ilk olarak bu aşağıda linkini verdiğim siteden bir online başvuru yapman gerekiyor.
http://www.english.polimi.it/academics/how_to_apply/prospective/non-EU/graduate.php?id_nav=-340&apri=-318#online
bu açılan sayfada mavi renk ile yazılan 'online application form' a tıkla
ardından açılan sayfada iki seçenek var
- Already registered
- Register - The registration terms have expired.
işte bu sayfanın üstünde yazıyor o bi önceki mesajda belirttiğim ağustos ayıyla ilgili yazı.
eğer siteye önceden kayıt yaptırmamışsan bekle şimdi kayıt almıyor. ağustos ayında yeniden açılacak kayıt için.
Başvuru koşullarına gelince;
- üniversite diploması yada henuz almadıysan geçici mezuniyet belgesi yada mezunda olmadıysan yani ilk dönem mezun olacaksan ilk dönem mezun olacağına dair kendi okuduğun bölümden alacağın belge biraz karışık oldu ama neyse
- transcript
- aldığın derslerin içeriklerini anlatan kendi bölümünden onaylı 'course descriptions'
- cv max 2 sayfa
- motivasyon mektubu max 2 sayfa
- ingilizce yeterlilik belgesi burası biraz karışık eğer universiteyi ingilizce eğitim veren bi yerde en az 3 sene okuduysan bunu kanıtlayan belge yani universitenin ingilizce eğitim verdiğini belgeleyen bölümden alacağın bi yazı. eğer üniversiten ingilizce değil ise bunlardan biri lazım;
TOEFL CBT: 213
TOEFL IBT: 82
TOEFL PBT: 550
TOEIC: 690
IELTS: 6
Cambridge Proficiency: C
Cambridge Advanced: C
Cambridge First Certificate: C
- son olarakta hocalardan alacağın tavsiye mektupları bunda bi sayı sınırlaması yok.
tabi bu yukarıdaki belgelerin ingilizce yada italyanca olması lazım yanlış hatırlamıyosam.
Başvuru sonrasında sana bi dosya yollanacak orda bu belgeler hakkında daha detaylı bilgi var sanırım.
Bunlar başvurmak için şartlar ama kabul için nelere bakıyolar orası biraz karışık.
Neyse çok konuştum