Bugün büyük üstad, acımasız şahsiyet Astar Mokor’un evine badana yapmak için gittim. Kollarım tutmuyor çok yoruldum. Adam sadelik felan diyor ama oturma odasında bir taht var öle böyle değil Kanuni görse kıskanır. Canım çıktı çekerken. Neyse çok uzatmayayım. Bana yazdığı yazılardan biri Batman üzerine..
ASTAR MOKOR:
Batman - Kara Şovelye
Amerikalılar kahraman yaratma konusunda dahiler, ama yaşatma konusunda da bir o kadar beceriksizler. Bugün yaratılıp sokağa atılmış bir piç kahraman olan Batman’ i izledim. Ambalajında Kara Şovalye yazıyordu. Neden kara? hemen söyleyeyim. Çünkü itin gotüne sokup çıkarmışlar. Koskoca Batman, gitar çalan asosyal liseli ergen genç gibi iç çelişkiler yaşıyor. Her şey benim yüzümden oldu. Diye bunalıma giriyor. Bu arada Batman’de olması gereken bütün özellikler, kıvrak zeka, karizma, cool tavırlar, mücadelecilik bilin balakalım kimde? Joker’de… Bu ne kardeşim katlediyorsunuz güzelim karakterleri. Bakamayacaksanız bize verin. Ama yok olmaz. Bize verseler hemen Bir ‘Batman Askerde’ çekeriz. Daha sonra bi evin üst katını düzüp, evlendiririz. ‘Batman Baba Oluyor’, ‘Batman Tenyalar Vadisi’ diye gider. Vazgeçtim. Bir avrupalı yönetmene verseler… Yok bu da olmaz. Sanat filmi çekiyorum diye Batman’i eşcinsel yapar. Pembe tayt, Fulör Robinle baş başa vermeler felan yok yok en iyisi yine onlarda kalsın.
Ben şimdi gitmeyin desem. Funları yine gidecek. İşte Batman filmleri bu yüzden kötü oluyor. Müşteri çepte diye bakıyor adamlar..