Arkadaslar bildiginiz uzere 2009 Nisan itibariyle vize basvuru sisteminde koklu degisiklige gidildi.Yeni sistemde basvuru yapan arkadaslarin tecrubelerini yeni basvuru yapacak arkadaslarla paylasmalarini bekliyoruz.Red aldiysa,red sebebleri;vize aldiysa evraklari nelerdi gibi hususlari paylasirlarsa mutlu oluruz...Ayrica Emre Yuksel arkadasada yararli bilgileri paylastigi icin ayrica tesekkur ederim...
nedense bu yeni sistem hakkında hiç kimse ilgili değil gibi kimse bilgi paylaşmıyor
Merhabalar arkadaşlar,
Yarın hayırlısıyla evraklarımı konsolosluğa teslim edeceğim.Bugün son kez acentam beni davet etti herseyi gözden geçirmek için.Söylediklerine göre yeni sistemde vize en geç 1 haftaya kadar belli oluyormuş, inşallah öyledir.Sonrasını sizlerle haber geldikten sonra paylaşacağım, inşallah terslik olmaz.
arkadaşlar, yeni sistem ile vize başvurum ret ile sonuçlandı.9 aylık bir kurs brighton sprachcaffe
ret nedenleri;
1-maddi olarak yetersizlik. Kendi adıma kayıtlı 20000 ytl göstermiştim. Okulun ücreti de ödendi görünmesine rağmen parayı yetersiz buluşlar.banka hesabı 2005 den bu yana aktif.
2-sprachcaffe okul lisansının geçersiz olması. Okulun onaylı listelerinde yer almasına rağmen.
Vize sonucum iki gün sonra elimde idi.
ben o okula baktim british council onaylı değil. buraya uye olmayan okullara ciddi gozulye bakılmıyor. onların onaylı listesinde nerdeyse ingilteredeki tüm okullar var. hey yerde avaz avaz bağarıyorlar, su forumu okusan 10 bin kere british council onaylı olursa avantajdır diye bağarıyor millet. yazık olmuş bak şimdi. yalnız şu para konusunu anlamış değilim. dünyayımı yiyecekmişiz orada. onların maksatı belli senin eğitimin cokta tın. para giriyomu dışardan diye. yaa şu para olayına A.EMRE YÜKSEL HOCAM nediyor.
önce sen arama nasıl yapılır onu öğren
http://www.bia.homeoffice.gov.uk/sitecontent/documents/employersandsponsors/pointsbasedsystem/registerofsponsorseducation
linkine tıkla
arama kısmına sprachcaffe yaz
sonra bak bakalım listede de var mı yok mu.
Languages Plus (Sprachcaffe), Brighton bunun adresi British Councilde
http://www.languages-plus.co.uk/
fakat bu adres açılmıyor. bu düşündürücü değilmi tabi ben açamadıysam ayrı

). senin gonderdiğin linki BEN İFADEMDE YER VERDİM senin gonderdiğin linkin British Council la ne alakası var.sen gonderdiğin link UK border Agency. British Council dan başka acredite kuruluşlarıda varmış. Benim dediğim avantajı.http://www.sprachcaffe.com/english/ eğer senin adresin buysa bunda British Council onayı olabilir.cok fazla ulkenin acreditesini almış galiba ben gormedim ama olabilir. kısma hocam birbirimize yardım ediyos. hazır yazmışken sen başvurunda bir dil okuluna gittiğini belgelemişmiydin, acaba diyorum sen elemantry belgesi vermişsindir, onlarda yetersiz gorup başka bahane sunmuş olabilirlermi.
UK Border Acency 2009-04-30 (17:32) başlığı altında Emre Yüksel'in yazdığı yazıyı bir kez daha okumanı tavsiye ederim.
Dream,daha önce red almış bii olarak seni anlıyorum,herşeyin eksik olmaması için eminim çok uğraş verdin ve reddi bu yüzden konduramıyorsun.
senin için önemsiz oldupta onlar için önemli olan ufacık birşeyi gözden kaçırmış olabilirsin birde dil seviyesine önem veriyorlar peki senin seviyen neydi?
birde rica etsem red sebeplerini kağıttaki gibi (zahmet olmazsa) yazabilir misin? bizi de tedirgin etmemiş olursun.
arsenic yukarıdaki ilk mesajımda ret nedenlerini ret kağıdındaki gibi yazdım.İstersen tekrar oku.