Vize alma sansım nedir??
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Vize alma sansım nedir?? 2008-12-05 (00:54)
Vedat Temel (barmanlı)
Vedat Temel (barmanlı)
mrb arkadaslar ben aranıza yeni katıldım ve epeydir bu konuları takip ediyorum ama kendi durmuma benzer kimseye raslayamadım o kadar aramama rağmen neyse fazla uzatmadan öncelikle tüm türkstudent ailesine selamlar
18 yasındayım liseden yeni mezun oldum sayısal 2 den össye girmedim cünkü üniversiteyi ingilterede okumak istiyorum ama önce ingilizce hazırlık okumak istiyorum

simdi bnm sorunum şu derslerim çk iy olduğu için hobi kozmetikten burs alıyorum ve onlara üniversiteyi ingilterede okumak istediğimi söyledim onlarda bana sponsor olacaklarını söylediler faka ailemin maddi durumunun iyi olduğu söylenemez ne annemin ne babamın sigortası ya da maaşı yok ve neredeyse hiç malvarlığımız yok biliyorum o zaman ne die kalkışyorsun böyle bir işe diyebilirsiniz ama inanın orda okumak istiyorum kendime çok güveniyorum büyük üniversiteler için sansımı denemk istiyorum

okumak istediğim şey fizik su anada cambridge'de yüksek lisans yapmış bi hocadan ingilizce ders alıyorum tabiki oda burslu olarak ve gemi mobilyaları yapan bi şirkette işe girdim gemi mobilyalrı tasarlyrm yani autocadtte neyse fazla detaya girmeden

simdi bnm 2 sorum olacak 1.bnmim bu durmda vize alma sansım nedir ?? 2.en garantili yoldan nasıl vize alabilirim?? şimdiden hepinize çok teşşekür ederim hepinize seviyorum cevaplarınızı merakla bekliyorum..
2008-12-05 (18:02)
Mehmet Boran (efsanevii)
Mehmet Boran (efsanevii)
Guzel sponsorlarin var ise vize alma sansin coktur fakat bunu cok iyi bisekilde garantilemen gerekir eger sponsorunu yeterli gorurlerse ki zaten hobby buyuk bi sirket bi sorun cikmaz vize almanda sorun olmaz burda zaten universite okuman icin 1 yillik foundation almalisin buda senin bahsettigin hazirlik oluyor ardindan universiteye baslayabilirsin,turkiye'den lise mezunu birisi'nin burda bi universiteye girebilmesi icin oss sarti yok fakat sanirim not ortalamasi enaz 4 olmasi gerekiyor..
2008-12-05 (23:34)
Vedat Temel (barmanlı)
Vedat Temel (barmanlı)
arkadasım öncelikle cevabın için çok teşekür ederim
ama ben foundation değil a-level istiyorum ingiliz eğitim sistemini epey araştırdım

evet dediğin gibi sponsorum iy ama bikaç danışman şirketle konuştum onlarda konsolosluğun sponsorun yani hobi kozmetiğin bana torpil yapmış (orda çalışmadığım için) gibi bi algılaması olursa sorun cıkacağını söylediler

yani sizce hobinin sponsorluğu yeterli mi??
yani malvarlığı yada gelir düzeyini belirtmeye ihtiyaç olur mu çünkü benim korktuğum tek nokta bu
2008-12-06 (16:16)
Mehmet Boran (efsanevii)
Mehmet Boran (efsanevii)
Evet sponsorluk yeterli olur bence arkadasim turkiye'de ki ajanslarin bircogu kafasindan seyler uydurup ogrencileri yaniltiyor,ingilizler oyle turkler gibi dusunmezler turk mantalitesini atalim artik,neden adamlar sana torpil yapsin ki babasinin oglumusun onlarin veya bi akrabalik derecen mi var hayir..Ingiliz konsolos tutupda bu adam buna torpil yapiyor diye dusunme ve bunun icin de vize'ne red vermez!Kanunlari neyse ona gore hareket etmek zorunda..Derslerin iyi oldugu icin ve gelecekte iyi biseyler yapabilicegini anladiklari icin seni destekliyolar.Eger bunu iyi bi sekilde belgeleriyle kanitlarsan vize almanda herhangi bi sorun cikmaz..Malvarligi konusuna gelince zaten sen sponsor gosteriyosun,sponsorun senin egitim masrafalrini karsiliycak ayrica sponsor'un aile icinden birisi olma kosulu da yok bu durumda pek endiseli olma ve ne yapicagina karar ver belgelerini hazirla vizeni al..