burçin ile nurçin
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
burçin ile nurçin 2008-12-02 (20:50)
Göksel Tırpan (logout)
Göksel Tırpan (logout)
Yaşam uzmanı, hiperaktif bilge Astar Mokor, kriz felan dinlemiyor. Üç kişiye daha yaşam koçluğu yapmaya başladı. Tabi bu yoğunluğa benim bünye dayanmıyor. Bazen bırakasım geliyor çıraklığı, ama yapamıyorum. Şu evren meselesine inanmaya başladım. Neyse konuya dönelim. Bu üç yeni müşterinin ikisi Burçin ile Nurçin. Üstad’ın eski müşterisi olan bir fabrikatörün kızları. Vakti zamanında Üstad, babalarını bir parkta bulmuş. Ailesi tarafından evden kovulmuş sokakta yatan bir adamı. 3 yıl içinde saygın işadamlarından biri haline getirmiş. Şimdi fabrikatör Ahmet, kızları için Astar Mokor’u aramış. Kızlar Çin malı Paris Hilton gibiler. Normal şartlarda, Astar Mokor bu işi asla kabul etmezdi. Bu anormal şartları birazdan yayınlayacağım. 3. müşteri ise burslu çapkın Nuri. Üstad, bu çakma Paris Hiltonları görünce, evrenden işaret aldığını söyledi. Ve parkta yatan kimsesiz bi adama yaşam koçluğu yapmaya başladı. O na Burslu müşteri diyor. Bir sonraki başlık burslu müşteri çapkın Nuri olacak. Şimdi çinçin kızlar Burçin İle Nurçin….

(Artık kayıt cihazım yetmiyor. Aralarda bu parantez içindeki italik yazılarla olayları canlandırmaya çalışıyorum.)

PLAY

Astar Mokor:

Ahmet, eski bir burslu müşterim. Kızları için yardım istiyeceğinin sinyalini aldım telefonda. Ben odasına girdiğimde sen kızların yanında 10 dakika takıl. Şu kayıt cihazınıda çalıştır. Bi tanıyalım kızları, hazırlıksız yakalanmayalım.

Miço:

peki hocam.

(Üstad odaya girdiğinde, hemen bekleme bölümünde kızların yamacına oturdum.)

Nurçin:

Ayy babişko şuraya bi solaryum makinesi alsa… Çılgınlar gibi yansak kızz. Çok sıkıcı burasııı…

Burçin:

Ayy ne güzel olur dimii…Gerçi ben yazın çılgınlar gibi yandım ama yetmiyo kızımmm.

Nurçin:

Babişko bizi niye çağırmış, sen biliyomusun?

Burçin:

Yaşam koçu tutmuş bize.

Nurçin:

Ayy. Şimdi yogi felan yaptırır o bize, hiç gelemem ben kızım.

Burçin:

Adam trend avcısıymış, moda ayamıza geldi kız. Yaparız iki yogi noolcak. Ooo sen cizmeleri, çantaları düşün.

Nurçin:

Çizme dedinde aklıma geldi. Volkan aradı geçen Bebekteyken. Yatta doğum günü partisi düzenlemiş bana… Ama ayamda babetler var. Skandal..

Burçin:

Sen naaptın?

Nurçin:

Taksi çevirip kaçtım ordan. Babetlerle gidilirmi oraya kızım…

(Bu harika sohbetin üstadı tatmin edeceğini düşünüp odaya girmeye karar verdim. Kapıyı çalıp içeri girdim.)

Ahmet:

Hocam sana açık çek verdim. İstediğin fiyatı yaz. İstediğin arabayı al. Hala Ford Mustang diyorsun.

Astar Mokor:

Hayır. Ben istiyorum demedim. Alacaksın dedim. Sen alacaksın. Ford Mustang 1969 model Shelby orjinelliği bozulmamış olacak. 1 hafta içinde kapımda olursa işi kabul ederim. Haziranda arabayı geri alacaksın.

Ahmet:

Ücretinin 4 mislini teklif ettim. Kaplumbağlarına her ay düzenli bağış yapıyorum. Beni Mustang’le mi korkutacaksın hocam. Kabul ediyorum. 1 hafta içinde kapında olacak araba. Nedenini anlamasamda haziran ayında geri alacağım.

Astar Mokor:

Anlaştık. Şu kızlarla tanışalım bakalım.

(Hep birlikte kızların yanına çıktık.)

Astar Mokor:

Merhaba kızlar. Adım Astar Mokor. Haziran ayına kadar size yaşam koçluğu yapacağım. Babanıza, sizin profilinizi daha iyi tanıyan Ali Poyrazoğlu’nu tavsiye ettim. Ama babanız bende ısrar etti. Sizi tanımam gerekli, bana karşı açık olursanız sevinirim.

Burçin:

Anlamadım ne varmış profilimde? Burnumu daha yeni yaptırdım.

Nurçin:

Kızım Ne salaksın. Facebook profili diyooo. Tamam biz ekleriz sizii.

Astar Mokor:

Yok Facebook’tan bahsetmiyorum. Ben sık sık sorular soracağım. Bunlar sıradan sorular ama cevaplarınız önemli benim için.

Burçin:

Mokor bey trend avcısı olduğunuz doğrumu? Bize gelecek sezondan bahsetsene.

Astar Mokor:

Evet doğru ama size zaman makinesi lazım. 3 yıl geridesiniz. Mesela şu çantanın tasarımcısı 2 yıl önce tasarımı bıraktı. Sosyal kampanyalarla ilgileniyor. Kendi bile kabul eder demode olduğunu. Ayrıca krem, solaryum gibi yapay bronzlaşmanın modası çoktan geçti. Hatta doğalı bile geçiyor. Hele ki bu pantolonla bu ayakkabıyı bir arada, sadece gündüz uykusundan uyanmış bir travesti markete giderken giyerken giyer.

Nurçin:

Oha felan oluyorum yaniii…. O çantayı iki gün önce Nişantaşın’dan aldım ben.

Astar Mokor:

Tepkileriniz bile eski.

Burçin:

Ayy Ben benden geçtim.

Astar Mokor:

Bak bu daha iyi…

Neyse yeri geldiğinde ben sizi bulacağım.

STOP