3 saniyede karşınızdaki insanı nasıl anlarsınız?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
3 saniyede karşınızdaki insanı nasıl anlarsınız? 2008-09-16 (02:07)
Gökhan Saroğlu (gokhansaroglu)
Evet doğru okudunuz Gülümsüyor Şuanda okuduğum kevin hogan imzalı kitabın adı bu. Kitap temelde beden dilindeki ipuçlarından ve insan piskolojisinin işleyişinden karşıdaki insanın kişiliğini nasıl tanıyabileceğinizi, nasıl iyi bir diyalog kurabileceğinizi anlatan değişik bir kitap. Ne tam bir kişisel gelişim kitabı nede akademik bir kitap. Değişik bir kitap. Bu başlık altında okuduğum çok ilginç notları sizlerle paylaşmak istiyorum.

İşte kitaptan bir bölüm

Alıntı:

Sahip olabileceğiniz bazı genel eğilimleri değerlendirmek için bütün bedeninize ihtiyacınız yoktur.
Sağ elinize bakın ve işaret parmağınızın uzunluğuyla yüzük parmağınızın uzunluğunu karşılaştırın.
Çoğu kadının (dişil kalıp) parmaklarının uzunluğu neredeyse aynıdır.
Çoğu erkeğin (eril kalıp) işaret parmağı daha kısadır.
Eril kalıp genellikle matematikte daha iyidir.
Eril kalıba sahip erkekler, hayata fiziksel açıdan daha saldırgan olma eğilimindedirler.
Eşcinsel kadınların genellikle eril kalıp elleri vardır.
Ağabeyleri olan erkekler, ağabeyi olmayan erkeklere oranla genellikle daha eril kalıplı ellere sahiptir.
Daha dişil parmak kalıbı olan erkekler, bunalıma daha eğilimlidir.
İşaret parmaklarına oranla daha uzun yüzük parmakları olan çocuklar, sözel derslere oranla matematikte genellikle daha yüksek not alırlar.
Parmak uzunluğu orantısı ters olan çocuklar, matematikten ziyade okuma, yazma ve sözel anlatımda daha başarılıdırlar.
Son olarak, bütün bu bilgiler ortalamadır.Sadece bu kitabı aldığınızda bilmediğiniz yeni birşey öğrendiniz.

Merak ettiğim şey şu;
Burada anlatılanların sizin hayatınızda doğruluk payı varmı?
2008-09-17 (18:34)
Asy Ysa (asyaaa)
Asy Ysa (asyaaa)
gokhansaroglu demiş ki:

İşaret parmaklarına oranla daha uzun yüzük parmakları olan çocuklar, sözel derslere oranla matematikte genellikle daha yüksek not alırlar.

Merak ettiğim şey şu;
Burada anlatılanların sizin hayatınızda doğruluk payı varmı?[/quote] neredyse bütün arnelerimde mat 5 türkçe 4 dü össde netlerimde öleydi
2008-09-17 (19:57)
asyaaa demiş ki:
gokhansaroglu demiş ki:

Merak ettiğim şey şu;
Burada anlatılanların sizin hayatınızda doğruluk payı varmı?
neredyse bütün arnelerimde mat 5 türkçe 4 dü össde netlerimde öleydi[/quote]

Benim için de aynı şey geçerli. Sayısal şeylere kafam çok daha iyi basar. Ama ezberim fln rezalettir.
2008-09-19 (06:39)
Secretqirl Falcon (akşahin)
bu cok komik vede güsel bisi Mr. Green sol elime bakınca escinsel bi bayan oldum Şok olmuş Mr. Green sag elime bakıncada sayısal zekam ortaya cıktı Göz kırpıyor madem bu kadar basitti
biz o kadar zeka testini nie yaptık deseydiniz önceden ben sağ elime bakardım Mr. Green Mr. Green
2008-09-19 (06:46)
Benim için de aynı şey geçerli. Sayısal şeylere kafam çok daha iyi basar. Ama ezberim fln rezalettir.[/quote]

aman sayısal bölüm sectikde ezberden kurtulduk mu Çok kızmış millet ezber yapıo sınavı gecio biz ezberleyemiyoz sınavdan kalıoz yok efendm onlar konuyu anlamıs oluolar zeki oluolar Çok kızmış Çok kızmış ben bu egitim sisteminden bise anladıysam arap olim Çok mutlu
bide bir sürü hikaye anlatıolar yok sayısal zekası olan sözeli hayli hayli yaparmıs nerdee8O ezbere gelince valla hic yorulmalarına gerek yok ben ilk raund da yerdeyim Mr. Green Mr. Green

bende dünyada kendimi tek sanırdım......... Gülüyor
2008-09-19 (22:26)
akşahin demiş ki:
Benim için de aynı şey geçerli. Sayısal şeylere kafam çok daha iyi basar. Ama ezberim fln rezalettir.

aman sayısal bölüm sectikde ezberden kurtulduk mu Çok kızmış millet ezber yapıo sınavı gecio biz ezberleyemiyoz sınavdan kalıoz yok efendm onlar konuyu anlamıs oluolar zeki oluolar Çok kızmış Çok kızmış ben bu egitim sisteminden bise anladıysam arap olim Çok mutlu
bide bir sürü hikaye anlatıolar yok sayısal zekası olan sözeli hayli hayli yaparmıs nerdee8O ezbere gelince valla hic yorulmalarına gerek yok ben ilk raund da yerdeyim Mr. Green Mr. Green

bende dünyada kendimi tek sanırdım......... Gülüyor[/quote]

Yanlız değilsin merak etme Gülümsüyor Ayrıca kitapta yazanlar sadece genelleme illa %100 gerçek diye bişi yok Gülümsüyor Korkma eşcinsel değilsindir yani heralde Çok mutlu
gökhan saroğluna 2008-09-21 (21:02)
hangi konuda yalnız deilim escinsellik konusundamı Mr. Green ( saka yaptım )
ya ben o deneyi sabah yapmıstım yanlıs bakmısım ikisindede sayısal zekam gelismis Gülüyor Gülüyor yani sende teselli vermeseydin kesin kendimi escinsel sanıcaktım Mr. Green Mr. Green
2008-10-21 (18:14)
Spil Over (spilover)
Spil Over (spilover)
kim incelemiş..hangi gazeteden alıntı?yada hangi siteden..bilim adamları araştırmış..ama hangi bilim adamları nerde ne zaman araştırmış..sonuçlar nelerdir..
yani diyeğim odur ki saçmalıktır bütün bunlar..copy-paste mantalitesi..
2008-10-23 (17:13)
spilover demiş ki:
kim incelemiş..hangi gazeteden alıntı?yada hangi siteden..bilim adamları araştırmış..ama hangi bilim adamları nerde ne zaman araştırmış..sonuçlar nelerdir..
yani diyeğim odur ki saçmalıktır bütün bunlar..copy-paste mantalitesi..

İlk mesajı okursan sorularının cevaplarını alırsın. Kevin Hogan adını google a yaz istersen bi.

Ayrıca yazılanlar c/p değil kitaptan alıntıdır..