arkadaşlar meb bursu almaya bende hak kazanmıştım
ama öğretmen lisesi mezunu olmanız şart değil
öğretmenlik proğramında verilen kontenjana girmeniz yeterli
ben imam hatip mezunuyum din kültürü öğretmenliğini kazandım
on iki kişilik kontenjan vermişlerdi puanınızın yüksek olması da önemli yani
sonra okul da listeler asılıyo öğrenim katkı kredisi çıkanlarla beraber
meb bursu çıkanlar da burs ibaresi yazacak
yani şimdiden teleşa gerek yok
okul la birlikte yürütülecek işler ve listeler de açıklanacak isimler
meb in sitesinde sol kısımda altlarda burs başlığı war oraya girersen meb in belirlediği kontejyana girip girmediğini öğrenebilirsin öğretmen lisesi mezunları için kontejyan yok sanırım yine de çıkan sayfada tc kimlik numaranı girip isminin kyk ya werilen listede olup olmadığını kontrol edebilirsin o listede olanlar kyk tarafından burs werilmesi için araştırılcak olanlardır burs almana bi engel yoksa daha sonra okulda açıklancak listelerde ismini görebilirsin
ewt öğretmen lisesi mezunlarına karşılıksız veriyorlar.ben de alıyorum tabiki ilk 5 tercihte yerleşmek önemli.sene içerisinde zaten öğrenci işleri bilgilendiriyor sizi.
ben öğretmenlik bölümünü 3.tercihimde kazandım ama kyk ya verilen listede benim adım geçmiyor mebe mailde atamıyorum normalde o listeye benimde girmem gerekmiyomu bilen varmı
Arkadaşlar bende bu bursa hak kazandım .bildiğim kadarıyla ilk 5 tercihte öğretmenlik gösterip,yerleşen anadolu öğretmen liseli herkese,diğer liselerden mezunlardan 1500 kişiye veriliyor.Yani çıkmayan arkadaşlarımız 1500'e girememiş .