Arkadaşlar forumda gördüğüm kadarıyla çok kişinin aklında sorular var ama düzenli sorulmadığı için ya yanıt bulmuyor ya da arada kaynıyor gidiyor. Ben Avustralya da Yüksek Öğrenim düşünen arkadaşlara yardımcı olması açısından - kendim de bir aday olmayı düşünüyorum - bu soruları ve cevapları toplayalım diyorum. Buradan yardım görmüş veya görmemiş ama oraya gidebilmiş olan arkadaşların cevap vermesi çok makbule geçer.
Ben aklımdaki soruları sormak isterim. Yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
- Türkiye de şu an Çevre Mühendisliği 4. sınıftayım ve seneye Yüksek Öğrenim planlıyorum kısmet olursa. Ve mümkünse bunu yurtdışında, şu an özellikle aklımda Avustralya var, yapmayı planlıyorum.Ancak açıkçası durum şu ki memur emeklisi bir aileden geliyorum v ailem büyük bir bütçeyi karşılayamaz. Dolayısıyla burs bulmazsam orada eğitim almam zor görünüyor.
Öncelikle Üniversiteler belli kriterler arıyorlar mı Yüksek Lisans için ? Bu kriterler ne olabilir ? Kendim için konuşacak olursam bu sene ortalamam 2.55 şu ana kadar ve Allah Kısmet Ederse yükseltmeye çalışacağım. Ayrıca iyi derecede İngilizcem var.
Öte yandan benim okuduğum bölümdeki fakültelerin aşağı-yukarı ne kadar harç istediğini bilen arkadaşlar tahmini rakamlarını yazarlarsa sevinirim.
Ayrıca burs nerelerden bulunabilir ? Kriter olarak neler istenir ?
Belki çok yüzeysel bir soru olacak ama bu sorunun cevabı çok kişiye az çok önbilgi sağlayacaktır. Ortalama aylık ne kadar para harcanır Avustralya da öğrenci olarak ? Barınma, yeme, içme gibi faaliyetler için kastediyorum.
tüm bunların dışında Üniversite ye verilen harç parasının dışında alınması gereken kitap, alet, malzeme gibi şeyler de çok tutar mı ?
Tekrar çok teşekkür ediyorum.
Saygılar.
ya ben de senin durumundaydım biliyormusun. Sen burada danışmanlık tercih et. ben de gittim ve beni sdney e yönlendirdiler. bir de okulumun üniversite programı var. sen de ara sor abıcım bütün bilgiyi al
aslında çok kolay ama doğru bilgi veren yok. biraz ben de bu durumdaydım. ben linguland la gittim ve bana bu üniversite programını sunan diil okulunu tavsiye ettiler. gerçekten de doğru bilgi her yerde verilmiyor.