VIZEYE BASVURU(Guncellenmis Gerekli Belgeler)
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 8
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

VIZEYE BASVURU(Guncellenmis Gerekli Belgeler) 2008-09-12 (16:34)
Cansu Simsek (cansusimsek)
yavas yavas kabuller gelmeye baslayacak onumuzdeki ay. sonra en önemli adim vize. sorular artmaya ve genel anlamda ayni problemlerle ilgili baslik acilmaya baslandi ben de vize izin gerekli evraklari guncel haliyle yazayim dedim.
..

-öncelikle pasaport cikarmaniz gerek. bulundugunuz sehrin emniyet mudurlugu'nden cikartabilirsiniz, ancak size gelen kabul belgesini tercume ettirip gidin cunku ogrenci oldugunuzu kanitlayinca sizden harc almayacaklar, sadece defter parasi alacaklar.

-daha sonra vize icin randevu almaniz gerekecek. randevu icin pass.no. ve pin kodu gerekli. randevunun iki sekli var. birinci yol, herhangi bir is bankasina "avusturya buyukelciligi bilgilendirme servisi" hesabina 9euro yatiriyorsunuz, size verilecek makbuzda 16 taneli bir pin kodu olacak. ertesi gun 0212 – 340 45 00'i arayip pin kodunuzu girip, pass. bilgilerinizi tel.deki görevliye bildirip randevunuzu alabilirsiniz. ikinci yol ise, direk 0212 – 340 45 00'i aramak ve cikan gorevliye kredi karti no.nuzu verip aninda pin kodu almak. -bir istisna olarak- eger cok yakin bir tarihe verirlerse randevuyu(3 gun sonrasi vs) haftaya yada baska bir gun talep edin mutlaka. iki ayaginizi bir pabuca sokmayin.

aslinda vize tarihini alirken size gerekli belgeleri sayacaklar ama hazirlikli olmakta fayda var. belgeler söyle;

-buyuk harflerle, gerecege uygun doldurulmus basvuru formu (konsolosluktan temin edilecek)

-en az 6ay gecerli pasaport. pass.un 2. ve 3. sayfasinin, gecerlilik suresinin kaydedildigi sayfa ve 60. sayfasinin fotokopileri.

-biometrik fotograf(vize icin dediginizde fotogracilar biliyor)(vizeyi teslim alirken bile lazim oluyor en az 6-8 tane cektiriniz.)

-avusturyadaki okulun kabul belgesi

-en son mezun oldugunuz okulun diploma fotokopisi(yeminli tercuman tarafindan almancaya cevrilmis noter tasdikli tercumesi)

-tr'de kayitli oldugunuz uni.den "universite kayit belgesi"nin orijinali ve fotokopisi. (öss'ye yeni giren ogrencilerden istenmiyor, lisans ogrencileri icin ogrenci belgesi, mezun ogrenciler icin ise mezuniyet belgesi isteniyor)

-uluslararasi dogum kayit örnegi(nufus mud. aliniyor, cok dilli zaten tercumeye gerek yok)

-avusturya'da ikamet edeceginiz yerin kontrati vs.si

-en az 4 aylik sureli "seyahat saglik sigortasi". 30.000euro teminatli olacak. sigortacinizdan policenin almanca yada ing.sini mutlaka isteyiniz.(bu arada 1 yillar daha ekonomik ben bir yilliga 110kusur ytl ödedim)

-adli sicil kaydi ve yeminli tercuman tarafindan almancaya cevrilmis noter tasdikli tercumesi.(en fazla 4 hafta once alinmis olmali)

-saglik raporu ve yeminli tercuman tarafindan almancaya cevrilmis noter tasdikli tercumesi.(saglik ocaklarindan alinanlar da kabul ediliyor)

-ikametgah belgesi, yeminli tercuman tarafindan almancaya cevrilmis noter tasdikli tercumesi.

-nufus mud. alinmis nufus kayit örnegi, yeminli tercuman tarafindan almancaya cevrilmis noter tasdikli tercumesi.

-ilk defa pasaport aliyorsaniz, daha önce pass. almadiginiza dair emniyet mudurlugu'nden tasdik ve bunun yeminli tercuman tarafindan almancaya cevrilmis noter tasdikli tercumesi.

-avusturyadaki bir bankaya(tercihen vakifbank, alternatif denizbank) kendi adiniza havale edilmis ana para ve bu paranin belgelenmesi(yani bankanin avusturya subesinden fakslanmis swift'i).. paranin miktarini tel.da randevu alirken size "aylik olarak su kadar gerekli" seklinde soylecekler, sizde yillik dusunup hesaba yatiracaksiniz. yasiniza göre degisiyor cunku paranin miktari. ve bu islemi yasadiginiz sehirdeki bankanin ana subesinden yada buyuk bir subeden yapmaniz tavsiyem cunku onlar isi gercekten iyi biliyorlar, kucuk subelerde zorluk cikabiliyor.

-almanca biliyorsaniz bunun belgelenmesi

ve tum belgelerin 2ser fotokopisi(ne olur ne olmaz kendinize de birer kopya almayi unutmayin!)

arkadaslar ben yazdigim herseyi tekrar kontrol ettim ama insanlik hali birsey atlanmis olabilir, randevu alirken size soylenecek belgeleri de iyice not edin. gerci ben haziran 2008de yuzde 100 bu belgelerle basvurdum ve vizemi aldim, eksigi fazlasi yok.

herkese kolay gelsin.
...

Cansu
2008-09-12 (16:41)
Yanlız bu randevü merkezinde randevu verenler de biraz gerizekalı. Bana 8 bin küsür euro yatırmamı söylemişlerdi. Belediyeden öğrendim sonunda 3700 euroymuş. Bana kurs kayıt belgemide getirmemi söylediler. AMa normalde kurs kayıt belgesini vermiyolar. Ben bi tanıdığım sayesinde onuda hallettirdim. Neyse vize başvurusu için Ankara' ya gittim. Adam belgeleri kontrol ederken kurs kaydını gördü şaşırdı. Nasıl aldın bunu diye sordu direk. Alınmaz bu kağıt oraya gitmeden dedi. Bende siz istediniz ama falan dedim. Hayır böyle bi belge istenmiyo dedi.
2008-09-12 (16:48)
CESTIR demiş ki:
Yanlız bu randevü merkezinde randevu verenler de biraz gerizekalı. Bana 8 bin küsür euro yatırmamı söylemişlerdi. Belediyeden öğrendim sonunda 3700 euroymuş. Bana kurs kayıt belgemide getirmemi söylediler. AMa normalde kurs kayıt belgesini vermiyolar. Ben bi tanıdığım sayesinde onuda hallettirdim. Neyse vize başvurusu için Ankara' ya gittim. Adam belgeleri kontrol ederken kurs kaydını gördü şaşırdı. Nasıl aldın bunu diye sordu direk. Alınmaz bu kağıt oraya gitmeden dedi. Bende siz istediniz ama falan dedim. Hayır böyle bi belge istenmiyo dedi.

bilmio onlar cok bisi.
bana 3700 yatirin dediler, guvenemeyip 6200 yatirdim.
yukarda yazanlarla basvurdum ben ekstra baska bisi verdin mi sen basvuruya?
2008-09-12 (16:54)
walla ben vizeye öyle bi gittim ki adamlar şaşırdılar. hazırlanan evraklardan 4 tane ayrı ayrı dosya halinde werdim. İçine tapularla birlikte mal varlıklarının planlarını bile koydum. Nerdeyse özgeçmişimi bile koyucaktım Çok mutlu. Gereksizdi o kadarı ama randevu merkezindekiler herkese farklı bişey söylediği için tırstım.
2008-09-12 (16:56)
CESTIR demiş ki:
walla ben vizeye öyle bi gittim ki adamlar şaşırdılar. hazırlanan evraklardan 4 tane ayrı ayrı dosya halinde werdim. İçine tapularla birlikte mal varlıklarının planlarını bile koydum. Nerdeyse özgeçmişimi bile koyucaktım Çok mutlu. Gereksizdi o kadarı ama randevu merkezindekiler herkese farklı bişey söylediği için tırstım.

ne zmn basvurdun?
cikti mi vizen?
2008-09-12 (16:57)
ya peki bize kabul belgesi geldiginde gönderdigimiz belgelerde içinde olacak mı yoksa tekrar ögrenci belgesi falan mı almamız gerekecek

birde su seyahat policesi ne onu anlatırmısınız
2008-09-12 (17:00)
rhcp demiş ki:
ya peki bize kabul belgesi geldiginde gönderdigimiz belgelerde içinde olacak mı yoksa tekrar ögrenci belgesi falan mı almamız gerekecek

avusturya'daki uni'nin kabul belgesi tabiki olacak?! ögrenci belg. kastini anlamadim
2008-09-12 (17:02)
ewt vizem çoktan cıktı. Hatta tatile bile geldim türkiye' ye.

Bu arada rhcp sadece kabul belgen gelicek. Vize için soruyosan öğrenci belgesiyle işin kalmıyo artık. Okulun kabul kağıdıyla başvuru yapıcaksın.
2008-09-12 (17:03)
CESTIR demiş ki:
ewt vizem çoktan cıktı. Hatta tatile bile geldim türkiye' ye.

Bu arada rhcp sadece kabul belgen gelicek. Vize için soruyosan öğrenci belgesiyle işin kalmıyo artık. Okulun kabul kağıdıyla başvuru yapıcaksın.

oh(:
baslasa da biz de tatile gelsek q=
2008-09-12 (17:03)
ya biz oraya ögr belgesi diploma falan gönderdik ya ee diplomayı ögr belgesini vizede istiyorlarmıs ben diplomayı ikinci kez alamam ki okuldan yani bize kabul belgesi gelirken göderdigimiz evraklarıda geri yolluyorlar mı
Sayfa / 8
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa