TÜRK GENÇLİĞİ OLARAK KENDİNİZ NERDE GÖRÜYORSUNUZ
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
TÜRK GENÇLİĞİ OLARAK KENDİNİZ NERDE GÖRÜYORSUNUZ 2004-09-21 (13:38)
Ozebaskent (oze_baskent)
Ozebaskent (oze_baskent)
BİZ NEYİZ ARKADAŞLAR TÜRK OLARAK AVRUPALIMIYIZ ASYALIMIYIZ ORTADOĞULU MU YOKSA KENDİ BAŞIMIZA BİR TOPLULUKMUYUZ KENDİNİZİ NERDE GÖRÜYORSUNUZ?
2004-09-22 (00:10)
Deniz (deniz87)
Deniz (deniz87)
selam ozgur,

Turk gencligi olarak,bence,çok farklilikar var kesimden kesime..ne yaptigini,ne yapmak istedigini,en onemlisi kim oldugunu bilmeden yasayan yasitlarimiz çok..toplumsal bir kulturun kimligini olusturamamasinda da kisileirn birey olarak kimliklerini oturtamamalari etkili..oncellikle hepimiz bir bireyiz bence..daha sonra dogdumuz ,buyuduguz,hayati algiladgimz kultur ve cevreyle birer kimlik olusturuyoruz..tabi ki aile ve egitim de cok onemli bu asamada..dogdugumuzda hepimiz yeryuzunde sadece bir insaniz,daha sonra Turk ve ya Amerikali..oluyoruz..ve turkum diyebilmek için,turklerin tarihinden gelen,onlari turk yapan ozellikleri devam ettirmek gerekir..tabi ki daha gelismis ulkekerdeki ilerlemeyi takip etmeliyiz ama bunu turkluge turkluk katmak için yapmaliyiz,onlar gibi olmak için degil..ne yazik ki turk gencleri olarak bence çok da iyi bi konumda degiliz..yanlis bir yonlendirmeyle kimliklerini kolayca yitirebilecek bir nesiliz..ve yonlendirmenin egitmle iyi yapilamadigi ulkemizde malesef dunyanin her kesminde etkilenerek kendilerine takma birer kimlik bulmus cok fazla insan var..ve bence bugunku turkiye bati nin etkisiyle kendine bir maske takmis..ama bu maskeyi Turk olmayi yitirmeden de takabilenler var ki sozum onlarda disarii..

sen nasil dusunuyorsun??

deniz
2004-09-25 (13:32)
Ozebaskent (oze_baskent)
Ozebaskent (oze_baskent)
Sana katılmakla beraber eklemek istediğim bir şey var. Ben kendimi ne batı ne doğu olarak görüyorum. Ancak gerçekler paradokslarla dolu. Gerçekte bulunduğumuz konum çok daha farklı. Ben kendimi ne batının nede doğunun etkisinde görmek istiyorum çünkü yaşadığımız topraklar jeopolitik konumu sebebiyle buna müsait değil bence biz ayrı bir medeniyetiz biz avrupa değiliz bir asya değiliz bir ortadogu degiliz. Kendi başımıza bir kültürüz. Biz bu özelliğimizi koruyamıyor savunamıyoruz. 80 yıllarındaki gençliğin yapmış olduğu yanlışların cezasını şimdiki geclik çekiyor. Yani boş bir gençlik olarak. Gençlerimiz cix diye tabir edilen bir gruba girdiler cix gençliği çok tehlikeli sonuçlar getirecektir bize.
Çok farklı insanlar tanıdım şeriyat yanlısı devrim yanlısı turan yanlısı ancak hepside boş bir heves. Gençlerimizin yaptığı yanlışlardan. Biz genç olarak bir siyasi parti yada örgüte katılarak sesimizi duyurarak bir yerlere geremeyiz çok yanlış bir olgu bu bence.
Biz genç olarak önce kendi hayatımızı kurtarmalıyız. Yani eğitimimize önem vermeliyiz. Buna paralel olarak sivil toplum örgütlerine katılarak ülke için çalışmalar yürütebiliriz. Mesela en büyük sorunumuz egitim ve doguda okuma yazma bilmeyenler var. Onlar için birşeyler yapabiliriz. Ordaki kürtler araplar türkler eğitimsiz kalıyorlar. Bu insanlar egitimsiz kalınca kolay bir şekilde devletine isyan edip halkına kinle yaklasabiliyor. Biz genç olarak insanlara bunun gibi yardımlar yapabiliriz bırakalım siyaseti yapması gerekenler yapsın.
İşte o zaman gerçek kimliğimize bürünebiliriz.
bana mailini gönderirsen sevinirim
2004-09-27 (19:01)
Deniz (deniz87)
Deniz (deniz87)
slm:)

denizz87@yahoo.com...
eger gonderirsen,msj ina senin oldugunu anlayabilmem için baslik koyarsan sevinirimm

Gülüyor