Selamlar arkadaşım bende bu sene çok uğraştım gitmek için ama nasib olmadı seneye inş. gidiyorum. Bu sene 3 arkadaşımı Malezya Uluslararası İslam Üniversitesine yolcu edeceğim. Burada denkliği yok ama olmayacağı anlamına gelmiyor tabii ki gelecek senelerde değişebilir. Bu arada sınavlarada girmene gerek yok transcript (miydi neydi) oradaki notlarına bakarak alıyorlar notların ıyı ıse sansın yuksek. birde yanlış hatırlamıyorsam İHL mezunu olman gereklı (diğer Üniv. farklı olabilir)
okulun web sitesi
www.iiu.edu.my siteye girerek okul hakkında bilgiler alabilirsin yanlız bu site İngilizce bu arada İslam üniversitesinde okumak istersen dersler İngilizce ve Arapça olarak verilmektedir. Girdiğin bölüme göre dillerin ağırlığı değişiyor. Mesela Mühendislik okuyacaksan %60 - 70 ingilizce % 40 - 30 Arapça olarak dersler veriliyor. Seneye bende nasib olurda gidersem malezyada eğitim için web sitesi kurmayı düşünüyorum. buradan malezyada okumak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak niyetiyle.
Bu arada zaten bi tane var
www.malezya.net adresi bildiğim kadarıyla oradaki türkler tarafından kurulmuş bir site oradanda bilgi sahibi olabilirsin.
Biz Uluslararası İslam Üniversitesinde okuyan türklerle yapmış olduğumuz görüşmelerde çok olumlu şeyler duyduk. bu görüşmeler olmadan önce Marmara Üniversitesinden daha önce orada öğretim görevlisi olmuş hocalarla birebir yapmış olduğumuz görüşmelerde olmuştu. İİU Üniversitenin sitesine girdiğinde fotograflar bölümüne uğramadan çıkma yazdıklarıma hak vereceksın bana ulaşmak istersen
emrahby@mynet.com umarım yardımcı olabilmişimdir.
selamlar...