb. mekanda oturmanız gerekmez, konur sokak'ta imge kitabevi'nin önü, (eskiden millet konur dost'un önünde de otururdu ama orayı kapattılar şimdi) yüksel caddesindeki ağaçlık kısım, ilkokulun önü; yere oturmakla ilgili sorununuz yoksa karanfil dost'un önü gibi mekanlarda oturup vakit öldürebilirsiniz, civar simitçilerden simidinizi, gezinen çaycılardan da çayınızı alıp öğrenciye yaraşır bir menü ile karnınızı doyurabilirsiniz, hem de çok iyi bir fiyata

madde 58 : Yok şöyle bi kafede oturalım biz" diyorsanız konur sokak'taki leman kültür, (az buçuk pahalıdır, çin böreği güzeldir, birayla iyi gider)

madde 59 : içki içecem" diyenleri ikiye ayırıp inceleyelim:

a fıkrası 1. madde ; mekanda oturup içenler (cebindeki paranın fazlalığından rahatsız olan ve altında sandalyeyi, kulağında müziği hissetmek isteyenler)

b fıkrası 2. madde ; sokakta oturup içmeye itirazı olmayanlar (cebindeki paradan memnun olup beton, demir, tahta üzerinde oturmaya itirazı olmayanlar, mp3 player - discman - walkman taşıyanlar)

a fıkrası 1 madde ek acıklama ; Mekancılar: sakarya caddesi sizin mekanınızdır. hemen her köşesinde bir birahane bulabilirsiniz burada, ssk işhanı'nı da barındırır selanik caddesindeki melek ve nedjima da güzel mekanlardır, çekinmeyin, uğrayın. isterseniz tkp'nin üzerindeki cubana'ya da uğrayabilirsiniz, tkp'li yoldaşların işlettiği, burjuvalara(!) yaraşır fiyatları olan bir mekandır cubana.

b fıkrası 2 madde ek acıklama ; non - mekancılar: kızılay'da saydığım "sokakta oturulacak yerler"in hepsinde içebilirsiniz, üst geçitler özellikle içen tiplerin mekanıdır, orada kaynaşabilirsiniz ankara'nın ayyaş punklarıyla. ilkokulun önünde içmeyi ben ahlaki olarak kınıyorum, kötü örnek olmayın lan veletlere Çok mutlu

madde 60 : Çiğ köfte yemek istediğinizde simit sofrası iyi seçimdir. altınşiş lokantasında (dost kitabevinin üst tarafı) hayatımda emsalini görmediğim oltu cağ kebabını yiyebilirsiniz. lezizdir. kokoreç, köfte ve sucuk içinse shadow'dan aşağı yürürken sağ tarafta kalan gölet çiftlik adlı mekanı tercih edebilirsiniz

madde 61 : Hafta sonları özellikle pazar günleri bütün alışveriş merkezleri inanılmaz bir doluluk oranına ulaşır. uzak durunuz.

madde 62 : Tavla oynayacaksanız leman kültürün orda ezgi çay evi var, ucuza çay içer tavla oynarsınız

madde 63 : aştiye gidince kafanızı kaldırıp meraklı gözlerle etrafınıza bakmayın, biri kolunuza girip bilet satmaya çalışabilir.

madde 64 : dost kitapevinden ders kitaplarınızı almak gibi bir hataya düşmeyin.olgunların yolunu tutun

madde 65 : Ank denız yoktur! Çok mutlu

madde 66 : diğer kentler gibi yolda yürürken asla omuz yemezsiniz eğer karşıdakinin bi art niyeti yoksa herkes uslu uslu yürür.

madde 67 : yol sormak istiyosanız taksicilere başvurunuz garantilidir

madde 68 : Mitingti yürüyüştü filan karşılaştığınız anda bir mağazaya, dükkana dalın; ne olduğunuzu anlamadan sürükleyip götürürler.

***madde 69*** : Biri sizi durdurup, "pardon, bişi sorcam" derse durmayın, ilerleyin. kesin bir yere yardım için bişey satıyordur ama görevli kartı filan yoktur. tunalı bahcelı taraflarında pardon DUTYFREE cıkıslı orjınal parfumlerım var ve dandık bı kart gosterırse aldırmayın dırek gecın . Gene yolda elınde agac kesme vb ınsaat alet edavatı tasıyan ve pardon buraya calısmaya geldım ıs bulamadım dıen bı tıp cıkar ve yardım ısterse hemen uzaklasın yada takmayın dedıklerını. Çoğu ankaralı da bunları bildiği için gerçekten bişey sorcak olursanız dahı çoğu durmaz. Cıvar bufe ve taksı duragından yardım alın

madde 70 : ulus sakat, çinçin yasaklı bölgedir. aman ha!

madde 71 : la, la bah bebe, la bah bebe senin ... , goçum, hocam, bebe tarzı ifadelere hazırlıklı olun; bulduğunuz ilk fırsatta pratik yaparak kullanın Çok mutluÇok mutlu

madde 72 : Daha önceleri kar görmemiş iseniz, karda nasıl yürünür bir bilenden öğrenmeniz gerekir.

madde 73 : Baktınız sağlam kar yağıyor, dışarıya çıkmayın. üniversite büyük ihtimal tatil olacaktır. zaten yolda kalan otobüsler nedeniyle iki metre gidemezsiniz Çok mutluÇok mutlu

madde 74 : iç karartan, soğuk, yağmurlu, yer yer rüzgarlı, insanı delirtecek bir iklime, coğrafya kitaplarında okuduğunuz bozkırlara ve karasal iklim tanımlamasına hazır olun.

madde 75 : hava karardıktan sonra karanfilde,yükselde,konurda çıkan işportacılardan alış-veriş etmesini öğrenin.hem güzeldirler,hem ucuzdurlar.

ZORDUR Kara şehirlerini sevmek hep zordur.arkanı dönüp kaçabileceğin bir deniz yoktur.herşeyiyle gri bir şehirdir,erken uyanır,bürokrattır,kravat takar,yaşlıdır,aksidir ama içinde hep bir çocuk barındırır ve onun içinde oynadığı kızılaydan başlayıp arjantin caddesine uzanan bir oyunparkı da vardır hani...
insanı yorar...aşkı bile yorar çünkü ankarada aşık olmak bile zordur...

ANKARA BASKA SEHIRDIR

eDitiOn bY Namea.
2008-09-14 (12:34)
Pınar Öztürk (pinar86)
Pınar Öztürk (pinar86)
abi süpersin ya kendim adına çok teşekkür ediyorum Çok mutlu eminim diğer yeniler de çk beğenmiştir bu tavsiyelerini Gülümsüyor ellerine sağlık ... bi de hazırlığı geçememiş gölbaşında okuyanlar için tavsiyelerin var mı Şaşkın:
. 2008-09-14 (16:07)
Namea Demiroglu (Namea)
Namea Demiroglu (Namea)
pinar86 demiş ki:
abi süpersin ya kendim adına çok teşekkür ediyorum Çok mutlu eminim diğer yeniler de çk beğenmiştir bu tavsiyelerini Gülümsüyor ellerine sağlık ... bi de hazırlığı geçememiş gölbaşında okuyanlar için tavsiyelerin var mı Şaşkın:

ben tsk ederım onemlı degıl golbası konusunda sanslı grubtanım golbasına gıtme sansım olmadı ama gıtsemde hos seyler yazcagım soylenemez hem ank hemde gazının kampuslerı tasındı ama gıtmıs yada gormus olmadıgımdan bu konuda yardımcı olamıcagım tkrr ozur dılerım sımdılık ank ıle yetınelım turevlerını dıkkate almıyalım Çok mutlu
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa