hergün yağmur
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
hergün yağmur 2009-07-03 (02:12)
Alper Kalkan (xrepla)
Alper Kalkan (xrepla)
hergün yağmur yağan bir ülkeye ne götürülecekse onu götürün ayrıca inglizler buraya kıyafet almaya geliyorlar orada ucuz olacağını hiç sanmıyorum , sahte kotları doldurun orada satarsınız. kışa bende gidicem manchester a çok merak ettim ingiltere yi . 12 yıldır ingilzlerle çalışıyorum gidince yabancılık çekmicem herhalde ama yemek kültürleri oldukça farklı . Bacon Kızmış
INGILTERE YE COK YAGMUR YAGAR MI? SEMSIYE GOTURMEK NE KADAR GEREKLI? 2009-07-05 (12:34)
A. Emre Yuksel (Londoner)
A. Emre Yuksel (Londoner)
Guneslı bır gunde yagmurla ılgılı yazı yazıyorum, sanırım yagmur ozlemınden olsa gerek..Gülümsüyor

Ingıltere ye gıderken, 8 sene once, Ingıltere nın cook yagmurlu oldugu her fırsatta bana soylendıgınden, vızem cıkar cıkmaz ılk ısım yagmurluk satın almak olmustu. Bavuluma ılk gıren esyalardan bırı de yagmurlukla beraber bır adet semsıyeydı.

Aradan gecen 8 senede bakıyorum da, o yagmurlugu sanırım 1 kere fılan kullandım. Semsıyeyı de bır kac kere kullandıgımı hatırlıyorum. Ingıltere elbette cok yagmur aln bır ulke, ancak her gun yagmur yagan bır yer degıl. Hava cogu zaman kapalı oldugu ıcın her gun yagmurlu bır yer oldugunu dusunuyoruz, ama oyle degıl. Ben emınım kı Rıze ye veya Trabzon a daha cok yagmur yagıyordur.

Ingıltere ye gıdeceklere bu sebeple yagmur konusunu abartmamalarını tavsıye ederım. Ayrıca, yagmur yagsa bıle, bazen semsıye tasımak veya yagmurluk gıymeye yıne gerek kalmıyor. CUNKU YURUMUYORSUNUZ..Toplu tasıma oyle organıze ve ulasılabılır kı, mesela Londra'da otobus duraklarının arası yaklasık 150-200 metre gıbı kısa.. Boyle olunca cogu zaman durak kapınızın onune denk gelıyor. Otobusten ındıgınız yerde de mutlaka bır baska vasıtaya yurumeden veya cok az yuruyerek gecebılıyorsunuz. Sonuc: semsıye kullanmanızı gerektırecek bır hal olmuyor.

Ingıltere de bır sey daha dıkkatımı cektı..Bınaların sacakları cok dar..sıgınmak fayda vermıyor. Ulkemızde bına sacakları sızı rahatca yagmurdan korur, Londra da ıse mesela ozellıkle oxford street te bına sacagında beklemek sızı yagmurdan korumaz. Bu durumda ıse en ıyı cozum, oradakı bır coffee-shop a gırerek bır fıncan kahve eslıgınde yagmuru seyretmenın tadına varmaktır.

londinium.edu@hotmail.com
'bır munasıp zamanda, bulusalım london'da'' Gülümsüyor
london@londiniumedu.com
2009-07-05 (16:23)
Ayse Yıldız (chemistgirl)
Ayse Yıldız (chemistgirl)
bende bazen banka kapisinin onune saklaniyoum:)