Lütfen önerileriniz gerekiyorr!!! ielts speaking
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Lütfen önerileriniz gerekiyorr!!! ielts speaking 2009-02-13 (01:56)
Sooner Or Later (tsuru)
Sooner Or Later (tsuru)
Arkadaşlar merhaba, ielts-speaking part için ne yapmam gerekiyor, kurslara tonla parayı gömmek istemiyorum, diğer partlarda pek sorun yok ancak speaking çok kötü.İngiltereye gitmek haricindeki önerilerinizi bekliyorum. bu sınava çalışan arkadaşlar, lütfen bana yardımcı olun, ne yapmalıyım????
2009-02-13 (19:32)
Sooner Or Later (tsuru)
Sooner Or Later (tsuru)
sanırım herkes kursa gidiyor.. : (
2009-02-14 (04:11)
Ozmen Ozzy Celik (ozmen_celik)
Ozmen Ozzy Celik (ozmen_celik)
eger tr de isen zor cunku orda alacagin aksan yada konusacagin speaking dogru duzegun olmaz yanlis anlama eger ingilteredeki ielts gibi ise ama diger turlu tr de nasil bir speaking gerekiyor bilmiyorum.. bide speaking yapmak icin bol bol yabanci kanal ve filmler izle tabi altyazili olsun boylelikle hem nasil aksanda konustuklarini ogrenirsin hemde kelime ogrenirsin en onemliside ogrenecegin mimikler ve agiz hareketleri konusurken.bunun disinda ingilizce chat yapabilecegin yabancilarin kurdugu sitelere gir arkadas edin bilgisayarda konus onlar ile internette sonra yabanci olan yerlere git onlar ile konusmaya calis..ama bunlari yapmam zor diyosan ana dili olan bir ulkeye gitmen daha iyi olur..

zaten korkma ielts ye giriote gecenlerin cogu aslinda pek fazla bilmiyor egersen gercekten sadece speaking sorunun disinda ingilizcen iyiyse onuda asarsin..
2009-02-15 (03:43)
Sooner Or Later (tsuru)
Sooner Or Later (tsuru)
Yanıtınız, açıklamalarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.
ielts speaking!!! 2009-02-18 (04:16)
Sinan Ugur (Solicitor)
Sinan Ugur (Solicitor)
Acasi sordugun sorudan dolayi, ielst hakkinda (umarim yakin zamanda grimiyorsundur) fazla bilgin olmadigini tahmin ediyorum. Eger kursa gitmeyeceksen ( ki ben sana 1 ay da olsa gitmeni tavsiye ederim en azindan sitemini ogrenmen icin) hazirlik kitaplari al, yine tecrubelerime dayanarak soyluyorum Cambridge'inielts hazirlik kitaplari var seri halinde hersene 1 kitap cikariyorlar ki gecmis yillardaki sorulari kapsiyor...
Tabi ilets sisteme ve sorulari nasil yanitlaman yada cevabi nasil bulman gerektigi uzerine yogunlasan bir sinav, ingilizce seviyen iyi olsada sinvada zorluk cekersin yada terside mumkun eger sistem ve teknigini iyi kavrar ve onu sinavda uygulayabilirsen.

Speaking part , 3 bolumden olusuyor, giris kisminda examiner sana kolay sorular sorar( tabi onun elinde takip edecegi onceden belirlenmis soru sirasi vardir ve keyfi degildir yani kafasina gore takilamaz) nerede yasaiding ne okudugun ,yada sevdigin yiyecekler gibi, sonra 2 parta gecer guncel ve herkesin bilgi sahibi oldugu farzedilen konularda soru sorar, part 3 daha zor ve akademik olandir sana bilgi karti veriri okursun ve ayni zamanda sorularda vardir 3 yada 4 tane,,, nasil cevap verecegin hakkinda kucuk notlar alirsin ( zannedersem sure 1 yada 2 dakikaydi hazirlanmak icin) ve baslarsin ne fazla yani gereksiz nede sorulan hususta eksik bilgi vermelisin, ve en onemlisi speaking partta formal dil kullanmalisin...

Tabi bu anlattiklarim cok yetersiz sinav hakkinda, ben 3 ay kadar gitmistim ve cok faydasini gordum, sana basarilar..
Bugün girdim :) 2009-06-12 (21:12)
Gazi Akyüz (Gazi Akyüz)
Gazi Akyüz (Gazi Akyüz)
Dostum bu mesajın tarihine bakarak anlayabilirsin. Gülümsüyor ben bugun girdim ve açıkcası hiç bir şey yapmamıştım hazırlanmak adına.
Erteletmeye çalıştım finallerden dolayı erteleyemedim bugun finalden sonra hemen gittim girdim içeri.
Hello
Hello
Karşılıklı bir hoca ve sen.
Şunu söyleyeyim heyecanlanma,rahat ol ve sanki yuz yıldır bu işi yapıyomuş gibi sempatik ol. İsmini söyledimi nice to meet you!!! Gülümsüyor de Çok mutlu
Dediğim gibi ben pek beceremedim ama hiç pratik yapmadığımdandı zamanım yoktu oyle girdim. Ayrıca Bogazicinin yokusunu bu sıcakta tırmanınca zaten adamın turkce konuşmaya bile hali kalmıyor Gülümsüyor tabi araban yoksa benim gibi.
Neyse toparlayacak olursak benimki orta gecti ama dedigim gibi rahat ol sempatik ol heyecanlanma.
Konu olarak sana herşeyden sorabiliyor. Valla 10 dakikalık konusmada benim uni bolumumden,hobilerime,filmlerden,cinemaya,vegetableslerden fruitlere,çiçek yetiştirmeden tarihi filmlerin eğitimdeki yerine kadar bissuru konuya girdik Çok mutlu
Bi de 2009-06-12 (21:15)
Gazi Akyüz (Gazi Akyüz)
Gazi Akyüz (Gazi Akyüz)
Şey bi de ustte yazmıslar ama bence gerek yok.
Arkadaşım upper intermediate bir seviyen varsa veya intermediate yeterli.
Oyle kitaplar al kursa git calıs pek gerekmiyo Gülümsüyor
Tabi bana uyma sen Çok mutlu ben sanki 9 uzerinden 9 aldım da sana tavsiye veriyorum.
Neyse sonucum gelsin soylerim guzelse Gülümsüyor
2009-06-17 (19:02)
Sinan Ugur (Solicitor)
Sinan Ugur (Solicitor)
Herkesin kendine gore calsima teknigi ve anlama seviyesi var ben normal olani soyledim, ayrica Turkiyede examiner Turk mu yoksa yabanci mi onuda merek ediyorum, eger turkse ben o sinavin sagliginda n(speaking part icin) suphe edrim ve isin dogasina da aykiri...
Ben sinavi Uk de aldim, walla sinavdan cikanlar agliyordu, tabi bu birazda sans isi, iyi gununde olursun , sorular seni acan tarzdir vs,... neyse sen yinede sinav sonucu eline gecmeden fazla sevinme Soğukkanlı
2009-06-17 (20:09)
Gazi Akyüz (Gazi Akyüz)
Gazi Akyüz (Gazi Akyüz)
Yok yok bende aglayarak cıktım sayılır zaten Gülümsüyor
Gercekten zordu. Burada Speaking e yabancı bi hoca geldi.
Hiç boş bırakmadım reading ,listening ve writing de ama kısmet bu işler.
Not: Sınav zordu Gülümsüyor eski söylemimi degistiriyorum. Gülümsüyor Intermediate bir seviye bu sınava yeterli değil. Çalışan bir intermediate seviye yeterli ama Gülümsüyor
Ve sonuc :) 2009-06-29 (00:52)
Gazi Akyüz (Gazi Akyüz)
Gazi Akyüz (Gazi Akyüz)
Evet elime sonuc gecti.
Speaking - 5.5
Reading - 6.0
Listening - 5.5
Writing - 5.0
-------------------
Ortalama 5.5
Hic calısmadan girdigimi soylemistim ama yine de bana gore guzel geldi.
Kısmet olursa bir daha girmeme gerek kalmadı. Uninin Pre-Sessional kursuna gidicem.
5.0 ve üzerine sağlanan bir hazırlık dönemi. 8 Haftalık.
Hadi hayırlısı bakalım...