Sevigli arkdaslar, iki sene sonra liseyi bitirmis olup, Türkiyede Üniversiteye girmek istiyorum. Ama sinavlara Yurtdisindan katilmak istiyorum. EGer bu mümkünse yardiminizi istiyorum. Cevablarinizi bekliyorum. Simdiden tesekkürler!
sevgili banu ben a.üniversitesi sınıf ögretmenliği son sınıfta okuyorum senin gibi avrupadan gelmiş bir arkadaş var bizim okulda liseyi almanya da okumuş şimdi benimle beraber üniversiteyi bitiriyor.yerine getirmen gereken cok fazla şey yok. yapman gereken üniversite secme sınavı formları dagıtıldıgında,ki tahminimce nisan sonunda dagıtılmaya başlar.seninde türkiyeden bu formlardan bir tane temin edip sınav harcını bankaya yatırman dır.tabi sınava girmeden önce lise diploman yada liseden mezun oldugunu gösteren bir belge gerek.ama sınava yurtdışında girme şansının olmadıgını biliyorsun sanırım:)tabi eger almanca üzerine bir bölüm okumak istersen bu senin için daha kolay olur ve daha kazanmanı saglar.başka sorun olursa seniniçin ögrenebilirim cünkü bende üniversitem bu sene bittikten sonra avusturyaya gitmek istiyorum seninde yardımını alabilirim. hadi kendine dikkat et bye
cevabin icin cok tesekkür ederim birde benim icin bi iyilik daha yapatmrsin? bizim burda liseden sonra "MATURA" diye bir sey var arkadasina sorarmisin o MATURAyi yaptimi diye eger ögrenebilirsen sevinirim simdiden cok tesekkrler ha b arada sana avusturyayla bilgiler verebilirim ama tbaii avusturyada ne yapmayi düsünüyorsun hadi kendine iyi bak cevabini beklyorum

slm banu ben avusturyada lisans yada lisans üstü egitim düşünüyorum ama şu anda tam olarak kesinleştiremedim.cünkü daha türkiyedeki üniversitemi bitirmedim.bildiğim kadarıyla arkadaşım almanyada liseyi okuduktan sonra türkiyede öss sınavlarına girdi ve almanca bölümünü kazandı.liseden sonra da o dediğin matura olayını yapmamış ve öyle birşeyde istememişler.ama onun ne oldugunu bana acıklarsan sana gerekli bilgiyi veririm.bunun dışında sormak istediğin acil birşey olursa mailime yazabilirsin;
seviyorumseni28@mynet.com