|
|
SUMMARY of 2 YEARS in CYPRUS, never seen before | |
|
|
||
Fharda Xeon (fharda)
Uluslararası Kıbrıs Universitesinde iki sene(2006-2008) okuduktundan sonra yatay gecisle Sakarya Üniversitesi endustri muh'ne gecmis biri olarak 2 senemi ilgilenenlere soyle ozetleyebilrim ; oncelikle cok guzel anılarım oldu orda.gitmeden arkdasım bana demisti COK SEY BEKLEME diye, bende KIBRISTAN zten beklememistim ama SONRA gittigim de arkdasımın soylemedigi COK guzel seyleride gordum.ÜZÜLÜRSÜN! demisti arkdasım oysaki ben geldigime cok sevinmistim,cuku oss belası ortadan kalkmıstı artık,sanki kaybolan yılların bir tesellisi gibiydi.kıbrıstaki arkadaslarım gercekten iyilerdi sıcak bir ortam olusmasını saglıyodu. hocalar cok matraktı hazırlıkta tabi. evden ilk ayrılmanın verdigi o garip tarif edemeyecegim duygu.cevrende ne var ne olup bitiyo anlama devresi ve beni en cok sasırtan kız ve erkeklerin sanki evlilermis gibi hareket etmeleri icimden yaw burası nası biyermis boyle dedim sonradan gordumki tum uni ortamları(west trend) hemen hemen aynıymıs .eger muhafazakar biriyseniz benim gibi bu sizi sinirlendirir belkide cok acı gelebilr ama oyle sonradan ona da alısıyosun hatta gorup sinirlendigin seyleri yapma durumuna bile dusuyosun sende akan cılgınlık nehirine her an kapılabilcegini bile bile bazen kendini bırak(ıyosun)abiliyosun.zor bi ortam soylemek lazım hemde kıbrıs cok daha zor.Allah affetsin! neyse orayı daha uzatmadan bi kac bise daha soyliyim.iste ortam filan derken dersler gercegi baslıyo.benim aklımda hep yatay gecis vardı aslında o yuzden dersleri hic bırakmadım hele birinci sınıfta hic calısmadıgım kadr calısmıstım.tabi dersler devam ederken insan gidecek gezecek ortam istiyo ama mlsf bu kıbrısta paranız yoksa cok kısıtlıdır hele ki bizim unide aksam 9 son otobustur.gidemez gezemez sanki bir hapisanede hissedersiniz kendinizi oda zordur.artık arkadas cevreniz dagılmıstır herkes kendi halindedir o hazırlık gunlerindeki hos sohbet tatlı muhabbet olmamaya baslar.koskocaman adada tek oldugunuzu anlarsınız bazen.eve gitmek isteseniz gidemezsiniz,kacıp kurtulmak isteseniz kacamassınız.iste bazende ada boyle sıkar insanı.sonra mecbur odanıza donersiniz ama hic havanız yoktur arkdaslarınız sizin durumuzunu cogunlukla anlamaz belki o anlarda sizde onların sorunlarını anlamıyorsunuz .iste oyle anlarda insanlardan cok sey beklememeyi ogrenirsiniz.sabretmeyi,alttan almayı vs.bazı gunler gununuzun hic olacagını bilerek lefkosaya inmeye karar verirsiniz.buyuk sehirlerden gelenler icin lefkosa koy gibidir,ama ne koy..daracık sokaklarında dolasmaya baslarsınız yaw buralarda bisey eksik dersiniz kendi kendinize.ne oldugunu dusunursunuz bulamassınız ilk basta sonra ne kdar ruhsuz biyer oldugunu anlarsınız,evler,sokaklar ruhsuzdur aynı bi ceset gbi bakarlar size rahatsız olursunuz.oturcak adam akıllı bi kafesi bile yoktur cıldırırsınız,fıttırırsız ama nafile belki yigitler burcu rahatlatır sizi tek basınıza gidersiniz oraya eski gunlerin hatrı asılıdır o sınırdaki tellere, o mechul insanla,ne oldugunu tam cozemediginz huzunlu bi duyguyla(guleyimmi aglayayım mı hali) kahvenizi yudumlarsınız...sonra eve donersiniz pardon odanıza otobusten indiginiz anda cark donmeye baslar aynı yuzleri,aynı sesleri,aynı goruntuleri gosterir size sonra mecbur odaya masanızda actınıgız defterinize donersiniz..surayıda calısıym,suradan belki soru gelebilr... diye devam eder zman akar gecer ama nasıl gecer bide bilgisayarınız yoksa demeyin halinizi.isyanlar, havada ucusur adada bilirsiniz herseye ragmen siz sukredebiliyosanız kazanmıssınz demektir,sukretmek tek basınıza kaldınıgınız adada yaratıcıya dayanmak size guc,moral ve hic biryerden alamayacanız enerjiyi verir.kıbrısta duzgun bir sekilde ayakta kalmak herhangibir bataga saplanmamak sorunlar karsısında ailenizden uzakta, basbasa kal(abilmek)mak size geri tecrube eger inanclı biriyseniz daha da cogu olarak donecektir."sakin kalma kabiliyeti
gelisir bi muddet sonra eskiden olan olaylara verdiginiz hayt! huyt! gibi tepkiler verilmez,agızdan rasgele cıkan sozcukler artık iso9001 damgası yemeden cıkamaz" hele ki insan iliskilerinde edindiginiz paha bilicilmez tecrubeler size cok seyler kazandıracaktır tabi hatalardan ders cıkartabilirseniz ve unutmazsanız yanınıza kar kalacaktır ve birde cat pat ogrendiginiz ingilizcenizle kıbrısı hic unut(a)mazsınız...
gelisir bi muddet sonra eskiden olan olaylara verdiginiz hayt! huyt! gibi tepkiler verilmez,agızdan rasgele cıkan sozcukler artık iso9001 damgası yemeden cıkamaz" hele ki insan iliskilerinde edindiginiz paha bilicilmez tecrubeler size cok seyler kazandıracaktır tabi hatalardan ders cıkartabilirseniz ve unutmazsanız yanınıza kar kalacaktır ve birde cat pat ogrendiginiz ingilizcenizle kıbrısı hic unut(a)mazsınız...
6 defa değiştirildi
En Son: 2008-10-02 18:21:05