italya da ikinci dönem master başvurusu oluyo acaba ???
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
italya da ikinci dönem master başvurusu oluyo acaba ??? 2009-06-24 (23:51)
Meraba ilk dönem master başvuru kayıtlarını kaçırdım malesef son sınıfım şu anda ,acaba ikinci dönem başvurma imkanım olur mu yada ne yapmam lazım bu konuda yardımcı olursanız çok sewinicem.....
2009-07-12 (02:13)
Tolga Terzioğlu (the mosquito)
ikinci dönem için politecnico di milano başvuru alıyor ağustos ayında. sitesindeki yazı şöyle;

The online application is now closed. A new application period will be opened in August 2009 for the candidates who wish to apply for the second semester of 2009-2010 academic year starting in March 2010.
The candidates who have not been accepted for the first semester 2009/2010 cannot apply for second semester.

ağustos ayında sistem yeniden açılacak ve başvuru yapabileceksin...
2009-07-14 (00:07)
meraba yanıtın için çok teşekkürler ben şu anda italyadayım erasmula yani son zamanlarım aslında ağustos başında dönücem trye dönmeden önce başvurmak istiyorum burdan gitmeden bide ben bulamdım aslında o dediğin şeyi yani başvuru bölümü Üzgün yardımcı olursan sevirim bide hangi şartları sağlamak gerekiyo bu konuda bi biligin var kabul edilmek için ?
2009-07-15 (11:58)
ilk olarak bu aşağıda linkini verdiğim siteden bir online başvuru yapman gerekiyor.

http://www.english.polimi.it/academics/how_to_apply/prospective/non-EU/graduate.php?id_nav=-340&apri=-318#online

bu açılan sayfada mavi renk ile yazılan 'online application form' a tıkla

ardından açılan sayfada iki seçenek var
- Already registered
- Register - The registration terms have expired.

işte bu sayfanın üstünde yazıyor o bi önceki mesajda belirttiğim ağustos ayıyla ilgili yazı.
eğer siteye önceden kayıt yaptırmamışsan bekle şimdi kayıt almıyor. ağustos ayında yeniden açılacak kayıt için.

Başvuru koşullarına gelince;
- üniversite diploması yada henuz almadıysan geçici mezuniyet belgesi yada mezunda olmadıysan yani ilk dönem mezun olacaksan ilk dönem mezun olacağına dair kendi okuduğun bölümden alacağın belge biraz karışık oldu ama neyse Gülümsüyor
- transcript
- aldığın derslerin içeriklerini anlatan kendi bölümünden onaylı 'course descriptions'
- cv max 2 sayfa
- motivasyon mektubu max 2 sayfa
- ingilizce yeterlilik belgesi burası biraz karışık eğer universiteyi ingilizce eğitim veren bi yerde en az 3 sene okuduysan bunu kanıtlayan belge yani universitenin ingilizce eğitim verdiğini belgeleyen bölümden alacağın bi yazı. eğer üniversiten ingilizce değil ise bunlardan biri lazım;

TOEFL CBT: 213
TOEFL IBT: 82
TOEFL PBT: 550
TOEIC: 690
IELTS: 6
Cambridge Proficiency: C
Cambridge Advanced: C
Cambridge First Certificate: C

- son olarakta hocalardan alacağın tavsiye mektupları bunda bi sayı sınırlaması yok.

tabi bu yukarıdaki belgelerin ingilizce yada italyanca olması lazım yanlış hatırlamıyosam.

Başvuru sonrasında sana bi dosya yollanacak orda bu belgeler hakkında daha detaylı bilgi var sanırım.

Bunlar başvurmak için şartlar ama kabul için nelere bakıyolar orası biraz karışık.

Neyse çok konuştum Gülümsüyor
2009-07-15 (21:02)
çok teşekkür ederim tekrar verdiğin bilgiler için Gülümsüyor