İngiltere'den öğrencilere sert önlemler(6.2.10)
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
İngiltere'den öğrencilere sert önlemler(6.2.10) 2010-02-07 (14:47)
Aybars Demirtaş (7nationarmy)
Aybars Demirtaş (7nationarmy)
hürriyet gazetesinin 6 şubat 2010 tarihli haberi..

İngiltere'den öğrencilere sert önlemler

İngiltere, Avrupa Birliği ülkeleri dışında öğrenci olarak gelecek kişilere sert önlemler getiriyor. İngiltere İçişleri Bakanı Alan Johnson, ülkeye öğrenci olarak gelecek kişiler için vize uygulamalarını zorlaştıracaklarını ve bu yönde önlemler alacaklarını açıkladı.

AB ülkeleri dışından İngiltere'ye öğrenci olarak gelecek kişilere vize konusunda kısıtlamalar getireceklerini kaydeden Johnson, bu uygulamanın birkaç hafta içerisinde hayata geçirileceğini, amacın öğrenci vizesiyle gelip çalışanları engellemek olduğunu belirtti.

Johnson, "İngiltere'ye yasal yollarla eğitim almak için gelecek yabancı öğrencilere açığız, ancak buraya okumak için gelip çalışanları önlemek için kuralları sıkılaştırıyoruz" dedi.

İNGİLİZ HÜKÜMETİNİN ALACAĞI BAZI ÖNLEMLER:

* AB ülkeleri dışından öğrenci olarak gelecek kişilerin İngilizce konuşmaları ve İngilizcelerinin başlangıç düzeyinin üzerinde olması gerekecek.
* Lisans seviyesi altında ders alan öğrencilerin, 20 saat olan haftalık çalışma izinleri 10 saate indirilecek.
* 6 aydan az sürelik bir kursa katılacak öğrencilerin, kendilerine bağlı bir kişiyi yanlarında İngiltere'ye getirmelerine izin verilmeyecek.
* Lisans düzeyi altındaki kursların, ülkenin "uygun ve güvenilir kurumlar listesinde" yer alması gerekecek.

İngiliz hükümeti, vize sisteminin "çok gevşek" olması nedeniyle eleştiriliyordu. Özellikle 2009'un Noel günü bir ABD uçağına saldırı girişiminde bulunan Nijeryalı Ömer Faruk Abdulmuttalib'in daha önce Londra'da öğrenci olduğunun ortaya çıkmasıyla hükümete yönelik bu eleştiriler artmıştı.
2010-02-08 (10:51)
Değer Heves (diip)
Değer Heves (diip)
Allahtan vizeyi almışızda bu durumdan kurtuldum umarım ingiteredeki ögrencileride kapsamaz bu sorun ..
Yapilmasi dusunulen muhtemel degisiklikler... 2010-02-08 (15:31)
Mahmut Yılmaz (Ingilterede Egitim)
Mahmut Yılmaz (Ingilterede Egitim)
Merhaba Arkadaslar,

Aybars Demirtas arkadasimizin da belirttigi gibi konuyla ilgili haber BBC de verilmistir.

Hukumet ogrenci vizeleriyle ilgili uzun zamandir yogun elestiriler almaktaydi.Gectigimiz sene icinde ogrenci vizeleriyle ilgi zaten birtakim degisiklikler yapilmisti.Bunlarin icinde kisinin ingilizce seviyesinin baslangic duzeyinde oldugunu kanitlamasi ve banka hesaplarindaki paralarin bir sure bekletilerek vizeye basvurulmasi gibi.( En az 28 gun)

Icisleri Bakani Alan Johnsonun bugunlerde yapmis oldugu aciklama ile birtakim kurallarin daha da kati bir sekilde uygulanacagini soyleyebiliriz.Ozellikle ogrencilere verilen haftalik part time calisma izni olan 20 saatin daha da dusurulmesi Ingiltereye gelmeyi dusunen " yani hem calisip hem okula gitmeyi dusunen " kisileri ciddi manada etkileyecek gibi gozukuyor.Cunku zaten hali hazirda haftalik 20 saatlik bir calisma izni bile ogrenciler icin yeterli gelmiyorken bunun daha da dusurelecek olmasi ogrenciler icin cok buyuk zorluk olacak.

Bu son kuralin en gec birkac ay icinde uygulamaya konulacagini dusunuyoruz.Bu yuzden Ingiltereye gelmeyi dusunen arkadaslarimizin bu kuraldan etkilenmemeleri icin bir an once vize basvurularini yapmalarini tavsiye ederiz.

Haber Kaynak : http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/8502640.stm

Basvuru surecinde olan butun arkadaslarimiza basarilar diliyoruz.

Saygilarimizla..

Londinium Yurt Disi Egitim Danismanligi ( www.londiniumedu.com )

Londra-Izmir
2010-02-08 (17:37)
Enes Acarlioglu (Whiplash114)
Enes Acarlioglu (Whiplash114)
ehh tabii 1960'lardan bu yana göçleri çok serbest bıraktılar.
Alıntı:
bkz. Aksaray
durum böyle olunca da demek ki yeterli sayıyı aldılar ve daha önceden planlanmış gibi gözükmeyen bu durumu 2010'da vermişler. Ben böyle düşünüyorum açıkcası. Benim düşüncem bu. Aksaray kütüğüne bağlı vatandaşları mesela 2000'li yıldan sonra almamaya başlamışlar. Eskiden oluşan göçler yüzünden. İyi Allah'tan yeterli bir ingilizcem var Upper seviyesinde ve 2 yılı aşkın İngiltere'de bulunmam hayli iyi oldu. Eski ve yeni pasaportum da Sussex Police'inden kağıdım olması giriş çıkışlarımı daha da kolaylaştıracak gibi gösteriyor.

Teşekkürler haber için ayrıca.