YENİ SİSTEM ÖĞRENCİ VİZESİ RED
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 4
1234 Sonraki SayfaSon Sayfa

YENİ SİSTEM ÖĞRENCİ VİZESİ RED 2009-05-20 (15:59)
Muzurcu Muzurcu (muzurcu)
SLM Arkadaşlar,

Redler kervanına ben de katıldım.sebep ise okulun qalification bilgilerini ve kabul mektubu açıklamasını yeterli bulmamışlar.Oxford House College e sertifika programına kayıt yaptırmıştım 9 aylık.Okulun bu redde verdiği cevap ise sistem yeni değiştiği için konsolosluğun tam olarak hala ne istediklerini iyice bilemiyoruz dediler.onlarda topu konsolosluğa attı yani sistemlerini henüz iyi oturtamadılar diye.Hemen bugün yeniden evrak hazırladım o hırsla tabi tansiyonum redden sonra 5-6 ya düştüÜzgünŞimdi okuldan yeni kabul mektunu bekleyeceğim ama konsolosluğun ne istedikelrini bilmiyorlarsa hala 2. bir red kapı da demektir.Üzgün(((
Sizce ne yapmalıyım yeniden aynı okulla mı başvuru yapayım, yoksa okulumumu değiştirmeliyim?
2009-05-20 (21:36)
Dream Dream (dream14)
Dream Dream (dream14)
Üzüldüm Üzgün senin ret sebebinde daha bir enteresan olmuş...
:( 2009-05-20 (22:39)
Sorma ya yeniden evrak hazırladım başvurcam ama okul bile bilmiomuş ki tam olarak konsolosluğun yeni sisteme göre ne istediğini ne yapacağımı bilmiom.Okulumu değiştirsem ne yapsam?
tavsiye 2009-05-21 (02:18)
Arzu Mizrak (mizrak-arzu)
Arzu Mizrak (mizrak-arzu)
Okul abartmis 1.Yuh ya nasil bilmez kac cesit qulification ve kabul mektubu vardir ki.
Ikinci bi ihtimal de moralin bozulmasin ama sonucta reddettikleri zmn bi neden sunmak zorundalar.mantikli yada mantiksiz.reddetmek istemislerdir ve neden olarak da onu soylemislerdir.
O kdr sinirlerim bozuluyor ki bu insanlar elerini kollarini sallaya sallaya heryere gidiyolar ama biz heryere HERYERE sadece Uk dgl vize iskencesi cekiyoruz.abuk subuk redler.Sonra bide kalkip insan haklari derler.
O kdr sinirliyim ki valla sakinlestirecegim yerde ben de gaza getiriyorum.Elinden geleni yap kardesim.Ins cikar.Valla ugrasicak gucum olsa insan haklari mahkemesine sikayet etmek lzm ama ordakiler de bunlarin adamlari.
OFFF OFF .turkiyeyi de kesinlikle EU ya kabul etmicekler kesinlikle.
YENI KURALLARA GORE RED SEBEPLERI NELER OLABILIR? 2009-05-21 (05:41)
A. Emre Yuksel (Londoner)
A. Emre Yuksel (Londoner)
Oncelıkle gecmıs olsun dıyorum.
Vıze reddı gercekten rahatsız edıcı bır durumdur. Fınale cıkmasına kesın gozle bakılan bır takımın ılk macı surprız bır sekılde kaybetmesı gıbıdır. Dıkkat edılırse, ılk macı dedım. Cunku, red kararına ragmen, eksıklıklerı tamamlamak, eskı basvurudakı red sebeplerını acıklayan bır mektup yazmak ve oncekıne nazaran cok daha dıkkatlı yenı bır basvuru yapmak mumkundur. Eger oncekı basvurudakı red sebebı kesın olarak bertaraf edılebılırse ( ortadan kaldırılırsa) ıkıncı basvuruda kabul alma ıhtımalı vardır. Yanı ıkıncı macı kazanıp fınale cıkma sansı hala mevcuttur. (Arzu edenler, bu forumda eskı tarıhlerde yayınlanmıs VIZE REDDI BIR SON DEGILDIR ısımlı yazıma muracaat edebılırler)

Degısen vıze kurallarına gore artık cok az noktaya dayanarak red alma ıhtımalı var. Vıze alabılmek ıcın
1) Lısanslı bır okul tarafından verılen bır kursa kabul edılmıs olmak (30 puan)
2)Maddı yeterlılıgını ıspatlamak gerekmektedır. (10 puan)
Toplam 40 puan=vıze

Sıze verılen red kararı bırıncı madde ıle ılgılı. Okul sızı kabul ettıgını yazmıs, ama hangı belge,sınav sonucu veya nıtelıklere dayanarak kabul ettıgını kabul mektubunda ıyıce acıklayamamıssa o zaman bu kabul gecerlı bır kabul degıldır ve vıze reddını gerektırır.

Tavsıyem; bu sefer, ıkıncı basvuruda cok daha dıkkatlı olmanız ve konsolosluk tarafından kabul edılebılecek bır kabul mektubunu basvurunuza eklemenızdır.Bundan baska, ıkıncı basvuruya mutlaka acıklayıcı bır mektup koymanızı da sıddetle tavsıye ederım.

Red sebeplerını asagıda verecegım emaıl adresıne gonderırsenız daha ayrıntılı bır ınceleme yapıp goruslerımı seve seve belırtırım.

Basarı dıleklerımle,

''bır munasıp zamanda, bulusalım london'da' Gülümsüyor
londinium.edu@hotmail.com
www.londiniumedu.com
:( 2009-05-21 (11:03)
Sayın Emre Bey,

Cevabınız için çok teşekkür ederim.Daha evvelden ben dil kursuna gitmişsim ve upper intermadiate olarak sertifikam var kursumdan okul buna dayanarak beni programına kabul etti.Ve bunu da zaten kabul mektubunda belirtmiş.Size e-mail olarak kabul mektubumu ve red gerekçesini yolladım bakarsanız sevinirim.Sizce ne yapmalıyım yeniden şansımı bu okulla denemeli miyim?yoksa başka bi okulla mı başvurmalıyım?

Teşekkürler......
slm 2009-05-28 (09:18)
Ceyhun Kılıç (pamper006)
Ceyhun Kılıç (pamper006)
merhaba bende yeni sisteme göre red aldım 10 puan almışım ama 30 puanı okuldan kırmışlar okul mektubunda a2 diye bir yazımı yazması gerekiyomuş ne tam anlamadım ...
:9 2009-05-29 (10:12)
Al benden de o kadar Ceyhun kardeşim ben de aynı sebepten red aldım.Bu A2 nedir arkadaşlar yaw?
2009-05-29 (11:25)
Adaf Affas (Elamet)
Adaf Affas (Elamet)
aynı sebepten red yedim araştırıyorum itiraz edebilirim
2009-06-04 (10:32)
Ender Gencaydin (Desjardins78)
Ender Gencaydin (Desjardins78)
Merhaba,

A2'nin anlamı Avrupa Birliği normlarına göre ingilizce seviyenizi gösteriyor A2'nin anlamı:

"Can understand sentences and frequently used expressions related to areas of most immediate relevance (e.g. very basic personal and family information, shopping, local geography, employment). Can communicate in simple and routine tasks requiring a simple and direct exchange of information on familiar and routine matters. Can describe in simple terms aspects of his/her background, immediate environment and matters in areas of immediate need."

Sizinde bildiğiniz gibi 6 ay ve üzeri ingiltereye dil eğitimine gideceklerin en az bu seviyede ingilizce bilmesi gerekiyor, benim bildiğim kadarıyla da acceptance letter'da bununla ilgili bilgiler yazması gerekiyor. Katılacağınız seviye A2 veya üzeridir diye ama Kurslar zaten bunu biliyor olmalılar diye düşünüyorum.
Sayfa / 4
1234 Sonraki SayfaSon Sayfa