"camalanmahmut" demiş ki:
Ben bu sene odtü maden'e girdim.Tercihlerimde gazi matematik'te vardı ama kime sorsam odtüde iş garanti diyorlar.Sizce gazinin veya gazililerin kendilerini tanıtma konuda bir eksiği yok mu ?
Şimdi bi arkadaşım ile odtu mak. müh. öğrencisi bi başka arkadaşım emrahın muhabbetine iyi bakın. Üçüncü olarak o ortamda bulunan yine odtü iktisat öğrencisi emre
isimli bi arkadaşım daha var. Emreyle ben onları dinliyoruz :
Arkadaşım : Senin bölüm nedir?
Emrah: Mak müh.
A:Hmm hangi okul?
E:odtu
A: ii ii çok güzel nasıl iş imkanı ii mi?
E:ii tabii
A: Ee tabii ii okul olması iidir
E:Tabii ki öyle. Şimdi sütçü imam mak müh mezunu ile odtü...
Oradan emre lafa giriyo. Benim bi tanıdığım burada(ank) ii bi firmada genel müd. yapıyo. sütçü imam mak müh mezunu. Nerden baksan 5 bin ytl para alıyo. Biz kopuyoruz tabii bu kadar olur. yorum sizin...
Ayrıca yine geçen gün bi arkadaşım odtü işletme mezunu akrabasının 2 yıldır iş aradığını söylemişti. Çok ciddiyim. ama bunlar kıstas deil bence. Önemli olan kendini yetiştir. Çevren geniş olsun. Aktif ve sosyal ol vs.
Şimdi bu iki örneği yazan yani ben Gazi öğrencisiyim. Eğer bunu yazan odtü boğaziçi öğrencisi falan olsaydı. Bunları dikkate alan daha çok olurdu eminim. Çünkü çoğunda bu takıntı vardır. Kendinden yukarıdakilere çamur atmaya çalışmak. Ama inanın ben böyle düşünmüyorum. Bu okula geldiğim ilk yıl öyleydim. Çünkü okulda yeni olmanın verdiği bi çocukluk vardı. Kafamız işle güçle gelecek kaygısıyla çok fazla dolu deildi. ama şimdi kimin ne okuduğu nerede olduğu umrumda bile deil. Hepimiz bi yerlere gelebilmek için çabalıyoruz. Yani artık kendi işimize bakıyoruz.
Saygılarımla