Degerli Arkadaslar.
Londrada yasıyorum ve bu ülkeye Egitim amaclı gelmek icin bir ton para harcayan insanlardan birisiyim. ama bu ülkeye geldiğimin ilk haftası kandırıldıgımı ve benden 3-4 kat para alaındıgını gördüm ve bu durum fazlası ile yıprattı beni..,
ama ingiltereye ögrenci olarak gelecek arkadaslara kolaylık olsun ve onlar benim gibi dolandırılmasın diye yardım etmek istiyorum.
eger türkiyede yasıyor ve ingilterede dil egitimi almak istiyorsanız inanın 1000 lerce paund para harcamanıza hic gerek yok. ve Danısman şirketlere 100 lerce paund para vermenize hic gerek yok... biraz arastırma ve bu konularla ilgili bilgisi olan insanlarla diyaloga gecmeniz yeterlidir. veya bana özelden mesaj atarsanız bilgim kadarı ile sizlere yardımcı olmaya calısırım.
saygılar
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-12-03 02:50:27
merhaba türkiyede yaşıyorum ingilterede dil eğitimi alamk istiyorum ve yüksek lisans yapmak istiyorum, yardımcı olurum demişsiniz,YARDIMA ÇOK İHTİYACIM VAR! ben özellikle liverpoolda eğitim alamk istiyorum, nette bakıyorum hiç okul göremiyorum.okul olduğuna eminim ama dediğiniz gibi danışman şirketler ticari amşlı dolayısıyla londra gibi kentlerin dil okulları hakkında bilgi veriyor. uygun fiyatlı dil kursu bulunabileceğine inanıyorum lütfen yardım edin
Arkadaslar arkadasimiz guzel bir konuya deginmis fakat biraz abartili bence topic..Oncelikle ingiltere icin vize almak artik sanildigi kadar kolay degil ve hergecen gun daha da zorlaniyor,aldigim ve okudugm haberlere gore 2009'dan sonra ogrenci vizesi sistemi degisicek ve artik okullarin sirtina buyuk yukler binicek cunku artik 2009'dan sonra okullar ogrencilerine sponsor olmak zorunda ve bunun icin lisans olmak durumunda bu durumda ucuz olan okullar muhtemelen bu lisansli okullarin disinda kalicak ve zaten basvurulsa bile bu okullara vize alinamiycak..Bunun icin okul fiyatlari artabilir diye dusunuyorm,londinium arkadasimiz bu konuda daha cok bilgildir umarim bizimle daha ayrintili paylasabilir..
Ayrica gelelim arkadasimizin dedigi 1000'lerce pound odeme noktasina,eger londrada iyi vasifli bir okulda egitim almak istiyorsaniz,mutlaka 1000,2000 pound'u gozden cikarmaniz gerekir..Ben ajanslara okadar para dokulmesi taraftari degilim cunku vize islemlerini kendimiz de yapabiliriz..sadece biraz arastirip zaman ayirmamiz gerekiyor fakat biz biraz da isin kolay yoluna kaciyoruz sanirim..Fakat herseye ragmen ajansla calisip herseyden emin olmak isteyenler var ise isinde uzman,somurucu olmayan ajanslar onerebilirim(isteyen ozel'den yazabilir)Ayrica isteyen olursa vize islemleri disinda uygun okul konusunda yardimci olabilirim..
visa uk....başımın belası oldu bugünn...öğrenci vizesi için malvernden kabul belgesi geldi bugün...bende vize başvurumu yapiyim dedim
başvuru sonunda tarih belirlemeyi beklerken problem olduğunu ve mail yollanacağını yazdılar........mailde AB'ye üye olmayan ülkelere vize verme zorlukları gibi zırvalar vardı......150$karşılığı göz uzmanlarından yardım alabilirsiniz flnn.................
galiba vize prosedürü değişti .......emin değilim ama galiba artık bırakın öğrenciyi herhangi bi vize almak için bile ambargoyu koyuyo UnitedK ......herkese kolay gelsin
yılbasından sonra puanlama sıstemı getırılarmıs bi dizi kural koymuslar orada okulda sınava girdigin zaman okul senın ingilizce bilmedigini bıldırırse hemen gonderıolar geri anlıcagın baya zorlastırmıslar bıde acıklama suresını 20 gune cıkarmıslar bende basvuru yaptım 6 kasımda hala acıklanmadı ve hala beklıorum
sercan kardesim. Topic'in abartısı yasanılan stres ve yenilen kazıklardandır heralde. ama elestiriye acıgım ve düzelttim. ama bu vize icin inannın bir cok insan benim gibi bir cok para döküyor. tabiki londrada egitim cok pahalıdır ama bu pahalıılıgın üzerine degerli acentalarımızda katlama yapılınca altından kalkamaz hale gelir rakamlar. onun icin burda bilgisi olan veya biseyler yapabilen arkadaslarımdan ricam bu ögrenci arkadaslarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olalım.
zaten herkes bi yardim merakinda!!!zaten bi cok danisman artik danismalik ucreti almiyor seninde yaptigin gibi okuldan komisyon aliyorlar.madem sen cok yandin yardimci olmak amacin okuldan aldigin %20 komisyonu ogrenciye iade et samimiyetini anlayalim.ama yok ben yeterince kazik yedim birazda ben atiyimsa amacin o baska:)))%20 komisyonu almam abla niyetim yardim dersen sana ogrenciler benden.%5 i de senin olsun.nasil anlasma???
muratcix demiş ki:
Degerli Arkadaslar.
Londrada yasıyorum ve bu ülkeye Egitim amaclı gelmek icin bir ton para harcayan insanlardan birisiyim. ama bu ülkeye geldiğimin ilk haftası kandırıldıgımı ve benden 3-4 kat para alaındıgını gördüm ve bu durum fazlası ile yıprattı beni..,
ama ingiltereye ögrenci olarak gelecek arkadaslara kolaylık olsun ve onlar benim gibi dolandırılmasın diye yardım etmek istiyorum.
eger türkiyede yasıyor ve ingilterede dil egitimi almak istiyorsanız inanın 1000 lerce paund para harcamanıza hic gerek yok. ve Danısman şirketlere 100 lerce paund para vermenize hic gerek yok... biraz arastırma ve bu konularla ilgili bilgisi olan insanlarla diyaloga gecmeniz yeterlidir. veya bana özelden mesaj atarsanız bilgim kadarı ile sizlere yardımcı olmaya calısırım.
saygılar
ßir laf vardır Ayse abla bilirmisin. insanın Fikri Ne ise zikride odur diye...
inan senin kadar detaylı düsünmemistim ben. helal ticari olarak süpersin.
senden o kadara cok varki.bu abla ayaklarini yutmuyolar artik.dedigim gibi eger samimiyetine inanmasini istiyosan insanlarin dersinki;
"ablalar abiler ben cok cektim siz cekmeyin.bu isten danismanlarin kazanci okuldan aldiklari %15 yada %20 komisyonlardir.ben sizleri komisyon icin okula yonlendirmicem.%20 komisyon hakkimdan feragat ediyorum size okul %20 indirimli.ama bende okadar ugrasiyorum benide bi dusunun" de.cigerimi ye:)