arkadaslar dökümanlarin orjinallligi konusu son günlerde avusturyada yerel bir gazetenin web sitesinde tartisiliyor..haberi sizlerle paylasiyorum haberin altinda cok ilginc yorumlar var okumanizi tavsiye ederim, sizde benim gibi istifade edebilirsiniz
Türkiye'yi küçük düşüren bu uygulamayı durdurun !
Türkiye'den Avusturya'ya, Yüksek öğrenim görmek için gelen bir çok öğrenci, Avusturya Üniversitelerin keyfi uygulamalarından dolayı sıkıntılar yaşıyor.
Türkiye'de eğitim görerek alınan diplomalar ve sınav sonuç belgelerinin tercüme ve fotokopilerinin arka yüzeyine vurulan Apostil mührünün, Orjinal belgelere de tatbik edilmesini isteyen Avusturya üniversiteleri(Özellikle Viyana Üniversitesi) uluslararası hukuku hiçe sayarak, Türkiye cumhuriyeti devletini, küçük düşüren ve aşağılayan bu uygulamaya yapılan itirazlara rağmen son vermiyor.
Mağdur öğrenciler: ''Bize sürekli zorluk çıkarıyorlar, biz özel bir ayrıcalık istemiyoruz. Mevcut kanunları uygulasınlar bizim için yeter'' diyorlar.
Öğrenciler, orjinal belgelerin arkalarına Apostil mührü istediklerini Türkiye'de Türk makamlarına söylediğimizde, bize ''Orjinal belgenin arkasına mühür vurulmaz'' diyorlar.
Bazı Türk makamları bu mührü orjinal belgelerin arkasına vuruyorlar. Sonra biz Orjinal belgenin arkasına mühür olmaz . Türk makamları bunu kabul etmiyor dediğimizde bize mühür vurulmuş olanları gösterip ''Bakın nasıl oluyormuş'' diyorlar.
Bize bir yol göstersin devletimiz, ya mühürü vursunlar yada bunun olamayacağını buradakilere ciddi bir şekilde anlatsınlar.
Öğrenciler ''Olan bize oluyor, artık buna son verecek ciddi adımlar atılmalı. Eğer, Avusturya üniversiteleri bizi almak istemiyorlarsa, bunu açık bir şekilde belirtsinler. Bizde böyle uğraşıp perişan olmayalım'' dediler
http://www.pusula.at/site/haber.php?hid=1470&k=G%FCndem