Dökümanlarin Orjinalligi
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa

Dökümanlarin Orjinalligi 2004-10-30 (06:19)
Kimyonet (kimyonet)
Kimyonet (kimyonet)
Simdi arkadaslar size iki ünivin internet sayfasinda dökümanlarin orijinalligi ile ilgili yazdiklari metni sunuyorum ;

Viyana Universitesi :
Copies will only be accepted if they are legalised. Applicants from Turkey must send their original documents with apostille legalisation.

Fotokopiler sadece yasallastirilirsa ( noter tasdigi ) kabul olacaktir.. Türkiyeden gelen basvurular orijinal ile birlikte apostil li olmalidir...

Viyana Teknik Universitesi :

All documents submitted shall be originals or authenticated copies. Authorised German translations shall be attached to documents in foreign languages.

Bütün dökümanlar orijinal VEYA noter tasdikli (onaylanmis) fotokopileri olmalidir. Tasdikli almanca cevirileri bu dökümanlarla birlikte zimbalanmalidir..

Simdi bu konuyla ilgili cok degisik yorumlarin olmasinin sebebi viyana ile teknigin farkli olusudur..insanlar bu 2 ünivi karistiriyorlar mi yorum yaparken ?

Lütfen konuya hakim ve viyana teknige basvurusu kabul olan bi arkadas bunu cevaplandirsin..Cünkü ben okulumdan orijinal lise diplomasi ve osys belgemi alamiyorum, ilisigimi kestigim taktirde alacagimi söylüyorlar, ben bu riske giremiyorum..bu arada belgelerimi noterden tasdikli fotokopi seklinde yolladim tuwien'e...
2004-10-30 (10:53)
Klm (klm)
Klm (klm)
kimyonet Viyana Üniversitesi kesinlikle belgelerin orjinallerini istiyor.Bu orjinal belgeleri tercümeden önce apostil yaptırıyorsun. daha sonra tercümeleri de apostil yaptırman gerekiyor. apostile çok dikkat ediyorlar bir arkadaşıma sırf apostilin boyutu istedikleri gibi değil diye red geldi.
Fakat Viyana Teknik Üniversitesi belgelerin orjinali olmadan da kabul edebiliyor. Tabii her zaman kabul gelir mi bilmem bazen sırf sorun çıkarmak için olmadık şeyler istiyorlar. Bence üniversiteden kaydını sildirme çünki kabul 1 ayda da gelebiliyor, 1 sene de. Sen zaten belgelerini göndermişsin onlar kabul etmiyorlarsa sana cevap vericeklerdir. Onlardan bir cevap gelmeden tekrar belge gönderme.Mail adresini verirsen sana viyanda teknikten bir-iki arkadaşın mailini gönderebilir.
slm 2004-10-30 (13:11)
Kimyonet (kimyonet)
Kimyonet (kimyonet)
Evet haklisin..Belgelerimi oraya ulastiran arkadasim bana en gec 11.ayda cevaplanacagini söylediklerini haber etti.. mail adresim

somur@hotmail.com

Tesekkür ediyorum ilgin icin arkadaslardan mail bekliyorum..
iyi günler
mrb 2006-07-24 (09:16)
Undi (undi--1453)
Undi (undi--1453)
mrb arkadaslar size birşey danışacagm cevap yazarsanız sevinirim... ben avusturyada turizm ve otel işletmeciliği okumak istiyorum bu bölümle ilgili olumlu veya olumsuz bana bir bilgi verirseniz çokk sevinirim... msn:fesihguven@hotmail.com
2006-07-24 (19:53)
Fati Murat (fatimurat)
Fati Murat (fatimurat)
apostille takıldım ben...

adam öyle bir muhur vurdu ki LES belgemin arkasına sıgmadı..

-aman bai orginal belgeye sıgdıralım sunu dedim..

-bisi olmaz genelge var..orjinal belgeye sıgmöayan damga ve muhurler belgeye iliştirilen bi kagıdada vurulabilir dedi..cıktım bende..

bu nasıl bi red nedenidir ya..apostillin boyutu Şok olmuş
Re: Dökümanlarin Orjinalligi 2006-09-20 (19:38)
Mikro Genci (liamra)
Mikro Genci (liamra)
"kimyonet" demiş ki:
Simdi arkadaslar size iki ünivin internet sayfasinda dökümanlarin orijinalligi ile ilgili yazdiklari metni sunuyorum ;

Viyana Universitesi :
Copies will only be accepted if they are legalised. Applicants from Turkey must send their original documents with apostille legalisation.

Fotokopiler sadece yasallastirilirsa ( noter tasdigi ) kabul olacaktir.. Türkiyeden gelen basvurular orijinal ile birlikte apostil li olmalidir...

Viyana Teknik Universitesi :

All documents submitted shall be originals or authenticated copies. Authorised German translations shall be attached to documents in foreign languages.

Bütün dökümanlar orijinal VEYA noter tasdikli (onaylanmis) fotokopileri olmalidir. Tasdikli almanca cevirileri bu dökümanlarla birlikte zimbalanmalidir..

Simdi bu konuyla ilgili cok degisik yorumlarin olmasinin sebebi viyana ile teknigin farkli olusudur..insanlar bu 2 ünivi karistiriyorlar mi yorum yaparken ?

Lütfen konuya hakim ve viyana teknige basvurusu kabul olan bi arkadas bunu cevaplandirsin..Cünkü ben okulumdan orijinal lise diplomasi ve osys belgemi alamiyorum, ilisigimi kestigim taktirde alacagimi söylüyorlar, ben bu riske giremiyorum..bu arada belgelerimi noterden tasdikli fotokopi seklinde yolladim tuwien'e...

slm kimyonet,
sen bu mesajı 2004 te yollamıssın peki burda yazılanların hepsi geçerliliğini halen korumakta mı?açıkçası viyana üni fotokopileri noter tasdikli olduğu sürece kabul ediyor mu?yardım edersen çok sevineceğim simdiden tesekkürler..
2006-09-20 (21:47)
Egemen Sezer (egemensezer)
Egemen Sezer (egemensezer)
liamra ben senin soruna belki biraz yardımcı olurum.Ben danışman şirketle çalışıyorum , istenen belgeler şuydu ( Kış Dönemi için ) Lise diplomasının aslı apostilli şekilde , ösym puan ve yerleşti belgelerinin asılları valilikten apostillenmiş şekilde, nüfus cüzdanı fotokopisi noter tasdikli.Benden istenenler buydu.Önkayıdımın olduğunu öğrendim, evrakları bekliyoruz.Kolay gelsin.
2006-09-25 (22:11)
Hüseyin Görmez (Arkadanisteyenler)
Hüseyin Görmez (Arkadanisteyenler)
arkadaşım viyana üniversitesi belgelerin orjinalini istiyor ve diğer üniversitelere görede kabul yada red cavabını geç gönderiyor sakın burdaki okulundan kaydını sildirme bana 1 yıl sonra geldi kabul belgesi tuwien viyana ya göre çabuk cevap yazıyor ve belgeler konusunda daha esnek
2006-09-26 (09:08)
Son Perde (son_perde)
Son Perde (son_perde)
arkadaslar dökümanlarin orjinallligi konusu son günlerde avusturyada yerel bir gazetenin web sitesinde tartisiliyor..haberi sizlerle paylasiyorum haberin altinda cok ilginc yorumlar var okumanizi tavsiye ederim, sizde benim gibi istifade edebilirsiniz Göz kırpıyor
Türkiye'yi küçük düşüren bu uygulamayı durdurun !
Türkiye'den Avusturya'ya, Yüksek öğrenim görmek için gelen bir çok öğrenci, Avusturya Üniversitelerin keyfi uygulamalarından dolayı sıkıntılar yaşıyor.

Türkiye'de eğitim görerek alınan diplomalar ve sınav sonuç belgelerinin tercüme ve fotokopilerinin arka yüzeyine vurulan Apostil mührünün, Orjinal belgelere de tatbik edilmesini isteyen Avusturya üniversiteleri(Özellikle Viyana Üniversitesi) uluslararası hukuku hiçe sayarak, Türkiye cumhuriyeti devletini, küçük düşüren ve aşağılayan bu uygulamaya yapılan itirazlara rağmen son vermiyor.

Mağdur öğrenciler: ''Bize sürekli zorluk çıkarıyorlar, biz özel bir ayrıcalık istemiyoruz. Mevcut kanunları uygulasınlar bizim için yeter'' diyorlar.

Öğrenciler, orjinal belgelerin arkalarına Apostil mührü istediklerini Türkiye'de Türk makamlarına söylediğimizde, bize ''Orjinal belgenin arkasına mühür vurulmaz'' diyorlar.

Bazı Türk makamları bu mührü orjinal belgelerin arkasına vuruyorlar. Sonra biz Orjinal belgenin arkasına mühür olmaz . Türk makamları bunu kabul etmiyor dediğimizde bize mühür vurulmuş olanları gösterip ''Bakın nasıl oluyormuş'' diyorlar.

Bize bir yol göstersin devletimiz, ya mühürü vursunlar yada bunun olamayacağını buradakilere ciddi bir şekilde anlatsınlar.

Öğrenciler ''Olan bize oluyor, artık buna son verecek ciddi adımlar atılmalı. Eğer, Avusturya üniversiteleri bizi almak istemiyorlarsa, bunu açık bir şekilde belirtsinler. Bizde böyle uğraşıp perişan olmayalım'' dediler

http://www.pusula.at/site/haber.php?hid=1470&k=G%FCndem
apostille 2006-09-29 (09:59)
Murat Muhcu (muratmuhcu)
Murat Muhcu (muratmuhcu)
selam arkadaşlar . ben viyana teknik üniversitesine başvuracagım. üniversitye gönderecek oldugum belgeleri hangi sırayla işleme sokmam gerekiyor . mesela ilk önce orjinal belgerlin noterde çogaltıp sonra apostille edip sonra mı almanca tercümesini yaptırmam gerkiyor . lütfen cevap gönderin
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa